NRK Meny
Normal

Ny korsbåndskade for Gangnes: – Ikke tiden for å avgjøre fremtiden

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Hopperen Kenneth Gangnes mister OL-sesongen, etter at han nok en gang har ødelagt korsbåndet under et treningshopp.

Kenneth Gangnes

TRIST DAG: Kenneth Gangnes har ødelagt korsbåndet nok en gang. Dagen derpå, hjemme på Lillehammer, har han ikke bestemt seg for om han vil forsøke seg på enda et comeback.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Jeg er veldig oppgitt. Veldig lei meg. Litt sur. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker ellers, for det er ganske ferskt. Det siste som skulle skje var jo dette her, sier Kenneth Gangnes til NRK.

NM i hopp 2017: Midtstubakken

TILBAKE: Gangnes tok NM-sølv i oktober.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Gangnes under en trening i Midtstubakken i Oslo torsdag gikk det galt. Han landet for langt frem på skia og kneet ga etter. MR-undersøkelsen viste at det på ny var en alvorlig korsbåndskade for 28-åringen.

– Jeg kjente med en gang at her ryker vinteren, OL og verdenscup og alt, sier han.

Gangnes var ute hele forrige sesong med samme type skade, og var akkurat tilbake etter over et år med opptrening.

Fjerde korsbåndskade

Dette er fjerde gang Kolbu-hopperen pådrar seg en alvorlig korsbåndskade.

Han vil likevel ikke si at karrieren nå er over.

– Per dags dato er jeg skihopper. Mange har spurt om jeg er ferdig, men det er ikke en avgjørelse jeg tar nå. Det må jeg kjenne på når ting begynner å gå seg til, forklarer Gangnes.

– Kjærligheten min til skihopping er litt for høy til at jeg tør å si at jeg er ferdig på dagen. Det er dette jeg kaller livet mitt, legger han til.

Kenneth Gangnes

LANG VEI: Kenneth Gangnes vet det tar rundt 10 måneder før han kan hoppe på ski igjen. Nå er han hjemme på Lillehammer, før han skal opereres i slutten av neste uke.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

I det skjebnesvangre treningshoppet landet Gangnes på rundt 100 meter. Alt var egentlig som det skulle helt til landingen.

– Jeg hopper egentlig et fint skihopp, men jeg får litt lite trykk på skia og mister litt kontroll i det jeg skal lande. Da kjenner jeg at kneet «glipper» ut. Det forsvinner innover og er i en posisjon det ikke skal være, sier Gangnes, som opereres i slutten av neste uke.

– En tragisk sak

For trener Alexander Stöckl er det vanskelig å ta innover seg at den siste finpussen før sesongstarten skulle få så alvorlige konsekvenser.

– Det er en tragisk sak egentlig. Trist, og jeg er lei meg. Han har jobbet så hardt i 12-14 måneder for å komme tilbake. Han var i fysisk toppform, og har perset på alle testene vi har gjort, sier Stöckl til NRK.

Sesongen er definitivt over. Dermed mister Norge en medaljekandidat i OL i Peyongchang.

– Alt lå til rette for en topp sesong, også skjer det verste, understreker landslagssjefen.

Og om Gangnes bestemmer seg for å jobbe seg tilbake nok en gang, er det ikke noe som gleder Stöckl mer.

– Det er vanskelig å si hva han vil gjøre, men han er en person vi kommer til å savne skikkelig. Vi vil selvfølgelig ha ham tilbake så fort som mulig.

– Først må jeg prøve å få beina til å fungere igjen. Men jeg ønsker å bidra i laget, selv om jeg ikke kan hoppe selv. Jeg vil gjerne hjelpe dem til å bli best mulig, forteller Gangnes.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag