Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen om VM-sesongen: – Guttene vil jakte tider, ikke medaljer

(ZÜRICH/OSLO): Gjert Ingebrigtsen mener VM i Doha ikke nødvendigvis er det største målet neste sesong. Det er derimot Filip Ingebrigtsen ikke helt enig i.

Friidretts-EM: Gjert Ingebrigtsen utenfor Olympiastadion i Berlin

HODEBRY: Gjert Ingebrigtsen er usikker på hvordan neste sesong best gjennomføres.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Guttene har uttrykt til meg at de ikke ønsker å jakte medaljer, de ønsker å jakte tider. De ønsker å løpe fort. Løpe fort gjør man i Diamond League, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

I disse dager legger familien Ingebrigtsen kalenderplanene for neste sesong. Der kan det være at VM i slutten av september får en rød strek over seg. Om sesongmålet ender på å sette nye rekorder kan det være andre stevner som ringes ut med gullpenn.

– Da blir det gjerne sånn at man velger seg ut ett-to Diamond League-stevner der man ønsker å løpe fort. Så blir det å prøve så godt en kan å kombinere det med VM. Det kan godt være at det blir en utfordring, og at man må ofre et VM for å løpe fort, forklarer pappa-Ingebrigtsen.

Kan skape OL-problemer

Men det er ikke bare sønnenes ønske om å jakte tider som gjør at VM kan nedprioriteres. Allerede neste år starter forberedelsene til OL i Tokyo 2020.

Ingebrigtsen ankommer

ENSOM: Filip Ingebrigtsen var den eneste av løpebrødrene som ankom Zürich onsdag kveld. Lillebror Jakob er hjemme med influensa, og storebror Henrik er ikke kvalifisert til Diamond League-finalen.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Vi vil se 2019 og 2020 i en sammenheng. Et VM som kommer i september-oktober er vi ikke rigget for i forhold til vår sesongplan. Vi pleier normalt sett å ha en pause der.

– Et OL som kommer hvert fjerde år rangeres betydelig høyere enn et VM, stadfester Gjert Ingebrigtsen.

– VM det naturlige målet

Selv om sesongen neste år kan måtte legges opp annerledes enn tidligere mener likevel Filip Ingebrigtsen (25) at VM bør være med i planene.

– VM blir det naturlige målet neste år. Dette er jobben vår, så vi kan ikke prioritere vekk det største vi holder på med, sier 25-åringen.

Etter tilnærmet totaldominans fra familien i EM tidligere i år mener han at det neste steget er verdensherredømme på mellomdistanse.

– Først var det i kretsen, så var det i Norge, så var det Europa. Neste steg er å briljere på verdensbasis. Det er et hårete mål, men på våre beste dager tror jeg vi ikke er langt vekke nå.

Ristet av seg skadene

Torsdag er Filip den eneste av brødrene Ingebrigtsen som står på startstreken under Diamond League-finalen på 1500 meter etter at lillebror Jakob måtte melde forfall med sykdom.

I EM falt Filip Ingebrigtsen og bristet flere ribbein. Før torsdagens finale er kroppen endelig tilbake i godt gammelt slag.

– Kroppen har vært litt opp og ned etter EM. Jeg hadde ganske vondt i to uker etterpå, men jeg har gjort mye bra trening og satser på at det holder.

FALL: Filip Ingebrigtsen bristet flere ribbein og fikk et dypt sår etter fallet i forsøket på 1500 meter i EM. I ettertid har han også gått på antibiotika.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal