Hopp til innhold

Ny korsbåndskade for Gangnes: – Ikke tiden for å avgjøre fremtiden

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Hopperen Kenneth Gangnes mister OL-sesongen, etter at han nok en gang har ødelagt korsbåndet under et treningshopp.

Kenneth Gangnes

TRIST DAG: Kenneth Gangnes har ødelagt korsbåndet nok en gang. Dagen derpå, hjemme på Lillehammer, har han ikke bestemt seg for om han vil forsøke seg på enda et comeback.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Jeg er veldig oppgitt. Veldig lei meg. Litt sur. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker ellers, for det er ganske ferskt. Det siste som skulle skje var jo dette her, sier Kenneth Gangnes til NRK.

NM i hopp 2017: Midtstubakken

TILBAKE: Gangnes tok NM-sølv i oktober.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Gangnes under en trening i Midtstubakken i Oslo torsdag gikk det galt. Han landet for langt frem på skia og kneet ga etter. MR-undersøkelsen viste at det på ny var en alvorlig korsbåndskade for 28-åringen.

– Jeg kjente med en gang at her ryker vinteren, OL og verdenscup og alt, sier han.

Gangnes var ute hele forrige sesong med samme type skade, og var akkurat tilbake etter over et år med opptrening.

Fjerde korsbåndskade

Dette er fjerde gang Kolbu-hopperen pådrar seg en alvorlig korsbåndskade.

Han vil likevel ikke si at karrieren nå er over.

– Per dags dato er jeg skihopper. Mange har spurt om jeg er ferdig, men det er ikke en avgjørelse jeg tar nå. Det må jeg kjenne på når ting begynner å gå seg til, forklarer Gangnes.

– Kjærligheten min til skihopping er litt for høy til at jeg tør å si at jeg er ferdig på dagen. Det er dette jeg kaller livet mitt, legger han til.

Kenneth Gangnes

LANG VEI: Kenneth Gangnes vet det tar rundt 10 måneder før han kan hoppe på ski igjen. Nå er han hjemme på Lillehammer, før han skal opereres i slutten av neste uke.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

I det skjebnesvangre treningshoppet landet Gangnes på rundt 100 meter. Alt var egentlig som det skulle helt til landingen.

– Jeg hopper egentlig et fint skihopp, men jeg får litt lite trykk på skia og mister litt kontroll i det jeg skal lande. Da kjenner jeg at kneet «glipper» ut. Det forsvinner innover og er i en posisjon det ikke skal være, sier Gangnes, som opereres i slutten av neste uke.

– En tragisk sak

For trener Alexander Stöckl er det vanskelig å ta innover seg at den siste finpussen før sesongstarten skulle få så alvorlige konsekvenser.

– Det er en tragisk sak egentlig. Trist, og jeg er lei meg. Han har jobbet så hardt i 12-14 måneder for å komme tilbake. Han var i fysisk toppform, og har perset på alle testene vi har gjort, sier Stöckl til NRK.

Sesongen er definitivt over. Dermed mister Norge en medaljekandidat i OL i Peyongchang.

– Alt lå til rette for en topp sesong, også skjer det verste, understreker landslagssjefen.

Og om Gangnes bestemmer seg for å jobbe seg tilbake nok en gang, er det ikke noe som gleder Stöckl mer.

– Det er vanskelig å si hva han vil gjøre, men han er en person vi kommer til å savne skikkelig. Vi vil selvfølgelig ha ham tilbake så fort som mulig.

– Først må jeg prøve å få beina til å fungere igjen. Men jeg ønsker å bidra i laget, selv om jeg ikke kan hoppe selv. Jeg vil gjerne hjelpe dem til å bli best mulig, forteller Gangnes.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal