Vil ha flere kunstgressbaner

Fredrik Winsnes håper vinterkrigen mellom Molde og Rosenborg i serieåpningen beviser behovet for flere kunstgressbaner i Norge.

Moldes Thomas Holm mot RBKs Fredrik Winsnes under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg.

KUNSTGRESS: RBK-spilleren Fredrik Winsnes vil ha flere kunstgressbaner i Norge. Her er han i duell mot Moldes Thomas Holm under serieåpningen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Hvis sesongen skal fortsette å starte så tidlig bør flere lag vurdere å legge kunstgress, da slipper vi denne problematikken med snø, sier veteranen.

Bedre spilleforhold

Han mener også kunsgress vil gjøre det enklere å spille ut november og at det i byer som Molde vil gi bedre spilleforhold hele året.

- Kunstgressbaner i snøutsatte områder vil gi spillerne mulighet til å trene på det underlaget de skal spille på hele sesongen, i tillegg vil ballen oppfører seg omtrent slik den skal i alle kampene.

Endret mening

34-åringen har imidlertid ikke alltid vært like positiv til kunstgressbaner.

- Jeg må innrømme at jeg for tre år siden fikk vondt i ryggen bare jeg så på en kunstgressbane, men etter to og et halvt år i Drammen synes jeg det var så positivt at jeg i dag ikke ser noen grunn til å la være å spille på slike baner, sier Winsnes som gikk fra Strømsgodset til Rosenborg før denne sesongen.

- Kunstgress blir bedre og bedre og jeg tror at det om fem år ikke er et alternativ man kommer utenom, slår Winsnes fast.

Fotball

 • Carrick ferdig i United

  Klubben bekrefter at Michael Carrick er ferdig i Manchester United. Engelskmannen har vært vikar mens United har sett etter midlertidig manager ut sesongen.

  Etter tre kamper med to seire og én uavgjort er det altså stopp. Han blir ikke med Ralf Rangnick videre.

  – Jeg er, og kommer alltid til å være, en United-fan. Jeg ønsker Ralf, støtteapparatet, spillerne og supporterne alt godt i fremtiden, og jeg ser frem til å være på tribunen og støtte guttene som supporter, sier Carrick.

  Etter kampen viste TV-bildene at Bruno Fernandes ga han en god klem og satte tydelig pris på sin trener.

  Premier League - Manchester United v Arsenal
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Son sikret Spurs-seier

  For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.

  De fire foregående Premier League-kampene hadde Tottenham kun scoret to mål og uten at Kane eller Son var involvert.

  Det var imidlertid kun Son som kunne juble for scoring torsdag kveld. Han kontret inn 2-0 25 minutter før slutt. Det første målet var et selvmål av Sergi Canós.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Anbefaler munnbind på stadion

  I dag kom regjeringen med en rekke nye koronatiltak, både nasjonalt og regionalt. Men det blir foreløpig fortsatt fullsatte tribuner på arrangementer utendørs.

  De kommer likevel med munnbindanbefalinger.

  – Det er ikke innført nye tiltak, men vi oppfordrer til å bruke munnbind til og fra fotballstadion om det er aktuelt, sier helseminister Ingvild Kjerkol til NRK.

  Hun får oppfølgingsspørsmål om man per definisjon kan ha fulle arenaer på fotballkamper i de kommende dagene.

  – Vi oppfordrer ikke til å sitte tett i tett. Hold avstand i det offentlige rom og pass på å bruke munnbind når du ikke kan unngå å ha nærkontakt, sier helseministeren.

  Eliteserien fotball 2021: Brann-Molde
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Tilskuertak i Bundesliga

  Ingen klubber får ha flere enn 15.000 tilskuere på fotballkamper i Tyskland i tiden som kommer. Det er lokale og nasjonale myndigheter blitt enige om.

  Til nå under pandemien er det lokale helsemyndigheter i hver region som har avgjort publikumsbegrensninger, men nå er det oppnådd enighet om et felles regelverk.

  Ved utendørsarrangementer kan 30 til 50 prosent av en arenas kapasitet benyttes, med tak på 15.000 tilskuere. Innendørs får ingen ha flere enn 5000 tilskuere. Det gjelder blant annet basketball, håndball og ishockey.

  Haaland
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Rangnick får United-debuten søndag

  Ralf Rangnick leder sin første kamp som midlertidig hovedtrener i Manchester United hjemme mot Crystal Palace søndag.

  Torsdag fikk tyskeren på plass papirene som gjør at han kan jobbe i England.

  – Vi gleder oss over å bekrefte at Ralfs arbeidstillatelse er godkjent, og han skal offisielt presenteres for mediene fredag morgen, opplyser Premier League-klubben.

  Rangnick ble mandag ansatt som midlertidig United-sjef, men han måtte vente noen dager på å få de nødvendige papirene i orden. Dermed leder Michael Carrick laget i torsdagens kamp mot Arsenal.

  Ifølge BBC vil Rangnick være til stede på Old Trafford torsdag kveld, men han har angivelig ingen påvirkning på taktikk, lagoppstilling eller annet.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic