Hopp til innhold

Bolsjunovs beskjed til Klæbo: – Hvis han mener det, bør han kanskje avslutte touren

TOBLACH/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo tapte tid til Aleksandr Bolsjunov, og gjentok at kampen om sammenlagtseieren er kjørt. Det reagerer russeren på.

KSab576zPNk

TAPTE TID: Johannes Høsflot Klæbo tapte tid til Aleksandr Bolsjunov, og avskriver sjansene til å vinne sammenlagt.

Foto: Terje Pedersen / NTB sc

– Det blir totalt sett dårlig. Jeg anser det absolutt som kjørt. Det hjelper lite å hente inn på Ustjugov når jeg taper det dobbelte til Bolsjunov. Det skal fryktelig mye til nå, sa Klæbo etter dagens etappe.

38eaESFg2dU

VANT: Aleksandr Bolsjunov gikk fra alle på den klassiske jaktstarten i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

For på den fjerde etappen av årets Tour de Ski, handlet det nok en gang om to russere. og spesielt Bolsjunov. Han distanserte lagkamerat Ustjugov og tok over ledelsen i sammendraget.

– Det var et veldig tøft løp, for helt fra starten gikk jeg på maks, og fikk ingen hvile. Derfor ble ikke sisterunden den beste, jeg var virkelig sliten, sa Bolsjunov etter etappen.

– Avslutte touren

Klæbo på sin side, gikk i mål til en tiendeplass, 57 sekunder bak Bolsjunov, og er dermed 26 sekunder bak russeren i sammendraget

– Det er ikke så mye å skryte av i dag heller. Det er to fryktelig dårlige dager, sa Klæbo etter rennet og siktet til gårsdagens etappe, hvor han tapte terreng og ga opp kampen om sammenlagtseieren på direkten.

Og nok en gang stadfestet trønderen at løpet var kjørt.

Synes du han er for defensiv?

– Det er vanskelig å si noe om det. Men hvis han mener det, bør han kanskje avslutte touren og droppe klatreetappen, sa Bolsjunov etter etappen med et smil.

KYfmrkiQ31c

IKKE OVER: Russlands trener, Markus Cramer, mener Klæbo fortsatt har muligheten til å vinne.

Foto: Terje Pedersen

Også russerens trener, tyske Marcus Kramer, reagerer. Han mener trønderen overdriver og poengterer at luka opp ikke er stor.

– Klæbo er bare 26 sekunder bak. Vi vet at han er veldig sterk sprinter, og det 60 bonussekunder i sprint, så det er mulig for han. Jeg tror det blir veldig interessant før den siste bakken. Men for oss er det bare bra å ha nummer en og nummer to nå. Det er viktig for oss at en av dem vinner, sa Cramer etter etappen.

– For tidlig å avskrive seg selv

Også sprinttrener Arild Monsen, som hadde ansvaret for Klæbo i fjor, synes svartmalingen av sjansene i sammendraget, ikke står i stil med resultatlista.

– Jeg syns det er for tidlig å avskrive seg selv. Men det er kanskje en måte å forberede seg på det som kommer videre. Han vet kanskje at han ikke er den sterkeste opp bakken siste dagen, sa Monsen etter etappen og fortsatte:

wUGFKCkz8-c

LENGE IGJEN: Arild Monsen mener det er for tidlig å avskrive seg selv, slik Klæbo gjør.

Foto: Terje Pedersen / NTB scan

– Men du skal ikke gjøre det. Mye kan fortsatt skje. Han kan få litt hammeren her, så jeg syns ikke at Johannes sin situasjon er så mørk. Det skal gås.

For til tross for to dager som Klæbo selv beskriver som «fryktelige dager», er differansen opp til Bolsjunov «kun» 26 sekunder, og det er én sprint igjen.

– Det er selvfølgelig ett minutt i bonussekunder på sprint, men de ryker ikke på en sprint heller. Jeg kan kanskje hente et halvminutt på en maksdag, fortalte trønderen etter målgang.

Og kanskje er svartmalingen en måte å forberede seg på det som kommer, forteller Monsen.

– Kanskje det er en måte å legge dagen her død og forberede seg på neste dag. Sånn er det, det er knallhardt. Han har gjort det fantastisk på sprint. Han er ikke helt konge på distansen helt enda, men det kan han bli en annen gang.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste