Hopp til innhold

Frustrerte Malmö-spillere etter møtet med Solbakkens FCK: – Urettferdig og rart

FCK-trener Ståle Solbakken var irritert over baklengsmålet og Malmø-spillerne forbannet over poengdeling. «Slaget om broen» endte i ordkrig.

Malmö

MYE FØLELSER: Malmø-spillerne jubler for utligningen mot FC København, men mente danskene hadde flaks som ikke tapte.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Det intense nabo-oppgjøret i Europaligaen mellom FC København og Malmø endte i ordkrig torsdag kveld.

– Det blir dessverre urettferdig, sier Malmös Anders Christiansen til svenske Expressen etter 1-1-kampen mot FC København.

– De har en halv sjanse og scorer ett mål, sier en misfornøyd Malmø-trener, Uwe Rössler, til samme avis.

Oppgjøret ble på forhånd omtalt som «Slaget om broen», med henvisning til Øresundbroen. Etterpå ble den stemplet som en «slåsskamp» på grunn av dens fysiske karakter.

Det tok heller ikke lang tid etter siste spark på ballen før det ble klart at lagene var svært uenige i om uavgjort var et riktig resultat.

– Det blir vanskelig å vinne en kamp om du ikke har ett skudd på mål, men de får ett mål. Det blir en rar situasjon, sier Christiansen.

– Vi hadde full kontroll på kampen frem til Malmö utlignet, sier FCKs norske trener Ståle Solbakken på sin side.

Ståle Solbakken

IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken mener spillerne burde klart å hindre scoringen til Markus Rosenberg. (Bildet er fra en annen kamp i sommer.)

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

45 km

Det tar bare rundt tre kvarter å kjøre de snaut 45 kilometerne fra København til Malmø over Øresundbroen, og denne sesongen har tilfeldighetene sørget for at de to byenes fotballag er i samme gruppe i Europaligaen.

Torsdagens nervepirrende kamp var det første av to møter mellom dem før jul. Og drama ble det da Malmøs Lasse Nielsen scoret selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

FCK og Malmø

SELVMÅL: Malmøs Lasse Nielsen sklir inn selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Et intenst oppgjør fortsatte og ti minutter etter pause utlignet Malmø-veteranen Markus Rosenberg på en heading etter innlegg fra norske Jo Inge Berget.

Markus Rosenberg

UTLIGNET: Malmøs Markus Rosenberg feirer den viktige 1-1-scoringen.

Foto: Anders Bjuro / AFP

218 videoer

Det baklengsmålet sved ekstra for Ståle Solbakken.

– I forberedelsene til denne kampen har vi sett 218 videoer av hvordan Markus Rosenberg beveger seg i feltet. Han må ikke få stå alene å heade. Det er helt unødvendig, sier en irritert Solbakken til danske Ekstra Bladet - som omtaler oppgjøret som en «slåsskamp».

De to naboenes Europaliga-gruppe er fortsatt åpen. FCK leder med fire poeng, mens Malmø ligger på tredjeplass med ett. Det er kun spilt to kamper og gjett hvilke lag som møtes i den avgjørende siste runden?

FCK og Malmø.

I Parken i København.

– Den kampen blir fort en finale om å komme videre, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Kylian Mbappe

Senket Danmark – spisslegende lar seg forbløffe

Kylian Mbappé stjal alle overskrifter da han senket Danmark. Nå må danskene slå Australia for å ta seg videre i VM.

Siste nytt

 • Mowinckel på seiersjakt i Killington

  Ragnhild Mowinckel jakter seier i årets første storslalåmkonkurranse i verdenscupen. Hun har 38 hundredeler opp til leder Sara Hector etter 1. omgang i USA.

  Mowinckel kjørte fra startnummer tre og leverte en god omgang. Hun ledet fram til svenske Hector knallet til og la Mowinckel bak seg med 38 hundredeler. Mowinckel er den som ligger nærmest Hector etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.

  Den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin skuffet på hjemmebane i Killington i første omgang. Hun er 1,36 sekund bak Hector foran finaleomgangen.

  Thea Louise Stjernesund fant ikke toppfarten og er 1,49 bak Hector, mens Maria Tviberg har 2,87 sekunder opp. Hun kan få konkurranse om å avansere til finaleomgangen.

  Finaleomgangen i Killington starter klokken 19.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med de norske alpinutøverne
  Foto: Lise Åserud
 • Lewandowski i tårer etter sitt første VM-mål – setter press på Argentina

  Polen tok sin første seier i VM mot Saudi-Arabia, og det kan de takke keeper Wojciech Szczesny for.

  Piotr Zielinski sendte Polen i føringen etter 40 minutter, men rett etterpå fikk Saudi-Arabia tildelt et straffespark etter at dommeren hadde sett på VAR-skjermen.

  Det straffesparket var av den billige sorten.

  – Det er kjempebillig i mine øyne. Det synes jeg aldri i verden er straffe. Da blir det mange straffer i dette mesterskapet kommenterte TV2s ekspert Jesper Mathisen etter at dommeren pekte på straffemerket.

  Men Szczesny stod frem da Polen trengte det som mest. Først reddet han straffesparket, så kom han seg kjapt opp og reddet returen mesterlig.

  Begge lag skapte store sjanser i andre omgang, og Robert Lewandowski hadde et forsøk i stolpen.

  Snaue ti minutter før slutt så lyktes det endelig for Barcelona-spissen. Lewandowski utnyttet en gavepakke fra Saudi-Arabia, og satte iskaldt inn sitt første VM-mål i karrieren.

  Med dagens seier er gruppe c vidåpen. Polen står med fire poeng etter to kamper, mens Saudi-Arabia har tre poeng.

  Senere i kveld møtes Argentina og Mexico. Om Argentina taper den, er de utrolig nok ute av VM.

 • Riiber utklasset konkurrentene

  Jarl Magnus Riiber gikk ut som nummer tre på langrennsdelen i verdenscupen i kombinert lørdag, men i langrenssporet var han overlegen.

  – Det er utrolig. Jeg la mye press på meg selv i dag, å snu det fra i går. Det var utrolig følelse å ta seieren i dag, sier Riiber.

  Han var raskt oppe i ryggen til Yamamoto fra Japen og Rettenegger fra Østerrike. Lenge gikk de tre sammen, men etter 7,5 kilomter satte Riiber opp et voldsomt tempo og distanserte konkurrentene. En drøy kilometer senere hadde han en ledelse på nesten 20 sekunder.

  – En levende kombinertlegende tar verdenscupseier nummer 50, en helt unik seiersrekke, kommenterte Jann Post på oppløpet.

  Julian Schmid fra Tyskland ble nummer to, mens Jens Luraas Oftebro ble nummer tre.

  Jarl Magnus Riiber under verdenscuprennet i kombinert i Ruka.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste