Vil ha flere kunstgressbaner

Fredrik Winsnes håper vinterkrigen mellom Molde og Rosenborg i serieåpningen beviser behovet for flere kunstgressbaner i Norge.

Moldes Thomas Holm mot RBKs Fredrik Winsnes under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg.

KUNSTGRESS: RBK-spilleren Fredrik Winsnes vil ha flere kunstgressbaner i Norge. Her er han i duell mot Moldes Thomas Holm under serieåpningen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Hvis sesongen skal fortsette å starte så tidlig bør flere lag vurdere å legge kunstgress, da slipper vi denne problematikken med snø, sier veteranen.

Bedre spilleforhold

Han mener også kunsgress vil gjøre det enklere å spille ut november og at det i byer som Molde vil gi bedre spilleforhold hele året.

- Kunstgressbaner i snøutsatte områder vil gi spillerne mulighet til å trene på det underlaget de skal spille på hele sesongen, i tillegg vil ballen oppfører seg omtrent slik den skal i alle kampene.

Endret mening

34-åringen har imidlertid ikke alltid vært like positiv til kunstgressbaner.

- Jeg må innrømme at jeg for tre år siden fikk vondt i ryggen bare jeg så på en kunstgressbane, men etter to og et halvt år i Drammen synes jeg det var så positivt at jeg i dag ikke ser noen grunn til å la være å spille på slike baner, sier Winsnes som gikk fra Strømsgodset til Rosenborg før denne sesongen.

- Kunstgress blir bedre og bedre og jeg tror at det om fem år ikke er et alternativ man kommer utenom, slår Winsnes fast.

Fotballnyheter