NRK Meny
Normal

Vålerenga krever redusert baneleie

- Ullevaal Stadion ser ut som en potetåker og det er ikke godt nok, sier Vålerenga-direktøren.

Vålerangas Kristoffer Hæstad

Vålerenga mener det er uakseptabelt å betale full leie for å spille på en bane som minner mest om en potetåker. Her er VIFs Kristoffer Hæstad i aksjon under søndagens kamp mot Rosenborg.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Vålerenga krever at stadionleien blir redusert på grunn av den elendige gressmatta på Ullevaal Stadion.

Pål Breen

Vålerenga-direktør Pål Breen krever redusert baneleie av Ullevaal Stadion.

Foto: NRK

- Banen holder ikke de kravene verken vi eller spillerne stiller. Den ser ut som en potetåker og det er ikke godt nok, sier administrerende direktør i VIF, Pål Breen til NRK.

I november i fjor ble det lagt nytt grass på Ullevål Stadion, men grasset har ikke tålt den kalde vinteren og store deler av banen er brun og humpete.

Video: VIF vil ha redusert baneleie

(Artikkelen fortsetter under viedoen)

Video Vålerenga krever redusert baneleie

Millionutgift

Vålerenga betaler 85 000 kroner i grunnleie per kamp, årlig blir det en millionutgift, nå krever klubben redusert leie.

- Når det vi leier ikke tilfredstiller kravene våre, sier det seg selv at utleier må ta hensyn til det når han fastsetter leien, mener Vålerenga-direktøren.

Eliteseriens storkamp mellom Vålerenga og Rosenborg søndag ble sterkt preget av den elendige banen , men Ullevaal Stadion nekter å redusere leien.

Nekter å redusere leien

- Jeg forstår reaksjonene etter kampen, men jeg synes ikke man kan kreve at banen skal være i tipp topp stand i mars, sier administrerende direktør i Ullevaal Stadion, Jack Hemmestad.

Selv om det døde grasset på Ullevaal skal byttes ut like etter påske, mener Vålerenga det er uakseptabelt å skylde på en tidlig seriestart.

- Selv om værgudene ikke har vært på banemannskapenes side, så er vi leietaker og betaler en pris for at forholdene skal være bra, påpeker Breen.

Fotballnyheter