Vestlandsderby og bunnoppgjør

Se hvem som er best i vest, og hvem som er dårligst i bunnen. Eliteseriens åttende runde nærmer seg slutten.

Håkon Opdal
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Runden ble innledet lørdag med Rosenborgs snuoperasjon og seier i Molde.

Fem kamper spilles søndag, og på Åråsen møtes de to lagene som har lagt seg til rette nederst på tabellen.

Alt om eliteserien

Lillestrøm vant sin siste hjemmekamp, mot Viking. Men på Lerkendal uka etter ble de rundspilt. HamKam var en dommer-feilvurdering unna seier over Fredrikstad sist mandag - en seier som ville tatt dem vekk fra bunnplassen. Kveldens taper får mye å jobbe med framover.

Kampen om Vestlandet

Lenger sør på Vestlandet spilles klassikeren Viking - Brann søndag kveld. Også for disse storklubbene har sesongens første kamper vært noe ujevne, men begge vant sist helg. Brann har for øvrig ikke vunnet i Stavanger siden år 2000 - men den gangen ble det til gjengjeld 6-2 til de røde.

Scoret seks i Stavanger

Nett-TV: Klassiker: Da Brann knuste Viking 6-2

Les: Huseklepp tilbake for Brann

Vålerenga vil slå tilbake etter to tap, og møter sesongens største overraskelse Bodø/Glimt på Ullevaal. Det andre hoedstadlaget, Lyn, får det tøft i Tromsø, og HamKam skal til Lillestrøm i et reint bunnoppgjør.

Les: - Vi slår Glimt 3-0

De mest stabile lagene er Stabæk og Fredrikstad. Serielederen får bortepoengløse Aalesund på besøk på Nadderud, og Fredrikstad skal til Strømsgodset.

Les: FFK-tap mot Strømsgodset

Les: FFK jakter ny toppscorer

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP