Vålerenga senket seg selv på Ullevaal

Freddy dos Santos' selvmål ga Odd seier over Vålerenga på Ullevaal onsdag.

VIF - Odd

Holdt buret reint: Odd-keeper Andre Hansen blokkerer skuddet fra Veigar Pall Gunnarsson

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Hjemmelaget kom fra fem kamper uten tap og kunne spille seg inn i medaljekampen med seier i den utsatte kampen. I stedet gikk alt galt.

For Elbasan Rashanis corner gikk rett inn i mølja foran mål, ballen spratt nokså ukontrollert, traff dos Santos' bein og gikk i mål.

- VIF spiller, vi kontrer

- Jeg venter et kampbilde der Vålerenga spiller og vi forsvarer oss og satser på kontringer, sa Odd-trener Dag Eiliv Fagermo før kampen på Ullevaal.

Slik ble det også, og det gav Skiens-laget tre poeng til slutt. Fagermos jubel etter kampen levnet ingen tvil om hva han syntes om det.

- Vi trengte seieren. Etter 0-7 på Lerkendal var det godt å komme hit og vinne, sa Fagermo, som nå regner seg ferdig med nedrykkstriden.

- Nå ser vi bare oppover, sier Fagermo.

Skuffet Andresen

- Dette er ikke godt nok. Vi førte kampen, men klarte ikke å skape nok sjanser og få mål, sa en skuffet VIF-trener Martin Andresen.

- Forsvant medaljestriden nå?

- Vi kan fortsatt komme i 56 poeng, og det skulle holde, sa Andresen til TV 2.

Vålerenga var best i det meste før pause, og kom også til et par store sjanser. Morten Berre og Freddy dos Santos ødela for hverandre da de skulle sette Mohammed Fellahs innlegg i nettet etter bare to minutter.

En scoring der, og kampen hadde sannsynligvis fått et helt annet forløp.

Og Fellah svidde en enda større sjanse midt i omgangen da han smelte ballen høyt over fra sju-åtte meters hold.

Ugjennomtrengelig mur

Men stort sett var Odds forsvarsmur ugjennomtrengelig. Og da andre omgang begynte, var det Odds kontringer som var de farligste. Flere ganger var de nær ledermålet, og fortsatt slapp de hjemmelaget bare unntaksvis til.

Så kom selvmålet, og da gikk Vålerenga enda sterkere framover. Og Odds forsvars-iver ble bare sterkere. Og det ble ikke flere mål - ikke engang da keeper Lars Hirschfeldt gikk opp i angrep ved Vålerengas hjørnespark i overtidsminuttene.

Det betyr at både Vålerenga og Odd nå er midtlag på tabellen, uten rimelige sjanser til medaljer, men samtidig godt unna nedrykksstreken.

Fotballnyheter