Hopp til innhold

Gjorde det «umulige» mulig: - En av tidenes beste kamper

Aldri før har et lag slått tilbake etter å ha ligget under 3–1 i kamper i NBA-finalen. Før i natt.

SPO-BKO-BKN-2016-NBA-FINALS---GAME-SEVEN

HOLDT LØFTET: Superstjernen LeBron James sto for 27 poeng, 11 returer og 11 assist, dermed kunne han innfri et løfte han ga for to år siden om å ta en stor seier med hjem.

Foto: EZRA SHAW / Afp

Etter å ha ligget under 3–1 i kamper, hadde Cleveland Cavaliers klart å utligne til 3–3 i finalespillet mot Golden State Warriors. Før den avgjørende basketballkampen i NBA stod det likt både i antall seiere og antall poeng scoret i finaleserien.

Og for en vanvittig finalethriller vi fikk på hjemmearenaen til Warriors, Oracle Center. Lagene byttet på å lede gjennom hele kampen. Med ett minutt igjen stod det fortsatt uavgjort, men LeBron James og hans «Cavs» trakk det lengste strået i det siste minuttet.

– Jeg er glad for å være en del av historien, sa LeBron James etter kampen.

Avgjørende poeng og finalespillets beste

Tribunene var kledd i gult, fansen var i ekstase. Billettpriser på opptil en million kroner per billett sier sitt om hvor viktig denne kampen var for fansen.

Men de gulkledde fikk ikke juble til slutt.

LeBron James var rett og slett ustoppelig. Superstjernen gjennomførte en såkalt «triple double», som vil si tosifret antall poeng, tosifret antall returer og tosifret antall målgivende pasninger i én kamp.

– Jeg kom tilbake til Cleveland for å ta tittelen til byen. Jeg har ofret blod, svette og tårer. Mot alle odds tok vi denne seieren, sa en gråtkvalt LeBron James rett etter kampen.

SPO-BKO-BKN-2016-NBA-FINALS---GAME-SEVEN

JUBEL: Cleveland Cavaliers kunne juble for NBA-tittelen.

Foto: RONALD MARTINEZ / Afp

Etter en fantastisk syvende finalekamp, og med 41 poeng i både kamp nummer fem og seks, tok LeBron James sin tredje NBA-tittel og sin tredje tittel som finalespillets beste spiller.

– Vi er i rekordbøkene nå. Vi er de første noensinne som har kommet tilbake fra 3–1. Det er helt spesielt, sier James.

– Det var enstemmig. Du er den mest verdifulle spilleren i denne finaleserien, sa NBA-kommisjonær Adam Silver da han delte ut premien.

– En av tidenes beste NBA-kamper

Duellen alle hadde snakket om før finalespillet var den mellom nettopp Cavaliers’ LeBron James og Warriors’ Stephen Curry.

Warriors ble historiske denne sesongen etter å ha vunnet 73 av 82 kamper i grunnspillet. Og til halvtid så det faktisk ut som om Golden State Warriors skulle ta seieren.

Men nei da. Cavaliers hadde ikke kommet tilbake fra å ligge under 3–1 i kamper for ingenting. Til den siste pausen stod det 76–75 til hjemmelaget. I den siste perioden var det omtrent ikke en eneste tilskuer som satte seg ned i setene.

– Du har akkurat vært vitne til en av tidenes beste NBA-kamper, sa NBA-kommisjonær Silver.

Mye av æren for seieren går altså til LeBron James.

– Han har et stort hjerte. Han gir til alle. Han er ikke bare en stor spiller, han er et stort menneske, sa trener Tyronn Lue.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal