Se skytingen som forbløffer ekspertene

Skiskyttertalentet Erling Aalvik (22) vartet opp med en stående serie på NM-stafetten man knapt har sett maken til noen gang: Fem blinker rett ned på 5,3 sekunder.

Erling Aalvik imponerte med en kjempeserie under dagens NM-stafett.

– Aalvik har to nede. Tre! Se på Aalvik! Fire ... Fantastisk skyting! For en serie. Dette er dagens entertainment! jublet NRKs skiskytterkommentatorer Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde da 22 år gamle Erling Aalvik klinte til på den siste skytingen på herrenes NM-stafett i Voss.

I duell med Henrik L'Abée-Lund og Syver Nygård skjøt Aalvik ned alle de fem blinkene. Fra første til siste skudd gikk det bare 5,3 sekunder. Fra han gikk inn på matta til han forlot den etter skytingen gikk det bare knappe 16 sekunder.

Tider som knapt er til å tro, ifølge ekspertkommentator Lunde.

– Det er utrolig kjapt. Jeg har ikke oversikt over de raskeste seriene som er levert i verden, men dette er uten tvil blant de raskeste jeg noen gang har sett, sier Lunde.

Aalvik selv kan ikke være annet enn strålende fornøyd med prestasjonen.

– Jeg fikk opp en voldsom fart på den serien, ja! Det er moro å høre at det ble lagt merke til. Ola Lunde blunket til meg etter løpet, så han var nok fornøyd med det han så, smiler Aalvik til NRK.no.

Raskere enn Bjørndalen

Så bra er skytingen til unggutten at den overgår en serie Ole Einar Bjørndalen tidligere har beskrevet som «kanskje min aller beste noensinne».

– Jeg vet at Bjørndalen tidligere har skutt fem treff med en mattetid på 17-18 sekunder. Med det i bakhodet er det helt utrolig det Erling Aalvik leverer, sier Lunde.

Da Bjørndalen gikk sitt siste OL-løp i karrieren - stafetten i Sotsji i februar - brukte han 20 sekunder på matta og 6,8 sekunder på å fylle de fem blinkene.

Etterpå sa Bjørndalen at han trodde han aldri hadde skutt bedre tidligere.

– Jeg har kanskje aldri skutt raskere, verken i verdenscupen eller OL, sa veteranen.

 • Hør klippet hvor Ole Einar Bjørndalen skyter ned fem blinker på 6,8 sekunder:
Ole Einar Bjørndalen brukte kun 6,8 sekunder på sin siste skyting, under stafetten i OL lørdag. Kommentatorer er Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Erling Aalvik, som fylte 22 år lørdag, slo altså Bjørndalen med fire sekunder i mattetid og halvannet sekund i skytetid.

– Det er klart det er stort å ha skutt bedre enn den serien til Ole Einar. Jeg hadde vel en liten dose flaks, for når jeg kom inn på standplass var jeg så sliten. Det dunka og slo i brystet, forklarer Aalvik.

– Rett og slett rått

At han i tillegg leverer den skyteserien på siste stående i en stafett, gjør det hele enda mer imponerende, mener Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Den tidligere skiskytterdronningen og nåværende NRK-eksperten var på plass i Voss og overvar det hele.

– Det var helt rått! Rett og slett helt rått!

– Det var en opplevelse bare å se på den serien. Det er helt sinnssykt. Legg til at han står der med en puls på bare 15-20 slag under maks. Og at han skyter for å gå lagkameratene inn til en NM-medalje. Det er så imponerende, skryter Skjelbreid Poirée.

– Jeg hadde en puls på 175-180. Makspulsen er 195. Så ja, jeg var sliten, smiler Aalvik.

Han stivnet på oppløpet i kampen om å gå Hordaland inn til bronse. Likevel er han klar på at NM i Voss har gitt ham en oppløftende avslutning på sesongen.

– Sesongen startet litt svakt, men slutten har vært veldig god, sier 22-åringen, som ble nummer fem på normaldistansen i NM tidligere i uka.

Nå rettes blikket mot VM i Holmenkollen 2016. Mesterskapet han håper skal bli gjennombruddet i en hittil ung karriere.

– VM på hjemmebane er målet. Jeg tenker på det hver eneste dag, avslutter unggutten.

Siste nytt

 • Uavklart skadesituasjon

  Det er fortsatt usikkert om Caroline Graham Hansen spiller lørdagens åttedelsfinale i VM mot Australia. Torsdag opplyste landslagslege Said Tutunchian at 24-åringen har respondert veldig bra på behandlingen.

  – Utviklingen er veldig positiv, sier Tutunchian. Videre sier landslagslegen at det vurderes fortløpende om Graham Hansen spiller lørdagens kamp.

  Graham Hansen fikk påvist en liten leddbåndsskade etter å ha blitt taklet i kampen mot Sør-Korea mandag.

  Verdensmesterskapet i fotball for kvinner 2019 Sør-Korea - Norge (1-2)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • 110.000 filer fra russisk lab

  Verdens Antidopingbyrå (WADA) har gitt videre mer enn 110.000 datafiler til friidrettens disiplinærkomite. Filene stammer fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva som WADA fikk adgang til januar.

  Der ble det gjort beslag av blant annet datafiler og lagrede dopingprøver. Russland er utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet.

  Wada og Russland
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Berntsen forlenger med Viking

  Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget. Det bekrefter klubben på egne nettsider.

  Bjarne Berntsen
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal