Bolsjunovs beskjed til Klæbo: – Hvis han mener det, bør han kanskje avslutte touren

TOBLACH/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo tapte tid til Aleksandr Bolsjunov, og gjentok at kampen om sammenlagtseieren er kjørt. Det reagerer russeren på.

KSab576zPNk

TAPTE TID: Johannes Høsflot Klæbo tapte tid til Aleksandr Bolsjunov, og avskriver sjansene til å vinne sammenlagt.

Foto: Terje Pedersen / NTB sc

– Det blir totalt sett dårlig. Jeg anser det absolutt som kjørt. Det hjelper lite å hente inn på Ustjugov når jeg taper det dobbelte til Bolsjunov. Det skal fryktelig mye til nå, sa Klæbo etter dagens etappe.

38eaESFg2dU

VANT: Aleksandr Bolsjunov gikk fra alle på den klassiske jaktstarten i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

For på den fjerde etappen av årets Tour de Ski, handlet det nok en gang om to russere. og spesielt Bolsjunov. Han distanserte lagkamerat Ustjugov og tok over ledelsen i sammendraget.

– Det var et veldig tøft løp, for helt fra starten gikk jeg på maks, og fikk ingen hvile. Derfor ble ikke sisterunden den beste, jeg var virkelig sliten, sa Bolsjunov etter etappen.

– Avslutte touren

Klæbo på sin side, gikk i mål til en tiendeplass, 57 sekunder bak Bolsjunov, og er dermed 26 sekunder bak russeren i sammendraget

– Det er ikke så mye å skryte av i dag heller. Det er to fryktelig dårlige dager, sa Klæbo etter rennet og siktet til gårsdagens etappe, hvor han tapte terreng og ga opp kampen om sammenlagtseieren på direkten.

Og nok en gang stadfestet trønderen at løpet var kjørt.

Synes du han er for defensiv?

– Det er vanskelig å si noe om det. Men hvis han mener det, bør han kanskje avslutte touren og droppe klatreetappen, sa Bolsjunov etter etappen med et smil.

KYfmrkiQ31c

IKKE OVER: Russlands trener, Markus Cramer, mener Klæbo fortsatt har muligheten til å vinne.

Foto: Terje Pedersen

Også russerens trener, tyske Marcus Kramer, reagerer. Han mener trønderen overdriver og poengterer at luka opp ikke er stor.

– Klæbo er bare 26 sekunder bak. Vi vet at han er veldig sterk sprinter, og det 60 bonussekunder i sprint, så det er mulig for han. Jeg tror det blir veldig interessant før den siste bakken. Men for oss er det bare bra å ha nummer en og nummer to nå. Det er viktig for oss at en av dem vinner, sa Cramer etter etappen.

– For tidlig å avskrive seg selv

Også sprinttrener Arild Monsen, som hadde ansvaret for Klæbo i fjor, synes svartmalingen av sjansene i sammendraget, ikke står i stil med resultatlista.

– Jeg syns det er for tidlig å avskrive seg selv. Men det er kanskje en måte å forberede seg på det som kommer videre. Han vet kanskje at han ikke er den sterkeste opp bakken siste dagen, sa Monsen etter etappen og fortsatte:

wUGFKCkz8-c

LENGE IGJEN: Arild Monsen mener det er for tidlig å avskrive seg selv, slik Klæbo gjør.

Foto: Terje Pedersen / NTB scan

– Men du skal ikke gjøre det. Mye kan fortsatt skje. Han kan få litt hammeren her, så jeg syns ikke at Johannes sin situasjon er så mørk. Det skal gås.

For til tross for to dager som Klæbo selv beskriver som «fryktelige dager», er differansen opp til Bolsjunov «kun» 26 sekunder, og det er én sprint igjen.

– Det er selvfølgelig ett minutt i bonussekunder på sprint, men de ryker ikke på en sprint heller. Jeg kan kanskje hente et halvminutt på en maksdag, fortalte trønderen etter målgang.

Og kanskje er svartmalingen en måte å forberede seg på det som kommer, forteller Monsen.

– Kanskje det er en måte å legge dagen her død og forberede seg på neste dag. Sånn er det, det er knallhardt. Han har gjort det fantastisk på sprint. Han er ikke helt konge på distansen helt enda, men det kan han bli en annen gang.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kalla ser mot OL i Beijing

  Charlotte Kalla (33) fortsetter som skiløper og satser dermed videre fram mot OL i Beijing i 2022.

  Det bekreftet hun torsdag.

  – Den sterkeste følelsen er gleden til langrenn, og den har vært på plass i hele det siste året både under trening og konkurranser. Det har gjort beslutningen om å satse videre fram mot OL i 2022 enkel, sier Kalla i en pressemelding, ifølge Expressen.

  Charlotte Kalla
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • Ruud må vente i Monte-Carlo

  Det drar ut for Casper Ruuds 3. runde-oppgjør i Monte-Carlo Masters i tennis.

  Kampstart for nordmannen var stipulert til 15.30, men lange og jevne kamper, gjør at han trolig ikke kommer på banen før nærmere klokken 17 torsdag.

  Ruud møter Pablo Carreño Busta (Spania) på yndlingsunderlaget grus. Før det må Fabio Fognini og Filip Krajinovic spille. Den kampen hadde ved 15-tiden ikke startet ennå.

  Casper Ruud kikkar på ballen og gjer seg klar til å slå.
  Foto: Valery Hache / AFP
 • Tøff motstand for Maflin i VM

  Norske Kurt Maflin får en stor oppgave i første runde i snooker-VM i Sheffield. Han møter tredobbel verdensmester Mark Selby.

  Den engelske 37-åringen har vært verdensener mye av de ti siste årene, første gang fra 2011 og forrige gang fra 2015 til 2019. Han ble verdensmester i 2014, 2016 og 2017.

  Oppgjøret mot Maflin avgjøres i best av 19 partier og avgjøres onsdag og torsdag neste uke.

  VM innledes lørdag. Tradisjonen tro spiller tittelforsvareren første kamp. Ronnie O'Sullivan møter sin engelske landsmann Mark Joyce.

  VM varer til 3. mai. I fjor tok Maflin seg helt til kvartfinale.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal