Hopp til innhold

Russerne fnyser av sønderknust Klæbo: Inviterer ham på vodka i kveld

TOBLACH (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var sønderknust og ga opp kampen om seieren i Tour de Ski på direkten. Men verken Sergej Ustjugov eller Aleksandr Bolsjunov tror på ham og hadde et tilbud de håper den norske skistjernen slår til på.

6Oa-SvTdWzI

MENER HÅPET ER UTE: Johannes Høsflot Klæbo avskriver seg selv i Tour de Ski-sammendraget etter å ha blitt grundig slått av russerne.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

For de to russiske skistjernene var i fyr og flamme i pressesonen etter å ha blitt henholdsvis nummer én og tre på tirsdagens 15 kilometer intervallstart i fristil. Johannes Høsflot Klæbo ble på sin side nummer 17, godt over minuttet bak vinneren Ustjugov.

Når NRK spør Bolsjunov om han har noen tips til Klæbo for å håndtere skuffelsen, svarer russeren slik via tolken sin:

– Kanskje han kan komme til middagen vår i kveld. Så kan han få bursdagskake.

Deretter følger Bolsjunov – som har bursdag nyttårsaften – opp med enda mer:

– Jeg kan også tilby selvlaget vodka, sier russeren og gliser.

– Lufta er ute av ballongen

Klæbo var på sin side sønderknust etter rennet. 23-åringen var rett og slett sterkt preget i møtet med norsk presse. Og han ga opp kampen om seier i Tour de Ski.

– Det er ikke mer å si om det. Nå er det ikke sjans, sier en tydelig skuffet Klæbo til NRK.

– Nå er det litt sånn... Lufta er ute av ballongen. Jeg har ikke så mye å gå for, sier Klæbo, og legger til at han ikke vet hvorfor han fikk en såpass tung dag i sporet.

– Det er bare dårlig. Jeg hadde ikke best ski i dag, men smørerne gjør så godt de kan. Kroppen kjennes frisk og rask ut... Jeg har ikke noe svar på hva som går galt i dag.

xqlLFFMaIKc

Klæbo så tankefull ut da han forlot stadionet etter dagens etappe.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo ledet touren med 32 sekunder før dagens 15 kilometer intervallstart i Toblach, og for ham handlet denne etappen mest om å ikke tape for mange sekunder. Det gikk ikke helt som han håpet.

Nå er Klæbo i stedet 37 sekunder bak Ustjugov i sammendraget, og han tror han ikke at han kommer til å greie å slå tilbake – selv om det gjenstår fire etapper før touren avsluttes søndag.

Bolsjunov understreker at dersom Klæbo virkelig ga opp kampen om Tour de Ski, så hadde han reist hjem. Det kommer ikke nordmannen til å gjøre. Heller ikke Ustjugov har noe tro på at Klæbo har gitt opp.

– Jeg tror Johannes prøver å dra vekk oppmerksomhet fra seg selv og fjerne presset. Han er en sterk utøver, han vant i fjor. Og det er vanskelig å si hvordan klatringen opp den siste bakken blir. Vi er ikke engang over halvveis i touren. Det er fire renn igjen... sier Ustjugov.

B-Rh39931D4

Cramer og Ustjugov kunne juble over en knallsterk dag for det russiske laget.

Foto: Terje Pedersen

– Fullstendig lagkollaps

Hans Christer Holund ble det norske lyspunktet da han gikk inn til en femteplass, men ellers ble det mange skuffende resultater.

Didrik Tønseth sliter tungt i touren og gikk i mål over tre minutter bak, mens Simen Hegstad Krüger ble slått med ett minutt og 21 sekunder av russeren. Erik Valnes måtte bryte underveis på grunn av problemer med å ta inn luft, og er dermed ferdig i touren.

– Fullstendig lagkollaps. Holund ok minus, men han er bedre enn det her. Resten er kollaps og alt for langt bak. Det ble overraske store avstander på det raske føret og den løypa, sier den tidligere storløperen Thomas Alsgaard, som gjestet NRKs vinterstudio.

Også NRK-ekspert Torgeir Bjørn stusset på at såpass mange på det norske laget så ut til å slite tungt.

– Jeg er litt overrasket over at såpass mange av de norske blir kjørt av såpass utover i dag. Håper det ikke er noe med skimaterialet, men at det er en tung dag, sier han.

WEH3D5S3qaI

Russerne Sergej Ustjugov, Ivan Jakimusjkin og Aleksandr Bolsjunov tok de tre første plassene på dagens intervallstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de norske løperne hadde noe godt svar på hva som gikk galt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var et eller annet som ikke stemte. Det er lenge siden jeg har gått en så dårlig 15 kilometer, sier Simen Hegstad Krüger, som ble nummer 22.

Isolert trener

Samtidig er den norske landslagstreneren Eirik Myhr Nossum isolert på hotellet på grunn av magetrøbbel.

– Jeg er dårlig nok til at jeg ikke kan omgås utøverne, skriver Nossum til NRK i en SMS.

Didrik Tønseth sier til NRK at han nå trolig kommer til å reise hjem fra touren.

– Det er fryktelig dårlig. Det er noe som ikke stemmer, sier Tønseth.

Han medgir at det ble en dårlig dag for det norske laget, men for hans del handler det om at han har «gått med håndbrems» en stund.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste