NRK Meny
Normal

– Ikke lagd for så store mengder

HOLMENKOLLEN (NRK): Den franske skiskytterkongen Martin Fourcade innrømmer at han ikke hadde tålt Emil Hegle Svendsens treningskjør.

Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen

IMPONERT: Martin Fourcade (innfelt) lar seg imponere over Emil Hegle Svendsens treningskjør i juni. (Bildet er fra 2014.)

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fourcade har bodd i Oslo i to måneder for å trene før neste års VM-sesong. Verdensmesterskapet arrangeres i Holmenkollen og franskmannen har trent jevnlig i nasjonalanlegget.

I tillegg har han også fått trent litt med de norske gutta.

– Vi har hatt fem til ti treninger sammen. Det er vanskelig å få treningskalenderen til å passe, men vi har trent bra sammen. Det er først og fremst for å tilbringe litt tid sammen, sier Fourcade.

Trener mindre

Emil Hegle Svendsen har etter sigende trent over 100 timer i løpet av juni. Det er første gang han har trent så mye på en måned.

Svendsen og Fourcade

KONKURRENTER: Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade er konkurrenter, men har trent mye sammen denne sommeren.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg snakket med han om det og jeg er virkelig imponert over det han gjorde i juni. Jeg vet hvor tøft det er å trene 100 timer, sier verdenscupvinneren fra i fjor.

For Fourcade innrømmer å ha trent mindre enn konkurrenten i juni. Han mener selv han ikke trenger å trene så mye for å være best mulig rustet før sesongen.

– Det handler ikke bare om timer, men også hvordan du trener. Jeg tror ikke kroppen min er lagd for så store mengder, sier franskmannen og legger til:

– Du får ikke medalje for å trene mest.

Hjemmebanefordel også for Fourcade

Martin Fourcade

HOLMENKOLLEN: Martin Fourcade hadde mandag sin siste økt i Holmenkollen under sitt halvannet måneder lange opphold i Oslo i sommer.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Franskmannen innrømmer glatt at han tror de norske gutta kommer til å bli veldig sterke i vinterens verdensmesterskap på hjemmebane.

– Jeg tror de kan gjøre det bra. Det er helt utrolig å få konkurrere foran familie og venner, det gir deg litt ekstra styrke, sier franskmannen, men legger til:

– Det er selvsagt også et større press fra både media og fans, men jeg er sikker på at de vil takle det.

Far

Selv har Fourcade trent to måneder i kollen. Nå drar han videre på landslagssamling i Sirdal og så til Frankrike fordi han skal bli far i september. Planen er å komme tilbake til Norge i november for å trene her frem til sesongåpningen på Sjusjøen.

Når VM starter i mars er han klar - i kjente omgivelser.

– Nordmennene kommer til å bli sterke på hjemmebane, men nå er jo jeg også litt på hjemmebane, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal