Frustrerte Malmö-spillere etter møtet med Solbakkens FCK: – Urettferdig og rart

FCK-trener Ståle Solbakken var irritert over baklengsmålet og Malmø-spillerne forbannet over poengdeling. «Slaget om broen» endte i ordkrig.

Malmö

MYE FØLELSER: Malmø-spillerne jubler for utligningen mot FC København, men mente danskene hadde flaks som ikke tapte.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Det intense nabo-oppgjøret i Europaligaen mellom FC København og Malmø endte i ordkrig torsdag kveld.

– Det blir dessverre urettferdig, sier Malmös Anders Christiansen til svenske Expressen etter 1-1-kampen mot FC København.

– De har en halv sjanse og scorer ett mål, sier en misfornøyd Malmø-trener, Uwe Rössler, til samme avis.

Oppgjøret ble på forhånd omtalt som «Slaget om broen», med henvisning til Øresundbroen. Etterpå ble den stemplet som en «slåsskamp» på grunn av dens fysiske karakter.

Det tok heller ikke lang tid etter siste spark på ballen før det ble klart at lagene var svært uenige i om uavgjort var et riktig resultat.

– Det blir vanskelig å vinne en kamp om du ikke har ett skudd på mål, men de får ett mål. Det blir en rar situasjon, sier Christiansen.

– Vi hadde full kontroll på kampen frem til Malmö utlignet, sier FCKs norske trener Ståle Solbakken på sin side.

Ståle Solbakken

IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken mener spillerne burde klart å hindre scoringen til Markus Rosenberg. (Bildet er fra en annen kamp i sommer.)

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

45 km

Det tar bare rundt tre kvarter å kjøre de snaut 45 kilometerne fra København til Malmø over Øresundbroen, og denne sesongen har tilfeldighetene sørget for at de to byenes fotballag er i samme gruppe i Europaligaen.

Torsdagens nervepirrende kamp var det første av to møter mellom dem før jul. Og drama ble det da Malmøs Lasse Nielsen scoret selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

FCK og Malmø

SELVMÅL: Malmøs Lasse Nielsen sklir inn selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Et intenst oppgjør fortsatte og ti minutter etter pause utlignet Malmø-veteranen Markus Rosenberg på en heading etter innlegg fra norske Jo Inge Berget.

Markus Rosenberg

UTLIGNET: Malmøs Markus Rosenberg feirer den viktige 1-1-scoringen.

Foto: Anders Bjuro / AFP

218 videoer

Det baklengsmålet sved ekstra for Ståle Solbakken.

– I forberedelsene til denne kampen har vi sett 218 videoer av hvordan Markus Rosenberg beveger seg i feltet. Han må ikke få stå alene å heade. Det er helt unødvendig, sier en irritert Solbakken til danske Ekstra Bladet - som omtaler oppgjøret som en «slåsskamp».

De to naboenes Europaliga-gruppe er fortsatt åpen. FCK leder med fire poeng, mens Malmø ligger på tredjeplass med ett. Det er kun spilt to kamper og gjett hvilke lag som møtes i den avgjørende siste runden?

FCK og Malmø.

I Parken i København.

– Den kampen blir fort en finale om å komme videre, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • LSK Kvinner tilbake på tabelltopp

  LSK Kvinner klatra forbi Rosenborg etter ein jamn kamp heime mot Arna-Bjørnar.

  LSK fekk ein draumestart på kampen når Emilie Woldvik kombinerte med Emilie Haavi etter ein corner. Førstnemnde sendte ballen opp i nettaket frå bortimot død vinkel, og sørga for at heimelaget leda til pause.

  I andre omgang slo Arna-Bjørnar tilbake etter at Kristian Erman fekk stå heilt aleine på ein corner og stonga ballen i mål.

  Men berre fire minutt seinare var Haavi nok ein gong på plass etter eit flott LSK-angrep, og sørga for at det enda 2–1 i LSK Hallen. Dermed klatrar LSK Kvinner til topps i Toppserien etter seks serierundar.

  LSK Kvinner - Emilie Haavi og Emilie Woldvik
  Foto: Fredrik Hagen
 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal