Full Klæbo-kollaps: – Har ikke sett ham så sliten denne vinteren

ALPE CERMIS/OSLO (NRK): Aleksandr Bolsjunov tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski da Johannes Høsflot Klæbo gikk på en kjempesmell. Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen.

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

SLAGEN: Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er Toblach som ødelegger hele touren. Jeg måtte hatt ett minutt, og du ser at selv da skulle det holdt hardt. Bolsjunov går fryktelig fort opp her, sier Klæbo til NRK etter finaleetappen.

Han mener med det at etappene i Toblach på nyttårsaften og første nyttårsdag er årsaken til at han ikke klarte å hamle opp med russerne Bolsjunov og Ustjugov i sammendraget i Tour de Ski.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft. Jeg gjorde et ærlig forsøk, men kjente tidlig at jeg måtte finne min fart, komme meg opp og tape minst mulig. I dag var jeg ikke bedre, erkjenner Klæbo etter rennet.

Han måtte slippe Bolsjunov og Ustjugov da det gjenstod to kilometer av alpinbakken.

– Vi har ikke sett Klæbo så sliten denne vinteren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe russerne i monsterbakken.

Tour de Ski endte dermed i et russisk oppgjør. Der trakk Aleksandr Bolsjunov det lengste strået foran landsmannen Sergej Ustjugov.

Klæbo ble til slutt nummer tre sammenlagt, uten at det så ut til å glede ham nevneverdig da han steg opp på pallen etter rennet.

Norsk etappeseier

Et norsk lyspunkt for dagen ble at Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen foran Sjur Røthe.

– Det var gøy. Tour de Ski har ikke gått helt som jeg hadde håpet, så da var det veldig godt å få til et toppløp opp bakken, sier Krüger til NRK.

Sekundstrid

Forutsetningene før den siste etappen var av det enkle slaget.

Så lenge Klæbo gikk i mål foran Bolsjunov og Ustjugov, som lå henholdsvis 1 og 15 sekunder bak trønderen i sammendraget, ville nordmannen vinne Tour de Ski sammenlagt for andre gang på rad.

Klæbo vant den første innlagte sprinten foran Gleb Retivykh og Andrej Melnitsjenko, men inn i monsterbakken var det en annen russer – Ustjugov – som førte an.

Da det gjenstod to kilometer av alpinbakken, begynte Klæbo å sakke akterut i feltet.

– Han er i ferd med å få hammeren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe.

Dermed var det Bolsjunov og Ustjugov som gjorde opp om seieren i Tour de Ski, en duell 23 år gamle Bolsjunov vant.

– Det er to fryktelig gode skiløpere som vi visste kom til å være med helt inn, og de er bedre enn oss i år, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– Vi hadde selvfølgelig som mål å vinne Tour de Ski, og er litt skuffet, men det var en realistisk mulighet for at vi kunne bli nummer tre. Jeg er OK fornøyd, sier landslagstreneren.

Sportsnyheter

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

Siste nytt

 • Sørloth fortsatte den gode formen

  Etter en trang start i Leipzig har Aleksander Sørloth begynt å finne formen som gjorde han til Timo Werners erstatter.

  Lørdag startet han i bortekampen mot Freiburg og svarte med å legge på til 2-0 etter 64 minutter da han fikk ballen servert på åpent mål.

  79 minutter ut i kampen ble han spilt igjennom. Han la igjen til svenske Emil Forsberg, som plasserte ballen nede i kroken til 3-0, som også ble sluttresultatet.

  Dermed står Sørloth med tre mål og to målgivende i Bundesliga. Tidligere i uken hadde han også to målgivende pasninger mot Wolfsburg i cupen.

  Leipzig klatret med seieren opp i serieledelsen, før Bayern München skal møte Dortmund og Haaland lørdag kveld.

  Aleksander Sørloth
  Foto: RALPH ORLOWSKI / AFP
 • Strømsheim imponerte med fulle hus

  Pallen glapp for de norske skiskytterne på herresprinten i Nove Mesto lørdag. Det ble en svært jevn konkurranse der franske Simon Desthieux var aller best og vant et verdenscuprenn for første gang i karrieren.

  Beste nordmann ble Sturla Holm Lægreid på 4. plass med én bom. Like bak kom Tarjei Bø. Johannes Thingnes Bø fikk trøbbel med skytingen, og med totalt tre bom ble det for mye å hente i løypa. Verdenscuplederen endte til slutt på 11. plass med klart beste langrennstid.

  – Ingen toppdag for nordmennene, konkluderte NRKs ekspert Ola Lunde.

  For Endre Strømsheim ble det riktignok en stor opptur på sprinten i Nove Mesto. Han hadde ikke gått verdenscup siden 2018/2019-sesongen, og var eneste nordmann som klarte å skyte feilfritt. Dermed kunne 23-åringen gå inn til en solid 12. plass.

  – Jeg visste at jeg måtte være offensiv og effektiv på standplass, siden langrennsformen min varierer litt. Så jeg tenkte at jeg skulle ha ti raske treff i dag. Og å få til det på første forsøk i verdenscupen i år er utrolig deilig, sier Strømsheim.

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal