Hopp til innhold

Frustrert Ruud røk ut av Australian Open

Casper Ruuds Australian Open er over etter at nordmannen overraskende tapte mot amerikanske Jenson Brooksby tidlig torsdag morgen.

Amerikaneren er rangert som nummer 39 i verden og vant med sifrene 6-3, 7-5, 6-7, 6-2 mot tredje rangerte Ruud.

– Det ble tøft utpå der i dag. En jevn kamp med mye fram og tilbake. Det var mange lange ballvekslinger. For å være ærlig var det høyt nivå og mye bra tennis der ute, så jeg er ikke helt ekstremt misfornøyd eller frustrert med spillet eller nivået, sa Ruud til NTB etter kampen.

Ruud tapte de to første settene, men slo deretter tilbake med seier i tiebreak i det tredje settet.

I det fjerde settet fortsatte problemene for Ruud, og han fikk en nærmest umulig oppgave da Brooksby tok ledelsen 5-1. Til slutt vant Brooksby settet 6-2.

Ruud var tydelig frustrert i deler av torsdagens 2.-rundeoppgjør i årets første Grand Slam-turnering. Han måtte dessuten ta en medisinsk timeout etter annet sett av uviss årsak.

Ruud kom til storturneringen i Melbourne som andreseedet etter at verdensener Carlos Alcaraz måtte melde forfall som følge av skade. Ettersom Rafael Nadal røk ut i første runde, var Ruud den best rangerte igjen i turneringen foran annen runde.

Brooksby storspilte tidlig torsdag morgen og brøt Ruuds servegame ved flere anledninger. (NTB)

Ruud
Foto: MARTIN KEEP / AFP

Siste nytt

 • Kombinertlandslagets hopptrener har fått kreft

  Hopptrener Stian Kvarstad (50) har fått kreft. Han har vært en del av kombinertlandslaget siden 2018.

  Kombinertlandslaget opplyser om det i en Twitter-melding.

  «Vi ønsker god bedring og lykke til med behandlingen. Denne kampen vinner du», står det videre.

  Kvarstad ga seg først som trener for kombinertlandslaget etter OL i fjor, men ble likevel med videre i en redusert stilling. Han var blant annet med til VM i Slovenia i februar i år (NTB).

  Stian Kvarstad
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Premier League tar ramadan-grep – Salah får «spisepause» under kamp

  Dommerne i Premier League skal ha fått beskjed om å legge inn pauser i kommende kveldskamper for at muslimske spillere skal få ta til seg næring under ramadan.

  Torsdag denne uken innledes muslimenes fastemåned ramadan. Nå tar engelsk fotball grep for å tilrettelegge og imøtekomme behov dette medfører for aktuelle spillere, melder Sky Sports.

  Flere av Premier League største stjerner, blant dem Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes å faste den kommende måneden. De må da spise og drikke etter at solen har gått ned (NTB).

  Mohamed Salah
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Svenske ski-ess tilbake til Lahti-helgen

  Ebba Andersson og Frida Karlsson melder seg begge klare til innsats igjen til kommende verdenscuphelg i langrenn i finske Lahti.

  Sykdom har gjort at verken Andersson eller Karlsson stilte i Holmenkollen, Drammen og Falun.

  Blant mennene er også William Poromaa klar for innsats igjen etter en kortere sykdomsperiode, og som gjorde at heller ikke han kunne stille under verdenscuphelgen på hjemmebane i Falun sist helg (NTB).

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste