NRK Meny
Normal

Van Persie: - Selvfølgelig tar vi igjen Chelsea

I sin ligakamp nummer 350 så det ut som Didier Drogba skulle bli matchvinneren. Men en nederlender ville det annerledes i dramaet på overtid. Og Robin van Persie har ikke gitt opp ligagullet.

Robin van Persie

Robin van Persie (t.h) har nettopp satt inn utlikningen fire minutter på overtid mot Chelsea og er på vei til å feire sammen med lagkameratene.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Didier Drogba

Didier Drogba ble hentet tilbake fra tyrkiske Galatasarey i sommer. Det angrer ikke Chelsea på i dag.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fire minutter på overtid ødela Robin van Persie jubileumskampen for Drogba, samtidig reddet han spenningen i Premier League.

Chelsea leder fortsatt Premier League med 23 poeng. Manchester United ligger ti poeng bak på 8. plass, men det bekymrer ikke mannen som skapte vill jubel på Old Trafford.

– Selvfølgelig kan vi ta igjen Chelsea. Det er spilt ni kamper. Vi er ikke kommet halvveis i sesongen. Så jeg sier ja, vi kan ta dem igjen, sier van Persie i et intervju vist på TV 2.

– Når du ligger under 1-0 etter 92 minutter, da føles det mye bedre når du klarer å score. Men alt i alt hadde vi flere sjanser en dem. Men det var et rettferdig resultatet, fortsetter van Persie.

I noen dramatiske sluttminuter ble Chelseas Ivanovic først utvist. På det påfølgende frisparket fikk van Persie til slutt dundret ballen i mål. Da eksploderte jubelen på Old Trafford.

For det så ut til å bli oksen Didier Drogbas (36) kamp. Mannen slutter jo aldri å score for sjefen José Mourinho og resten av Chelsea-fansen.

Rev seg fri på corner

Sju minutter etter pause rev han seg fri foran United-målet på en corner. Det var ingen som klarte å følge ham.

Headingen gikk via Robin van Persie og i mål. Det var et historisk mål i en historisk kamp.

At scoringen kom på ærverdige Old Trafford foran et fullsatt stadion gjorde det sikkert ekstra tilfredstillende.

Scoringen kom i ivorianerens 350. kamp for Chelsea. Men jubileet skulle til slutt bli ødelagt på overtid.

Den nylig skadefrie 36-åringen fikk sjansen fra start da lagets spanske stjernespiss Dieogo Costa måtte bli hjemme i London med skade.

Didier Drogba

Didier Drogba river seg fri fra United-back Rafael og header inn 1-0-ledelse på Old Trafford.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

United farlige på kontringer

Første omgang ble jevn i det gufsete høstværet i nord-England. Men det var gjestene fra London som hadde det største trykket fremover.

United-sjef van Gaals taktikk var å ligge lavt og kompakt og kontre når sjansen bød seg.

Den muligheten fikk laget hans etter 22 minutter. Robin van Persie ble spilt fri inne i 16-meteren. Men Chelsea-keeper Thibaut Courtois gjorde seg stor på skuddet fra nært hold og fikk reddet skuddet fra nederlenderen.

Fem minutter før pause fikk gjestene fra London sin største sjanse hittil i kampen.

Men det harde og gode skuddet fra Drogba gikk rett på keeper David de Gea.

Møte mellom gamle kolleger

United hadde Wayne Rooney fortsatt på tribunen med karantene. Også Radamel Falcao var borte etter å ha skadet seg på trening fredag.

Derimot hadde Louis van Gaal gitt plass til utskjelte og hånede Marouane Fellaini. Belgieren scoret sitt første mål i United-trøya i 1-1-kampen mot West Bromwich i forrige serierunde.

Det var et oppgjør der også to tidligere kolleger møttes. Chelsea-sjef José Mourinho var analysesjef under United-manager Louis van Gaal i Barcelona mellom 1997 til 2000.

Mourinho er siden blitt en av verdens beste trenere. Mens van Gaal også har befestet sin posisjon som en av Europas mest meriterte fotball-trenere.

Begge har vunnet Mesterligaen og begge har vunnet både serie og cupgull i flere ulike land.

Branislav Ivanovic

Chelsea-forsvarer Branislav blir utvist på overtid. På det påfølgende frisparket scorer Robin van Persie utligningen for Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Dramatiske sluttminutter

Louis van Gaal har bedt folk om å dømme ham tre måneder ut i sesongen. Dermed er det en måned igjen før det kan felles noen dom.

Manchester United presset på mot slutten for å skaffe den nødvendige utlikningen. Det så ut som det skulle gå mot det første hjemmetap på tre kamper. Det ble noen dramatiske sluttminutter.

Først ble Ivanovic utvist etter sitt andre gule. På det påfølgende frisparket headet Fellaini rett på Courtois. Returen dundret van Persie i mål til ellevill jubel på Old Trafford.

Chelsea leder fortsatt Premier League med 23 poeng etter ni kamper. Manchester United er på 8. plass med 13 poeng.

Van Gaal og Jose Mourinho

Vennlig møte. Chelsea-manager Jose Mourinho (t.v) og United-manager Louis van Gaal er tidligere kolleger fra Barcelona mellom 1997 - 2000.

Foto: Jon Super / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.