Hopp til innhold

Formel 1-stjerner rasende etter kaotisk løp: – Dette er ikke akseptabelt

Formel 1-løpet i Melbourne ble et kaos uten like, og skapte stor frustrasjon. Flere førere reagerer sterkt på tre omstarter.

Australian Grand Prix

KAOS: George Russell var ett av ofrene i dramaet.

Foto: SIMON BAKER / Reuters

– Dette blir en farse, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

Det oppstod fullt kaos i Formel 1-løpet i Australia, der Max Verstappen stakk relativt enkelt av med seieren.

Men det ble altså svært dramatisk likevel, og det oppstod full forvirring blant førere, lagledere og Viaplay-kommentatorer.

Det var vanskelig å forstå, og det var forvirrende med alle de røde flaggene.

På tampen av løpet havnet Kevin Magnussen i trøbbel da han mistet det ene dekket. Sikkerhetsbilen var på vei inn, men ettersom det var mye bildeler i banen måtte de benytte seg av en omstart.

– Hva faen? Hva mener du med rødt flagg? utbrøt Verstappen over teamradioen.

– Hæ? Hva? sa veteran Fernando Alonso.

Max Verstappen

FORVIRRET: Max Verstappen og andre førere skjønte lite da det røde flagget ble benyttet.

Foto: SIMON BAKER / AFP

– Det er ikke akseptabelt

Etter en stund kom bilene i gang igjen, men med ett ble det massekrasj nok en gang, og da skulle de virkelig bruke tid på å finne ut hva de skulle gjøre.

Det ble flere kollisjoner hvor Alonso, Carlos Sainz, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Logan Sargeant og Nyck de Vries var involvert.

Sainz fikk fem sekunders tidsstraff for krasjen med Alonso og endte med det på 12.-plass.

– Det kan ikke stemme. Dette er ikke akseptabelt. De må vente til løpet er over og diskutere det med meg. Vær så snill? Straffen er ikke rettferdig, sa Sainz over teamradioen.

Australian Grand Prix

RASTE: Ferrari-fører Carlos Sainz.

Foto: SIMON BAKER / Reuters

Kraftsalven mot dommerne fortsatte etter løpet.

– Jeg kommer ikke til å kommentere noe rundt det. Det er den største skammen jeg har opplevd på mange år. Jeg foretrekker ikke å si noe nå, så kommer jeg tilbake, sier Sainz til Viaplay.

Ekspertene i studio mener også at det er et uhell, og ikke Sainz sin feil.

Spørsmålet var om de skulle de ha ny omstart, eller en rullende start med sikkerhetsbil. På et tidspunkt brukte beslutningstakerne så lang tid at publikum buet.

– Dette har vært et kaotisk Formel 1-løp. Forvirrende, også, sier kollega Atle Gulbrandsen.

– Jeg tror aldri jeg har vært en del av en mer forvirrende avslutning av et løp, kommenterte Pettersen.

Les også Raser mot nytt regelforslag: – Kjem til å bli ei ulykke

Lewis Hamilton

Til slutt endte det med at bilene kjørte bak sikkerhetsbilen over mål.

Verstappen var også kritisk til håndteringen av kaoset.

– Bilen var utenfor banen. Du kan til og med bruke virtuell sikkerhetsbil, så jeg forstår ikke hvorfor (det ble omstart). Det fører til trøbbel med kalde dekk, og så skaper det kaos, sier Verstappen.

Søndagens nummer tre Alonso sier seg enig med nederlenderen.

– Jeg var ikke fornøyd, for det var ikke nødvendig. Vi vet ikke alle fakta, så vi får tro det var nødvendig. De brukte rødt flagg, og de har mer info enn meg, sier Alonso.

Starten var også dramatisk, der Leclerc kjørte ut i sanden kort tid etter starten. Sikkerhetsbilen måtte ut, og allerede i første runde var løpet over for Ferrari-profilen.

Noen runder ut i løpet snurret også Williams-fører Alex Albon, og som følge av mye grus på banen måtte det bli omstart. Det var altså den første av tre.

Leclerc kjører ut

KJØRTE UT: Charles Leclercs løp varte i få sekunder.

Foto: PAUL CROCK / AFP

Ny kontrovers etter løpet

I tillegg til mange kontroversielle situasjoner, fikk Lewis Hamilton en etterlengtet pallplass da han ble nummer to. Alonso fortsatte å imponere, og tok den tredje pallplassen.

Det er ikke sikkert dramatikken er over likevel. For på Viaplay ble det vist bilder der Verstappen tilsynelatende stod lenger frem på omstarten enn det han har lov til. Det mener Viaplay-ekspert Thomas Schie kan bety fem sekunders straff, noe som igjen vil bety at han da fratas seieren.

Det internasjonale motorsportforbundet har ikke kommet med noen uttalelse om hendelsen enn så lenge.

Verstappen sier selv han stod på linja.

– Han stod på linja. Jeg tror det går bra, sier Mercedes-sjef Toto Wolff om hendelsen.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal