NRK Meny
Normal

Vålerenga krever redusert baneleie

- Ullevaal Stadion ser ut som en potetåker og det er ikke godt nok, sier Vålerenga-direktøren.

Vålerangas Kristoffer Hæstad

Vålerenga mener det er uakseptabelt å betale full leie for å spille på en bane som minner mest om en potetåker. Her er VIFs Kristoffer Hæstad i aksjon under søndagens kamp mot Rosenborg.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Vålerenga krever at stadionleien blir redusert på grunn av den elendige gressmatta på Ullevaal Stadion.

Pål Breen

Vålerenga-direktør Pål Breen krever redusert baneleie av Ullevaal Stadion.

Foto: NRK

- Banen holder ikke de kravene verken vi eller spillerne stiller. Den ser ut som en potetåker og det er ikke godt nok, sier administrerende direktør i VIF, Pål Breen til NRK.

I november i fjor ble det lagt nytt grass på Ullevål Stadion, men grasset har ikke tålt den kalde vinteren og store deler av banen er brun og humpete.

Video: VIF vil ha redusert baneleie

(Artikkelen fortsetter under viedoen)

Video Vålerenga krever redusert baneleie

Millionutgift

Vålerenga betaler 85 000 kroner i grunnleie per kamp, årlig blir det en millionutgift, nå krever klubben redusert leie.

- Når det vi leier ikke tilfredstiller kravene våre, sier det seg selv at utleier må ta hensyn til det når han fastsetter leien, mener Vålerenga-direktøren.

Eliteseriens storkamp mellom Vålerenga og Rosenborg søndag ble sterkt preget av den elendige banen , men Ullevaal Stadion nekter å redusere leien.

Nekter å redusere leien

- Jeg forstår reaksjonene etter kampen, men jeg synes ikke man kan kreve at banen skal være i tipp topp stand i mars, sier administrerende direktør i Ullevaal Stadion, Jack Hemmestad.

Selv om det døde grasset på Ullevaal skal byttes ut like etter påske, mener Vålerenga det er uakseptabelt å skylde på en tidlig seriestart.

- Selv om værgudene ikke har vært på banemannskapenes side, så er vi leietaker og betaler en pris for at forholdene skal være bra, påpeker Breen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.