Hopp til innhold

OL-sesongen ryker for Henrik Ingebrigtsen

30-åringen er operert og mister resten av sesongen, melder friidrettsforbundet i en pressemelding onsdag kveld. Han kunne selv valgt å utsette operasjonen til etter OL, men det ønsket han ikke.

Henrik Ingebrigtsen

UTE LENGE: Henrik Ingebrigtsen går glipp av OL og mister resten av sesongen med hamstringsskade. Han ble onsdag operert på et sykehus i Sveits.

Foto: Lise Åserud / NTB

Operasjonen gjør at han går glipp av OL i Tokyo, som arrangeres fra 23. juli til 8. august.

– I mellomtiden får jeg nøye meg med å heie på de norske utøverne fra sofaen, sier han i en uttalelse.

Ingebrigtsen ble operert ved et sykehus i Sveits onsdag, opplyser Friidrettsforbundet.

Kunne ventet til etter OL

De forteller videre at han kunne selv ha valgt å utsette operasjonen til høsten og dermed deltatt i årets OL,

– Men Henrik er ikke typen som kun vil delta. Han vil sloss om medaljer, skriver forbundet i pressemeldingen.

Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal påpeker at Henrik Ingebrigtsen selv uttalte at det var vondt å anstrenge seg for mye under Bislett.

Derfor er han heller ikke overrasket over valget.

– Det ligger i korta at hvis du løper enten 13.16 eller 13.10 så har du ingenting på en 5000-meter i OL å gjøre. Det er så mange gode der. Da er det enten å ryke i forsøket eller en tam finale, og det er ikke Henrik interessert i. Han har vært for god. Det er ikke noe å hente være middelmådig. Det har jeg stor forståelse for, sier Rodal til NRK.

– Vil ikke avskrive ham

Eksperten tror det blir en svært krevende oppgave for Ingebrigtsen å komme tilbake på sitt aller beste.

– Med alderen litt imot seg, har han et langt lerret å bleke. Det er skyhøyt nivå i verdenstoppen, og å komme tilbake sterkere noen gang etter en lengre rekonvalesens i den alderen, vil være imponerende. Men Henrik har imponert meg mange ganger før, så jeg skal ikke avskrive ham. Det er en voksen oppgave for en voksen mann, sier Rodal.

Operasjonen ble gjennomført etter at det på MR ble avdekket at festet til venstre hamstring var 80 prosent avrevet.

Den eldste av Ingebrigtsen-løpebrødrene brøt som kjent 5000-meteren i Firenze 10. juni med store smerter. Nå er det altså klart at han står overfor nok en lengre periode på sidelinjen.

Ifølge pressemeldingen står han nå overfor seks uker på krykker og deretter en lang opptreningsperiode.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal