Normal

VM-bronse i dag - ny nyre om fire dager

BEIJING (NRK): Amerikanske Aries Merritt løp inn til bronse på 110 meter hekk fredag. 1. september skal han motta en frisk nyre fra søsteren.

Aries Merritt

VANT BRONSE: Aries Merritt løp inn til tredje beste tid på dagens 110 meter hekk. Om fire dager skal han operere inn en ny nyre.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Aries Merritt

– BETYR MYE: Aries Merritt var nesten like glad for dagens bronse som han var for OL-gull for tre år siden.

Foto: WANG ZHAO / Afp

– Dette betyr mye. Det betyr nesten mer enn OL-gullet mitt for å være ærlig, sier Aries Merritt til NRK, etter å ha tatt VM-bronse på 110 meter hekk fredag.

Amerikaneren har innehar verdensrekorden (12,80) og vant gull på distansen under de olympiske lekene i London i 2012. Men året etter drømmesesongen ble det oppdaget en sjelden genetisk feil på nyrene hans.

Sykdommen har gjort det vanskelig å fortsette karrieren for 30-åringen, som fikk beskjed om at han kanskje aldri ville få løpe igjen.

– Å gjøre dette i den tilstanden jeg er i, med all treningen jeg har lagt ned... Det har vært veldig vanskelig. Jeg tror ikke folk skjønner hva jeg har gått gjennom, forklarer han i dag.

– Jeg har ikke kunnet legge ned like mange repetisjoner (på trening) som jeg har gjort før, men likevel løp jeg på sesongbeste og kom meg på pallen. Jeg kan ikke be om mer, fortsetter Merritt fornøyd.

Aries Merritt

GLEDESSCENER: Aries Merritt fikk en stor seiersklem av verdensmester Sergey Shubenkov.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Får nyre av søsteren

Nå vil bronsevinneren bli borte fra friidrettsarenaen en stund, for om fire dager skal han under operasjonskniven. Det er søsteren til Aries Merritt som donerer en frisk nyre til hekkeløperen.

Det er vanskelig å si hvor lenge friidrettssirkuset må savne verdensrekordholderen. Å komme seg tilbake fra en nyretransplantasjon kan ta alt fra ett til flere år.

– Jeg skal opereres og må komme meg etter det. Ser du meg raskt, så vet du at jeg er tilbake. Tar det lang tid så er jeg fortsatt på vei. Forhåpentligvis sees vi så snart som mulig, sier Aries Merritt med et smil.

– Det er mulig at jeg er tilbake neste år, og jeg skal være optimist og si at jeg håper vi sees i Rio (OL 2016).

Aries Merritt, Sergey Shubenkov og Hansle Parchment

PALLEN: Verdensmester Sergey Shubenkov (i midten) feirer medalje sammen med sølvvinner Aries Merritt (t.v.) og bronsevinner Hansle Parchment.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Russisk verdensmester

Det var imidlertid Sergey Shubenkov som var først over målstreken på dagens finale på 110 meter hekk. Russeren løp i mål på tiden 12,98, fem hundredeler foran sølvvinner
Hansle Parchment fra Jamaica.

Aries Merritt var bare ett hundredel bak jamaicaneren i mål, på 13,04.

Sergey Shubenkov verdensmester på 110m hekk

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal