Hopp til innhold

Frustrerte Malmö-spillere etter møtet med Solbakkens FCK: – Urettferdig og rart

FCK-trener Ståle Solbakken var irritert over baklengsmålet og Malmø-spillerne forbannet over poengdeling. «Slaget om broen» endte i ordkrig.

Malmö

MYE FØLELSER: Malmø-spillerne jubler for utligningen mot FC København, men mente danskene hadde flaks som ikke tapte.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Det intense nabo-oppgjøret i Europaligaen mellom FC København og Malmø endte i ordkrig torsdag kveld.

– Det blir dessverre urettferdig, sier Malmös Anders Christiansen til svenske Expressen etter 1-1-kampen mot FC København.

– De har en halv sjanse og scorer ett mål, sier en misfornøyd Malmø-trener, Uwe Rössler, til samme avis.

Oppgjøret ble på forhånd omtalt som «Slaget om broen», med henvisning til Øresundbroen. Etterpå ble den stemplet som en «slåsskamp» på grunn av dens fysiske karakter.

Det tok heller ikke lang tid etter siste spark på ballen før det ble klart at lagene var svært uenige i om uavgjort var et riktig resultat.

– Det blir vanskelig å vinne en kamp om du ikke har ett skudd på mål, men de får ett mål. Det blir en rar situasjon, sier Christiansen.

– Vi hadde full kontroll på kampen frem til Malmö utlignet, sier FCKs norske trener Ståle Solbakken på sin side.

Ståle Solbakken

IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken mener spillerne burde klart å hindre scoringen til Markus Rosenberg. (Bildet er fra en annen kamp i sommer.)

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

45 km

Det tar bare rundt tre kvarter å kjøre de snaut 45 kilometerne fra København til Malmø over Øresundbroen, og denne sesongen har tilfeldighetene sørget for at de to byenes fotballag er i samme gruppe i Europaligaen.

Torsdagens nervepirrende kamp var det første av to møter mellom dem før jul. Og drama ble det da Malmøs Lasse Nielsen scoret selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

FCK og Malmø

SELVMÅL: Malmøs Lasse Nielsen sklir inn selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Et intenst oppgjør fortsatte og ti minutter etter pause utlignet Malmø-veteranen Markus Rosenberg på en heading etter innlegg fra norske Jo Inge Berget.

Markus Rosenberg

UTLIGNET: Malmøs Markus Rosenberg feirer den viktige 1-1-scoringen.

Foto: Anders Bjuro / AFP

218 videoer

Det baklengsmålet sved ekstra for Ståle Solbakken.

– I forberedelsene til denne kampen har vi sett 218 videoer av hvordan Markus Rosenberg beveger seg i feltet. Han må ikke få stå alene å heade. Det er helt unødvendig, sier en irritert Solbakken til danske Ekstra Bladet - som omtaler oppgjøret som en «slåsskamp».

De to naboenes Europaliga-gruppe er fortsatt åpen. FCK leder med fire poeng, mens Malmø ligger på tredjeplass med ett. Det er kun spilt to kamper og gjett hvilke lag som møtes i den avgjørende siste runden?

FCK og Malmø.

I Parken i København.

– Den kampen blir fort en finale om å komme videre, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

  Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

  Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

  Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

  Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

  Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

  – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

  Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

  Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

  Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

  En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

  Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

  Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

  Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

  – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

  Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

  For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

  Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

  31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

  I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

  Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

  – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

  – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

  Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

  Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal