Hopp til innhold

Russerne fnyser av sønderknust Klæbo: Inviterer ham på vodka i kveld

TOBLACH (NRK): Johannes Høsflot Klæbo var sønderknust og ga opp kampen om seieren i Tour de Ski på direkten. Men verken Sergej Ustjugov eller Aleksandr Bolsjunov tror på ham og hadde et tilbud de håper den norske skistjernen slår til på.

6Oa-SvTdWzI

MENER HÅPET ER UTE: Johannes Høsflot Klæbo avskriver seg selv i Tour de Ski-sammendraget etter å ha blitt grundig slått av russerne.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

For de to russiske skistjernene var i fyr og flamme i pressesonen etter å ha blitt henholdsvis nummer én og tre på tirsdagens 15 kilometer intervallstart i fristil. Johannes Høsflot Klæbo ble på sin side nummer 17, godt over minuttet bak vinneren Ustjugov.

Når NRK spør Bolsjunov om han har noen tips til Klæbo for å håndtere skuffelsen, svarer russeren slik via tolken sin:

– Kanskje han kan komme til middagen vår i kveld. Så kan han få bursdagskake.

Deretter følger Bolsjunov – som har bursdag nyttårsaften – opp med enda mer:

– Jeg kan også tilby selvlaget vodka, sier russeren og gliser.

– Lufta er ute av ballongen

Klæbo var på sin side sønderknust etter rennet. 23-åringen var rett og slett sterkt preget i møtet med norsk presse. Og han ga opp kampen om seier i Tour de Ski.

– Det er ikke mer å si om det. Nå er det ikke sjans, sier en tydelig skuffet Klæbo til NRK.

– Nå er det litt sånn... Lufta er ute av ballongen. Jeg har ikke så mye å gå for, sier Klæbo, og legger til at han ikke vet hvorfor han fikk en såpass tung dag i sporet.

– Det er bare dårlig. Jeg hadde ikke best ski i dag, men smørerne gjør så godt de kan. Kroppen kjennes frisk og rask ut... Jeg har ikke noe svar på hva som går galt i dag.

xqlLFFMaIKc

Klæbo så tankefull ut da han forlot stadionet etter dagens etappe.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo ledet touren med 32 sekunder før dagens 15 kilometer intervallstart i Toblach, og for ham handlet denne etappen mest om å ikke tape for mange sekunder. Det gikk ikke helt som han håpet.

Nå er Klæbo i stedet 37 sekunder bak Ustjugov i sammendraget, og han tror han ikke at han kommer til å greie å slå tilbake – selv om det gjenstår fire etapper før touren avsluttes søndag.

Bolsjunov understreker at dersom Klæbo virkelig ga opp kampen om Tour de Ski, så hadde han reist hjem. Det kommer ikke nordmannen til å gjøre. Heller ikke Ustjugov har noe tro på at Klæbo har gitt opp.

– Jeg tror Johannes prøver å dra vekk oppmerksomhet fra seg selv og fjerne presset. Han er en sterk utøver, han vant i fjor. Og det er vanskelig å si hvordan klatringen opp den siste bakken blir. Vi er ikke engang over halvveis i touren. Det er fire renn igjen... sier Ustjugov.

B-Rh39931D4

Cramer og Ustjugov kunne juble over en knallsterk dag for det russiske laget.

Foto: Terje Pedersen

– Fullstendig lagkollaps

Hans Christer Holund ble det norske lyspunktet da han gikk inn til en femteplass, men ellers ble det mange skuffende resultater.

Didrik Tønseth sliter tungt i touren og gikk i mål over tre minutter bak, mens Simen Hegstad Krüger ble slått med ett minutt og 21 sekunder av russeren. Erik Valnes måtte bryte underveis på grunn av problemer med å ta inn luft, og er dermed ferdig i touren.

– Fullstendig lagkollaps. Holund ok minus, men han er bedre enn det her. Resten er kollaps og alt for langt bak. Det ble overraske store avstander på det raske føret og den løypa, sier den tidligere storløperen Thomas Alsgaard, som gjestet NRKs vinterstudio.

