NRK Meny
Normal

Everton hevder Fellaini-rykte er oppspinn

Britisk presse skriver at Marouane Fellaini ofret nesten 40 millioner fra egen lomme for å komme til Manchester United. Det mener Everton bare er tull.

Marouane Fellaini

Marouane Fellaini og United-manager David Moyes etter at overgangen ble klar. Britisk presse hevdet Fellaini selv bidro til å betale overgangen.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

Fellaini

Fellaini har spilt under Moyes siden 2008. Da ble han hentet til Everton.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Marouane Fellaini (26) ble hentet fra Everton til United rett før overgangsvinduet stengte i de store europeiske ligaene.

Den vanligvis så troverdige britiske avisen Daily Telegraph hevder at Fellaini ofret en stor bonus for å få realisert overgangen mandag kveld.

Usant, mener Everton

Avisa skriver at Fellaini leverte inn et ønske om å bli solgt og at han dermed sa fra seg en bonus på 38 millioner kroner. Dette skal ha medført at United slapp å betale 260 millioner kroner - men «bare» 222 millioner.

Nå slår Everton tilbake og mener dette er oppspinn.

– Nei, «Felli» betalte ikke fire millioner pund (38 mill. kroner) av overgangen. Den kjøpende klubben betaler 27,5 millioner pund (260 mill. kroner), skriver Alan Myers, kommunikasjonsdirektør i Everton på Twitter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Laster Twitter-innhold

Dermed slår Everton-ledelsen tilbake mot påstanden om at Fellaini skal ha bidratt til overgangen fra egen lomme. Ifølge Daily Telegraph hadde ikke United klart å hente Fellaini uten at spilleren selv bidro ved å si fra seg lojalitetsbonusen.

Manchester United har ikke bekreftet overgangssummen etter at de offentliggjorde overgangen sent mandag kveld. Siden overgangen ble bekreftet har pressen operert med 260 millioner kroner og nå skriver Everton-lederen det samme.

Fella1

Belgieren spilte 141 kamper for Everton.

Foto: Scott Miller / Ap

Fjerde dyreste

Fellainis overgang på 260 millioner kroner er i så fall det fjerde dyreste til Manchester United noensinne. Bare Dimitar Berbatov, Rio Ferdinand og Juan Sebastian Veron har kostet mer.

Fans har reagert på at United måtte betale mer enn forventet ettersom klubben handlet i tolvte time.

– Det var en halvpositiv «deadline day» for United. Klubben fikk inn en midtbanespiller, noe fansen har ropt etter i hele sommer. Totalinntykket gjennom hele sommeren er litt kaotisk, sa supporterleder Bård Skaar Viken i Manchester United Supporters’ Club Scandinavia tirsdag.

– Mange fans er nok skuffet og ønsker større navn, sa supporterlederen.

Får draktnummer 31

Fellaini har spilt i Everton siden 2008, da nåværende United-trener David Moyes hentet ham fra Standard Liege.

Belgieren har spilt 42 landskamper.

– Jeg hadde en fantastisk tid i Everton, og jeg ønsker å takke alle fans og ansatte for alt de har gjort for meg. Men å være en Manchester United-spiller er noe alle drømmer om, og jeg tror jeg kan bidra mye til lagets forsøk på å vinne trofeer i framtiden, sa Fellaini etter overgangen til United.

– Jeg har jobbet med Marouane i fem år og er glad han har bestemt seg for å komme til Manchester United. Han er en spiller med gode ferdigheter og styrke jeg tror kan gjøre en forskjell for oss, sa United-trener Moyes.

Fellaini får draktnummer 31 hos de regjerende seriemesterne.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal