Hopp til innhold

Full Klæbo-kollaps: – Har ikke sett ham så sliten denne vinteren

ALPE CERMIS/OSLO (NRK): Aleksandr Bolsjunov tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski da Johannes Høsflot Klæbo gikk på en kjempesmell. Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen.

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

SLAGEN: Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å forsvare sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er Toblach som ødelegger hele touren. Jeg måtte hatt ett minutt, og du ser at selv da skulle det holdt hardt. Bolsjunov går fryktelig fort opp her, sier Klæbo til NRK etter finaleetappen.

Han mener med det at etappene i Toblach på nyttårsaften og første nyttårsdag er årsaken til at han ikke klarte å hamle opp med russerne Bolsjunov og Ustjugov i sammendraget i Tour de Ski.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft. Jeg gjorde et ærlig forsøk, men kjente tidlig at jeg måtte finne min fart, komme meg opp og tape minst mulig. I dag var jeg ikke bedre, erkjenner Klæbo etter rennet.

Han måtte slippe Bolsjunov og Ustjugov da det gjenstod to kilometer av alpinbakken.

– Vi har ikke sett Klæbo så sliten denne vinteren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe russerne i monsterbakken.

Tour de Ski endte dermed i et russisk oppgjør. Der trakk Aleksandr Bolsjunov det lengste strået foran landsmannen Sergej Ustjugov.

Klæbo ble til slutt nummer tre sammenlagt, uten at det så ut til å glede ham nevneverdig da han steg opp på pallen etter rennet.

Norsk etappeseier

Et norsk lyspunkt for dagen ble at Simen Hegstad Krüger vant den siste etappen foran Sjur Røthe.

– Det var gøy. Tour de Ski har ikke gått helt som jeg hadde håpet, så da var det veldig godt å få til et toppløp opp bakken, sier Krüger til NRK.

Sekundstrid

Forutsetningene før den siste etappen var av det enkle slaget.

Så lenge Klæbo gikk i mål foran Bolsjunov og Ustjugov, som lå henholdsvis 1 og 15 sekunder bak trønderen i sammendraget, ville nordmannen vinne Tour de Ski sammenlagt for andre gang på rad.

Klæbo vant den første innlagte sprinten foran Gleb Retivykh og Andrej Melnitsjenko, men inn i monsterbakken var det en annen russer – Ustjugov – som førte an.

Da det gjenstod to kilometer av alpinbakken, begynte Klæbo å sakke akterut i feltet.

– Han er i ferd med å få hammeren, kommenterte Torgeir Bjørn da Klæbo måtte slippe.

Dermed var det Bolsjunov og Ustjugov som gjorde opp om seieren i Tour de Ski, en duell 23 år gamle Bolsjunov vant.

– Det er to fryktelig gode skiløpere som vi visste kom til å være med helt inn, og de er bedre enn oss i år, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– Vi hadde selvfølgelig som mål å vinne Tour de Ski, og er litt skuffet, men det var en realistisk mulighet for at vi kunne bli nummer tre. Jeg er OK fornøyd, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste