Hareide klarte ikke juble etter 5–0-seier: – Vi er veldig lei oss for Markus

LERKENDAL (NRK): Til tross for 5–0-seier over Viking, var Åge Hareide mest bekymret torsdag kveld. Han er redd Markus Henriksen kan være ute av spill lenge.

Markus Henriksen skadet

NEDTUR: Markus Henriksen hadde tatt styring på midtbanen og sendt RBK i ledelsen. Minutter senere måtte han ha hjelp til å forlate banen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Vi er veldig lei oss for at Markus må ut, og vi vet ikke hvor lenge han er vekk, sier Åge Hareide til Eurosport.

– Hvis det er et leddbånd i kneet, kan det ta tid før vi kan bruke ham igjen, konstaterer Rosenborg-treneren overfor NRK.

Til tross for målfest er han bekymret for kapteinen sin.

Med Ståle Solbakken på tribunen, hadde Markus Henriksen (28) muligheten til å vise at han fortsatt hører hjemme på det norske landslaget i fotball.

Etter 25 minutter må landslagssjefen ha blitt imponert av RBK-kapteinen:

Henriksen fikk ballen på rundt 20 meter etter en god Rosenborg-overgang. I stedet for å satse på kraft, bredsidet han ballen kontrollert i hjørnet og sikret hjemmelaget en drømmestart på Lerkendal.

Markus Henriksen jubel

ETTERLENGTET: RBK-kaptein Henriksen scoret sitt første mål siden desember 2018.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Da den hjemvendte midtbanespilleren lå nede på gresset med utslåtte armer, var det lett å se hva det betydde å få åpnet målkontoen i sin andre periode som Rosenborg-spiller.

Faktisk hadde han ikke scoret siden han utlignet til 2–2 for Hull mot Millwall i den engelske mesterskapsserien 8. desember 2018.

Hinket av banen

Men dessverre for Henriksen var det ikke mye å feire da han fem minutter senere lå på gresset igjen etter en duell med Harald Nilsen Tangen. Henriksen måtte ha hjelp til å komme seg på beina – før han hinket i garderoben.

– Det var ei veldig fin scoring av Markus, og ei viktig scoring. Han er en stabilisator for oss, kapteinen på laget. Det å miste ham, det er tungt for oss nå, sier Hareide til NRK.

RBK-lege Reidar Due sier at Henriksen fikk akutte smerter i innsiden av høyre kne.

– Ifølge fysioterapeuten som har undersøkt ham, er det en leddbåndsskade han har fått. Så er spørsmålet; hvilken grad er den leddbåndskaden, sier Due til NRK.

MR-undersøkelse er allerede bestilt til fredag.

– Hvis det er en alvorlig leddbåndsskade, hvor lenge må han være på sidelinjen da?

– Det kan være alt fra 6 til 8 uker. Men vi får se i morgen. Det er vanskelig å stille den riktige diagnosen nå, sier Due.

Doblet før pause

Rosenborg beholdt imidlertid initiativet i kampen uten Henriksen. Og fire minutter på overtid i første omgang, scoret Stefano Vecchia sitt aller første mål for trønderne.

Viking-keeper Iven Austbø fikk en neve på skuddet, men ballen trillet likevel inn i samme hjørne som Henriksen traff tidligere i kampen.

I pausen måtte også Dino Islamovic ut med en lyskeskade, og dermed opplever Åge Hareide det samme som han opplevde i fjor høst; stjerner ute av spill.

Fem minutter ut i omgangen dundret Veton Berisha ballen i mål for Viking, men flagget var oppe for en marginal offside.

0_dKnZSbSro

UTNYTTET TABBE: Hólmar Örn Eyjólfsson styrer inn 3–0 over en utrusende Iven Austbø.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Målfest

Men dette var Rosenborgs kveld. Etter 58 minutter ble kampen punktert. Viking-keeper Austbø ruset ut og var på håpløse halvdistanse da Hólmar Örn Eyjólfsson stusset innlegget fra Erlend Dahl Reitan inn i det tomme målet.

Etter 71 minutter fikk Kristoffer Zachariassen all verdens av tid til å finstille siktet. Han prikket inn 4–0 fra 18 meter.

74 minutter ut i kampen var det Guillermo Molins som skulle presentere seg. Mannen som tok over for Islamovic benyttet sjansen og scoret sitt første Rosenborg-mål etter et perfekt innlegg fra Carlo Holse.

– Vi var effektive i første, og når vi får det tredje, så blir det tungt for Viking. Sånn er fotball, oppsummerer Åge Hareide overfor Eurosport.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Få elitespillere vil ha boikott

  Mindre enn en femdel av spillere i Eliteserien og Toppserien mener boikott av Qatar-VM er beste løsning, ifølge en undersøkelse gjort av Niso.

  I undersøkelsen kommer det fram at 18,1 prosent av eliteseriespillerne og 18,3 prosent av toppseriespillere støtter boikott.

  27,5 prosent i Eliteserien har ingen formening, mens 11,4 prosent av kvinnene svarer det samme. (NTB)

  Qatar
  Foto: magnus Aabech / NTB
 • Liverpool utvider Anfield

  Liverpool fikk tirsdag grønt lys av bystyret til å utvide tilskuerkapasiteten på Anfield til over 61.000 plasser.

  Det er en økning på om lag 7000 seter fra dagens kapasitet.

  Bystyret stemte for planene til tross for bekymringsmeldinger fra lokalbefolkningen og miljøverngrupper.

  Det er ventet at Liverpools utbyggingsprosjekt vil stå ferdig i 2023.

  – Dette er en stor milepæl i vår reise mot å få flere supportere inn på Anfield, sier administrerende direktør Andy Hughes.

  Premier League klubben har samtidig fått tillatelse til å holde inntil seks konserter eller andre store arrangementer på sin arena i løpet av en femårsperiode.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • OL-troppen mister bosteder

  Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf.

  Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket.

  Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen.

  – Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra. Forhåpentlig vil vi takle de kompliserte forholdene bedre enn andre nasjoner, slik at det blir en konkurransefordel for de norske utøverne, sier Øvrebø. (NTB)

  Beijing-OL 2022
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal