NRK Meny
Normal

Zlatan kommer til Ullevaal

Zlatan Ibrahimovic er med i Barcelonas 22-mannstropp som skal til Oslo for å møte Vålerenga i treningeskamp torsdag.

Zlatan Ibrahimovic
Foto: HENRIKSSON, JANERIK / Scanpix

Åtte fra klubbens A-lag, som vant både cup og serie i Spania i vår, er med i troppen, sammen med 14 fra reservelaget.

Det betyr at VM-profiler som argentinske Lionel Messi og de spanske verdensmestrene Andres Iniesta, Carles Puyol og Gerard Pique ikke kommer.

Fra Barcas beste menn kommer i tillegg til Zlatan Jose Manuel Pinto, Adriano, Bojan Krikic, Seydou Keita. Maxwell, Gabriel Milito og Victor Sanchez.

Kampen blir en lynvisitt. Flyet tar av fra Barcelona klokka 09.30 og returnerer f ra Gardermoen så snart som mulig etter kampslutt. Avsparket går kl 19.

Kampen på Ullevaal er en privatkamp. Barcelona har møtt norsk motstand i obligatoriske kamper to ganger i fotballhistorien. Barcelona vann begge gangene, men hadde på ingen måte noe som minte om walkover.

Den første - og kanskje mest berømte - var kvartfinalen i cupvinnercupen i januar 1969. Begge kampene ble spilt i Spania. Storfavoritt Barca vant bare 3-2 i første kamp. I den andre var den helt store sensasjonen på gang da Lyn ledet 2-0 et kvarter før slutt, men det endte med 2-2 o avansment for hjemmelaget.

I 1992 møtte Barcelona Viking i første runde i mesterligaen. Første kamp i Spania vant Barcelona 1-0 etter en scoring av Amor treminutter før full tid. Og returen i Stavanger endte målløst.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia