Hopp til innhold

Ga egentlig opp OL-sesongen etter ukjent sykdom: – Den tyngste våren i karrieren

Etter en vår preget av sykdom og minimalt med trening, sluttet Filip Ingebrigtsen å tenke på OL. Men nå føler han seg endelig klar til å starte sesongen.

Filip Ingebrigtsen

TILBAKE: Filip Ingebrigtsen starter friidrettssesongen med 3000 på Bislett Games torsdag.

Foto: Frode Fjerdingstad / NRK

– Jeg har nesten avskrevet ham, for ikke å skuffe meg selv. Går det så går det, og om ikke så får vi prøve en annen gang. Han har vært så langt ute i skogen at det har ikke vært sannsynlig at vi skulle klare å hente ham tilbake igjen denne sesongen, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Han snakker om sin mellomste løpesønn. Filip Ingebrigtsen har nemlig ikke vært å se siden han røk ut i forsøket på 1500 meter i innendørs-EM i starten av mars. Sesongstarten har gang på gang blitt utsatt.

– Jeg har ventet ufrivillig, for kroppen har ikke vært på lag. Jeg har slitt i hele år med å trene normalt og ikke vært frisk, rett og slett. Formen har da blitt forskjøvet, som er bra med tanke på OL, men det er kjedelig ikke å få trent skikkelig, forteller han når NRK møter ham i Oslo dagen før Bislett Games.

– Sluttet å tenke på OL

I perioder kunne han bare trene annenhver dag, og etter hvert som kroppen tålte mer, økte han gradvis. Men kvalitetstreningen har uteblitt.

– Det har vært seigt. Den tyngste våren i min aktive karriere, erkjenner 28-åringen.

Filip Ingebrigtsen

UT AV EM: Filip Ingebrigtsen klarte ikke ta seg videre til finalen på 1500 meter under EM innendørs i Polen i mars.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

Planer om konkurranser og sommeren egentlige høydepunkt ble lagt på is.

– Jeg sluttet å tenke på OL for veldig lenge siden. Målet fra dag til dag ble bare å kunne gjennomføre trening, for jeg visste at om kroppen ikke funket, var det ikke vits å tenke på OL. Jeg er så ærlig at jeg hadde ikke reist til Tokyo om jeg ikke er konkurransedyktig og da må jeg kunne gjennomføre trening på et høyt nivå over en viss tid, sier Filip Ingebrigtsen.

Men han ville heller ikke gi opp, og for rundt en måneds tid siden begynte kroppen å respondere.

– Fra det har jeg fått mer og mer tro, men det var langt ute i juni før OL var i tankene i det hele tatt.

– Hvor bekymret tror du Gjert har vært for deg?

– Han har nok vært ganske bekymret, men vi har vært veldig ærlige begge veier, at nivået treningsmessig og det jeg har gjort har vært så dårlig at noe er spinn-hakkende galt. Jeg tror han hadde vært mer bekymret om det jeg hadde gjort på trening hadde vært vanlig, og jeg hadde vært i dårlig form da. Det har bare vært frustrerende hele greia, innrømmer han.

– Han er idrettsutøver mot alle odds, og det har vi visst alltid. Vi må slutte å forvente at ting er forutsigbart, og jeg tar meg selv i å gjøre det, sier Gjert Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen

BEKYMRET: Trenerfar Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Frode Fjerdingstad / NRK

Vet ikke hvorfor

Hverken far eller sønn vet hva grunnen til sykdommen er, og utelukker pollen-problemer som tidligere har satt ham ut i vårperioder.

– Jeg har ikke funnet ut hvorfor, men den siste måneden har det løsnet, og jeg har kunnet trene tilnærmet det jeg vil. Da har jeg sett at kroppen har tålt mer og mer etter ukene som går, forklarer Filip Ingebrigtsen, som kom rett fra høydeopphold i Sveits onsdag ettermiddag.

– Denne gangen er jeg rimelig blottet for teorier. Han blir satt ut av ting som vanlige folk ikke reagerer på, så jeg har sluttet å spekulere denne gangen, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg blir ikke helt klok på det, legger han til.

Tror på OL-form

Filip er den eneste av Ingebrigtsen-brødrene som stiller til start, etter at Jakob måtte trekke seg med halsbetennelse og storebror Henrik har fått sesongen spolert med en skade.

– Grunnen til at jeg løper 3000 meter nå er at ikke har trent noe annet enn grunntrening og mengde, og er ikke klar for farten og det som kreves for å springe fort på 1500. Så det er blitt valgt litt for meg, sier han.

Filip Ingebrigtsen

SMILET PÅ PLASS: Filip Ingebrigtsen håper å få gode svar både nå og resten av sesongen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han er allerede forhåndsuttatt til OL, der han etter planen løper 1500 meter sammen med lillebroren. Nå har han håp om å bli en medaljekandidat innen slutten av juli.

– Det tror jeg skal holde akkurat. Det er fortsatt en stund til og med den utviklingen jeg har hatt både med tanke på treningen jeg tåler og nivået, så tror jeg ikke jeg skal være langt vekk fra toppform i OL, og da er jeg konkurransedyktig i OL.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste