Normal

– Nei, det skal ikke være mulig å score der

Svenske kommentatorer fortvilte da Ukrainas store stjerne, Andrij Sjevtsjenko, lurte deres egen storhet, Zlatan Ibrahimovic. Sjevtsjenko ble historisk da han avgjorde kampen mellom Ukraina og Sverige.

Ukraina - Sverige 2-1

Ti minutter etter pause scoret Zlatan Ibrahimovic (30) og svenskene jublet. Det føltes nok som om alt gikk deres vei - Zlatan skulle avgjøre denne viktige åpningskampen mot Ukraina.

– Å så skjønt, å så herlig, ropte SVTs ekspertkommentator Glenn Strömberg.

Zlatan og Sjevtsjenko

AVGJØRELSEN: Her header Andrij Sjevtsjenko inn 2-1-målet. Zlatan Ibrahimovic (t.h.) glapp i markeringen. Sjevtsjenko er tidenes eldste tomålscorer i et EM. Bare Ivica Vastic har vært eldre av målscorere i EM. Han var 38 år og 257 dager da han scoret for Østerrike mot Polen for fire år siden.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Tidenes eldste

Men Ukraina har også en stor stjerne - veteran Andrij Sjevtsjenko (35) - og på hjemmebane i Kiev mandag kveld var Andrij Sjevtsjenko større enn Zlatan Ibrahimovic.

  • Går Sverige videre fra gruppen? Si din mening nederst i saken!

Sjevtsjenko scoret begge Ukrainas mål og ble med det tidenes eldste tomålscorer i et EM.

– Det er så mange følelser nå. Det er helt fantastisk. Det er på hjemmebane. Det er første kamp. Jeg er så lykklig, sa en rørt Sjevtsjenko etter kampen.

Zlatan: – Dette er tungt

Zlatan var skuffet.

– Dette er tungt, dette er tungt, gjentok fotballstjernen i et intervju med SVT.

Han så ned i bakken mens hans snakket.

– Vi skal ikke tape i dag, sa han innbitt.

Svenskene på tribunen hadde ikke sluttet å feire Zlatan-scoringen før Sjevtsjenko stanget inn utligningen to minutter senere.

Da ble det også stille i den svenkse kommentatorboksen. Det gikk over ti sekunder før kommentatorduoen Chris Härenstam og Glenn Strömberg sa noe.

Zlatan glapp

35 år gamle Sjevtsjenko, som i 2004 ble kåret til Europas beste spiller, stoppet ikke etter sin første scoring. På en corner midtveis i andre omgang headet han inn seiersmålet.

Hvem glapp i markeringen? Zlatan Ibrahimovic.

– Nei, det skal ikke være mulig å score der, sa en oppgitt svensk ekspertkommentator da.

Oppgitt Nannskog

– Det er en spiller vi skal ha kontroll på. Målene føles unødvendige, sa Sveriges landslagssjef, tidligere Rosenborg-trener, Erik Hamrén til SVT.

Han fikk støtte av tidligere Stabæk-spiller Daniel Nannskog i SVTs EM-studio.

– Er det én spiller man skal markere så er det Sjevtsjenko. Er det én spiller man skal gå i kroppen på så er det Sjevtsjenko. Du kan ikke slippe han, sa en tydelig oppgitt Nannskog.

TV-bildene viser at den ukrainske stjernen får rusle umarkert rundt i feltet før den avjørende corneren blir slått.

– Hvem er det som markerer han? Ingen, nesten ropte Nannskog da bildene fra corneren ble vist i studio etter kampen.

Sverige og Ukraina

SVENSK MUR: Ukrainas Andriy Yarmolenko fyrer løs, men 'halve' Sverige står i veien.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Stang ut

Svenskene følte de ga bort to mål mot Ukraina. Det hjalp lite at Zlatan headet i stanga like før pause. Dette var Andrij Sjevtsjenko og Ukrainas kveld.

– I dag var det stang ut. I neste kamp er det stang inn, sa Zlatan før han ruslet i garderoben mens den ukrainske fansen hyllet Andrij Sjevtsjenko.

Går Sverige videre fra gruppen? Si din mening her!

Fotballnyheter