Også NRK-ekspert Torgeir Bjørn stusset på at såpass mange på det norske laget så ut til å slite tungt.

– Jeg er litt overrasket over at såpass mange av de norske blir kjørt av såpass utover i dag. Håper det ikke er noe med skimaterialet, men at det er en tung dag, sier han.

WEH3D5S3qaI

Russerne Sergej Ustjugov, Ivan Jakimusjkin og Aleksandr Bolsjunov tok de tre første plassene på dagens intervallstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de norske løperne hadde noe godt svar på hva som gikk galt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var et eller annet som ikke stemte. Det er lenge siden jeg har gått en så dårlig 15 kilometer, sier Simen Hegstad Krüger, som ble nummer 22.

Isolert trener

Samtidig er den norske landslagstreneren Eirik Myhr Nossum isolert på hotellet på grunn av magetrøbbel.

– Jeg er dårlig nok til at jeg ikke kan omgås utøverne, skriver Nossum til NRK i en SMS.

Didrik Tønseth sier til NRK at han nå trolig kommer til å reise hjem fra touren.

– Det er fryktelig dårlig. Det er noe som ikke stemmer, sier Tønseth.

Han medgir at det ble en dårlig dag for det norske laget, men for hans del handler det om at han har «gått med håndbrems» en stund.

Sportsnyheter

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

Siste nytt

 • Vålerenga slått ut av cupen - til tross for strafferedning

  Vålerenga-krise ble et faktum i det de røk ut i cupens tredje runde mot Bodø/Glimt. Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Glimt sikret 1-0.

  Vålerengas keeper Magnus Sjøeng får i sin debykamp en strafferedning som var med på å holde hjemmelagets håp oppe helt til siste minutt. Men i det ordinær tid er ute setter Glimt kaptein Saltnes kampens eneste mål, og sørger for at nordlendingene går videre til neste runde i cupen.

  – Vi er inne i en motgangsperiode, så får vi si det slik at vi i dag var opp mot vårt beste mot et godt lag. I den situasjonen vi har vært i, er det en sterk prestasjon fra oss. Utfordringene var de samme som vi har hatt. Vi scorer ikke mål, og vi hadde en del muligheter som burde vært utnyttet bedre, sa Dag-Eilev Fagermo til NRK.

  Sjøeng fikk muligheten som førstekeeper etter at Kjetil Haug ble solgt til Toulouse. Debutanten gjør en mesterlig kamp.

  –Det går på instinkt. Jeg velger riktig side. Det er utrolig deilig å få den der, forteller Sjøeng om strafferedningen.

 • Fuglsang slapp med skrekken – avga falsk positiv

  Den danske sykkelstjernen Jakob Fuglsang trodde sesongens store høydepunkt røk, da han testet poisitivt for koronavirus, kun dager før Tour de France braker løs.

  Dansken har siden den gang testet negativt på to PCR-tester, og ytterligere to antigentester.

  Onsdag ble Fuglasang og resten av hans Israel-Premier Tech presentert foran et stort folkehav i Tivoli i København.

  Det er ellevte gang dansken skal sykle Tour de France. Han har en 7. plass sammenlagt som beste resultat i rittet.

  Switzerland Cycling Tour de Suisse
  Foto: GIAN EHRENZELLER / AP
 • Paulo Fonseca ny Lille-trener

  Den tidligere Sjakhtar Donetsk- og Roma-treneren Paulo Fonseca har skrevet under en toårsavtale med franske Lille.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. For snart to uker siden kunngjorde Lille at 49 år gamle Jocelyn Gourvennec var ferdig etter bare ett år som trener for det franske mesterlaget fra 2020/21-sesongen.

  – Det er et stolt øyeblikk og en stor ære å ta fatt på denne jobben. Jeg er glad for å starte dette eventyret og er veldig klar til å begynne å jobbe med spillerne og resten av støtteapparatet, sier Fonseca.

  Portugiseren hadde stor sportslig suksess i løpet av tiden i Sjakhtar Donetsk, blant annet ved å vinne serien og cupen i alle tre sesongene han ledet laget.

  Paulo Fonseca
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste