Hopp til innhold

Full Klæbo-kollaps: – Har ikke sett ham så sliten denne vinteren

ALPE CERMIS/OSLO (NRK): Aleksandr Bolsjunov tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski da Johannes Høsflot Klæbo gikk på en kjempesmell. Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen.

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

SLAGEN: Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er Toblach som ødelegger hele touren. Jeg måtte hatt ett minutt, og du ser at selv da skulle det holdt hardt. Bolsjunov går fryktelig fort opp her, sier Klæbo til NRK etter finaleetappen.

Han mener med det at etappene i Toblach på nyttårsaften og første nyttårsdag er årsaken til at han ikke klarte å hamle opp med russerne Bolsjunov og Ustjugov i sammendraget i Tour de Ski.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft. Jeg gjorde et ærlig forsøk, men kjente tidlig at jeg måtte finne min fart, komme meg opp og tape minst mulig. I dag var jeg ikke bedre, erkjenner Klæbo etter rennet.

Han måtte slippe Bolsjunov og Ustjugov da det gjenstod to kilometer av alpinbakken.

– Vi har ikke sett Klæbo så sliten denne vinteren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe russerne i monsterbakken.

Tour de Ski endte dermed i et russisk oppgjør. Der trakk Aleksandr Bolsjunov det lengste strået foran landsmannen Sergej Ustjugov.

Klæbo ble til slutt nummer tre sammenlagt, uten at det så ut til å glede ham nevneverdig da han steg opp på pallen etter rennet.

Norsk etappeseier

Et norsk lyspunkt for dagen ble at Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen foran Sjur Røthe.

– Det var gøy. Tour de Ski har ikke gått helt som jeg hadde håpet, så da var det veldig godt å få til et toppløp opp bakken, sier Krüger til NRK.

Sekundstrid

Forutsetningene før den siste etappen var av det enkle slaget.

Så lenge Klæbo gikk i mål foran Bolsjunov og Ustjugov, som lå henholdsvis 1 og 15 sekunder bak trønderen i sammendraget, ville nordmannen vinne Tour de Ski sammenlagt for andre gang på rad.

Klæbo vant den første innlagte sprinten foran Gleb Retivykh og Andrej Melnitsjenko, men inn i monsterbakken var det en annen russer – Ustjugov – som førte an.

Da det gjenstod to kilometer av alpinbakken, begynte Klæbo å sakke akterut i feltet.

– Han er i ferd med å få hammeren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe.

Dermed var det Bolsjunov og Ustjugov som gjorde opp om seieren i Tour de Ski, en duell 23 år gamle Bolsjunov vant.

– Det er to fryktelig gode skiløpere som vi visste kom til å være med helt inn, og de er bedre enn oss i år, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– Vi hadde selvfølgelig som mål å vinne Tour de Ski, og er litt skuffet, men det var en realistisk mulighet for at vi kunne bli nummer tre. Jeg er OK fornøyd, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

  Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC.

  De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia.

  Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF. Usyk overtok de tre sistnevnte fra briten Anthony Joshua i 2021, mens Fury har hatt WBC-beltet siden han slo amerikanske Deontay Wilder for fire år siden.

  Forrige gang en tungvektsbokser ble kåret til ubestridt mester var da Lennox Lewis beseiret Evander Holyfield i 1999.

  Opprinnelig skulle Usyk og Fury gjøre opp om tittelen allerede i februar, men kampen ble utstt da Fury pådro seg et kutt under trening, skriver NTB.

  Saudi Arabia Boxing Fury Usyk
  Foto: Nick Potts / AP
 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal