Frustrerte Malmö-spillere etter møtet med Solbakkens FCK: – Urettferdig og rart

FCK-trener Ståle Solbakken var irritert over baklengsmålet og Malmø-spillerne forbannet over poengdeling. «Slaget om broen» endte i ordkrig.

Malmö

MYE FØLELSER: Malmø-spillerne jubler for utligningen mot FC København, men mente danskene hadde flaks som ikke tapte.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Det intense nabo-oppgjøret i Europaligaen mellom FC København og Malmø endte i ordkrig torsdag kveld.

– Det blir dessverre urettferdig, sier Malmös Anders Christiansen til svenske Expressen etter 1-1-kampen mot FC København.

– De har en halv sjanse og scorer ett mål, sier en misfornøyd Malmø-trener, Uwe Rössler, til samme avis.

Oppgjøret ble på forhånd omtalt som «Slaget om broen», med henvisning til Øresundbroen. Etterpå ble den stemplet som en «slåsskamp» på grunn av dens fysiske karakter.

Det tok heller ikke lang tid etter siste spark på ballen før det ble klart at lagene var svært uenige i om uavgjort var et riktig resultat.

– Det blir vanskelig å vinne en kamp om du ikke har ett skudd på mål, men de får ett mål. Det blir en rar situasjon, sier Christiansen.

– Vi hadde full kontroll på kampen frem til Malmö utlignet, sier FCKs norske trener Ståle Solbakken på sin side.

Ståle Solbakken

IKKE FORNØYD: Ståle Solbakken mener spillerne burde klart å hindre scoringen til Markus Rosenberg. (Bildet er fra en annen kamp i sommer.)

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

45 km

Det tar bare rundt tre kvarter å kjøre de snaut 45 kilometerne fra København til Malmø over Øresundbroen, og denne sesongen har tilfeldighetene sørget for at de to byenes fotballag er i samme gruppe i Europaligaen.

Torsdagens nervepirrende kamp var det første av to møter mellom dem før jul. Og drama ble det da Malmøs Lasse Nielsen scoret selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

FCK og Malmø

SELVMÅL: Malmøs Lasse Nielsen sklir inn selvmål fem minutter på overtid i første omgang.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Et intenst oppgjør fortsatte og ti minutter etter pause utlignet Malmø-veteranen Markus Rosenberg på en heading etter innlegg fra norske Jo Inge Berget.

Markus Rosenberg

UTLIGNET: Malmøs Markus Rosenberg feirer den viktige 1-1-scoringen.

Foto: Anders Bjuro / AFP

218 videoer

Det baklengsmålet sved ekstra for Ståle Solbakken.

– I forberedelsene til denne kampen har vi sett 218 videoer av hvordan Markus Rosenberg beveger seg i feltet. Han må ikke få stå alene å heade. Det er helt unødvendig, sier en irritert Solbakken til danske Ekstra Bladet - som omtaler oppgjøret som en «slåsskamp».

De to naboenes Europaliga-gruppe er fortsatt åpen. FCK leder med fire poeng, mens Malmø ligger på tredjeplass med ett. Det er kun spilt to kamper og gjett hvilke lag som møtes i den avgjørende siste runden?

FCK og Malmø.

I Parken i København.

– Den kampen blir fort en finale om å komme videre, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • England med enkel seier mot Kosovo

  England til slutt vant 4-0 mot Kosovo i lagets siste EM-kvalifiseringskamp etter at Harry Winks og Mason Mount fikk sine første landslagsmål

  England hadde allerede sikret seg plass i neste års EM, men fikk med seg en siste god opplevelse med 4-0 mot Kosovo. I den andre kampen i en gruppe som allerede var avgjort, vant Bulgaria 1-0 hjemme mot allerede EM-klare Tsjekkia.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Fourcade knuste konkurrentene

  Martin Fourcade viste noe som lignet på god, gammel form da han knuste all motstand på fellesstarten under åpningshelgen i skiskyting på Sjusjøen i ettermiddag.

  Franskmannen bommet en gang på siste stående, men hadde likevel svært god kontroll på den siste runden. Han vant med et snaut halvminutt.

  – I sporet så klaret jeg å holde ledelsen og jeg klarte å fokusere på det som var foran meg, og det som gjenstod. Istedenfor å fokusere på dem som var bak meg, og det er et veldig godt tegn, sier Fourcade til NRK.

  Det ble ingen stor dag for de norske gutta på hjemmebane. Antonin Guigonnat sørget for at det ble dobbelt fransk i den norske åpningen. Talentet Endre Strømsheim gikk inn til en en fin 3. plass, mens Jakov Fak ble nummer fire.

  – Det var vondt! Jeg hadde en liten luke opp til Guigonnat som jeg bare tenkte at jeg måtte tette, og så fikk det heller bare glippe hvis det skulle glippe. Så prøvde jeg på slutten av bakken, men det holdt ikke helt, sier Strømsheim til NRK.

  Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø gikk en forrykende sisterunde, og ble henholdsvis nummer fem og seks. Tarjei Bø ble nummer sju.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Olsbu med sterk 3. plass

  Marte Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på fellesstarten i skiskytteråpningen på Sjusjøen i dag. Sørlendingen viste solid form både i sporet og på standplass (19 av 20 treff), og gikk inn til en finfin 3. plass i den nasjonale norske åpningen.

  Italienske Dorothea Wierer skjøt fullt og seiret på Natrudstilen stadion. Denise Herrmann gikk knallsterkt på sisterunden og parkerte Olsbu. Det ble dermed tysk 2. plass.

  – Det smaker kjempegodt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har vært litt ekstra nervøs i år når jeg ikke har fått matchet seg med de andre. Man har alltid en indre følelse på at den jobben man har gjort er god nok, men det er alltid greit å få det bekreftet, sier Olsbu Røiseland til NRK.

  Tiril Eckhoff skjøt på seg to runder, men leverte en kanonavslutning, og gikk seg opp til ​​5. plass på hjemmebane.
  Karoline Knotten ble tredje beste norske, på 11. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 16.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal