Hopp til innhold

Veigar-saken kan bli anmeldt i dag

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund skal i dag avgjøre om overgangssaken rundt Veigar Pall Gunnarsson skal sendes videre til doms- og sanksjonsutvalget.

Veigar Páll Gunnarsson

Veigar Pall Gunnarsons overgang blir gransket, og i dag kommer påtalenemnda med sin avgjørelse

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Innstillingen skal offentliggjøres i løpet av torsdag ettermiddag, får Budstikka opplyst av informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

Veigar Pall Gunnarsson gikk fra Stabæk til Vålerenga for én million kroner. Ifølge TV 2 skal en avtale om at Vålerenga også skal kunne kjøpe Stabæks stortalent Herman Stengel (16) for fire millioner være knyttet til islendingens overgang. Og det uten at verken Stengel eller hans foresatte skal ha kjent til avtalen.

Hvis dette stemmer, kan det være ulovlig. Det er dette påtalenemnda i NFF nå har undersøkt.

Et monent i saken er at den franske klubben Nancy skal ha halvparten av det Stabæk fikk for salget av Gudmundsson. Men de får ingenting av en eventuell Stengel-overgang. Spørsmålet er dermed også om Nancy har blitt lurt eller ikke.

Hvis påtalenemnda finner at det er gjort noe utlovlig eller klanderverdig, blir saken sendt videre til NFFs doms- og sanksjonsutvalg.

- På generelt grunnlag kan jeg si følgende: På møtet torsdag vil vi enten komme fram til at det er grunnlag for innstilling, som i så fall vil bli utferdiget, eller så finner man ikke grunnlag for innstilling, og da avsluttes saken fra påtalenemda. Om det blir sendt innstilling vil det bli forkynt til partene og domsutvalget. Og så vil domsutvalget gi dem en frist til å besvare anmeldelsen innen tre uker, sier daglig leder av påtalenemnda, Egil André Bergum, til Dagbladet.

Det er dette som blir avgjort i løpet av ettermiddagen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Medier: Manchester City og Leeds enige om overgang for Phillips

  Midtbanemann Kalvin Phillips ser ut til å signere for Manchester City. Seriemesterne og Leeds er enig om betingelsene, skriver flere engelske medier.

  Sky Sports skriver at klubbene er enige om en overgangssum på mellom 45 og 50 millioner pund, i underkant av 600 millioner kroner. Overgangen går ikke i orden før Phillips har blitt enig med City om sine personlige betingelser, samt komme seg gjennom den medisinske testen, skriver Sky Sports.

  Også BBC og The Athletic sitter på de samme opplysningene.

  Phillips står oppført med 214 kamper for barndomsklubben Leeds siden debuten i 2015.

  26-åringen vil fylle hullet etter Manchester City-kaptein Fernandinho som denne sommeren forlater klubben etter ni år i den lyseblå drakten.

  UEFA Nations League - Group C - Germany v England
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

  Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass.

  Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter.

  Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

  Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter. Kampen spilles i Viborg.

  Vennskapskamp i kvinnefotball mellom Danmark og Brasil
  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB
 • Rooney gir seg som Derby-manager

  Wayne Rooney (36) går av som manager for fotballklubben Derby etter halvtanna år.

  – Mi tid i klubben har vore som ein berg-og-dal-bane av kjensler, men eg må seie at eg har kost meg med utfordringa, seier Rooney i ei pressemelding.

  Den tidlegare Manchester United- og Everton-spelaren tok over Derby i januar 2021. Sist sesong var av den trøblete sorten i Championship. Før sesongen vart klubben straffa med 21 minuspoeng på grunn av dårleg økonomi.

  Derby hamna på 23.-plass og rykte ned.

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Nærmer seg publikumsrekord

  Det er solgt 15.300 billetter til kampen mellom New Zealand og Norge på Ullevaal stadion lørdag 25. juni. Den forrige rekorden er på 15.762 solgte billetter.

  Den ble satt på 2000-tallet, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney.

  – Det var rett før jeg debuterte på landslaget. Vi var aldri i nærheten av det samme, etter det, sier Klaveness.

  – Men det var på åpning av Norway cup, så det er en hårete målsetning. Men det er allerede solgt 15.300, som er veldig fantastisk, og utrolig stas.

  Det er siste kamp før fotballandslaget drar til EM i England.

  Football, Norway, Women, training
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
Nkunku