NRK Meny
Normal

Vålerengas styreleder trekker seg

Vålerenga Fotballs styreleder Åge Petter Christiansen trekker seg. Han går av etter styremøtet neste uke.

Styreleder Åge Petter Christiansen

Styreleder Åge Petter Christiansen (t.h.) er ferdig som styreleder. Han går av etter styremøtet neste uke. Her er han avbildet sammen med VIF-trener Kjetil Rekdal.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Årsaken er den vanskelige økonomien i Vålerenga, som ble forsterket av voldgiftsrettens dom i saken mot Stabæk der VIF ble dømt til å betale 6,2 millioner kroner.

– Det har vært to vanskelige år for Vålerenga Fotball økonomisk. Vi startet i overgangen 2012/13 med et omfattende program for å redusere kostnadene, noe vi ser tydelige resultater av i dag. Budsjettet for eliten blir halvert neste år sammenlignet med 2012, så det gjenstår fortsatt mye, sier Christiansen til klubbens nettsted.

Ny styreleder velges i september

Christiansen og resten av styret informerte 15. juli at de stilte plassene sine til disposisjon og inviterte samtidig til et ekstraordinært årsmøte 1. september.

Nå har styrelederen altså allerede bestemt seg for å tre til side med umiddelbar virkning etter styremøtet neste uke.

En ny styreleder vil bli valgt på årsmøtet 1. september, og styret vil konstituere seg fra 29. juli fram til årsmøtet.

Selger eierandeler

Kort tid før pressemeldingen ble publisert, ble det også kjent, gjennom VG, at klubben selger unna eierandeler i Valhall Fotballhall.

Dette skal ifølge avisen gi Vålerenga 3,5 millioner kroner – en sum som skal gå uavkortet til Stabæk innen 1. september.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.