NRK Meny
Normal

Vil ha flere kunstgressbaner

Fredrik Winsnes håper vinterkrigen mellom Molde og Rosenborg i serieåpningen beviser behovet for flere kunstgressbaner i Norge.

Moldes Thomas Holm mot RBKs Fredrik Winsnes under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg.

KUNSTGRESS: RBK-spilleren Fredrik Winsnes vil ha flere kunstgressbaner i Norge. Her er han i duell mot Moldes Thomas Holm under serieåpningen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Hvis sesongen skal fortsette å starte så tidlig bør flere lag vurdere å legge kunstgress, da slipper vi denne problematikken med snø, sier veteranen.

Bedre spilleforhold

Han mener også kunsgress vil gjøre det enklere å spille ut november og at det i byer som Molde vil gi bedre spilleforhold hele året.

- Kunstgressbaner i snøutsatte områder vil gi spillerne mulighet til å trene på det underlaget de skal spille på hele sesongen, i tillegg vil ballen oppfører seg omtrent slik den skal i alle kampene.

Endret mening

34-åringen har imidlertid ikke alltid vært like positiv til kunstgressbaner.

- Jeg må innrømme at jeg for tre år siden fikk vondt i ryggen bare jeg så på en kunstgressbane, men etter to og et halvt år i Drammen synes jeg det var så positivt at jeg i dag ikke ser noen grunn til å la være å spille på slike baner, sier Winsnes som gikk fra Strømsgodset til Rosenborg før denne sesongen.

- Kunstgress blir bedre og bedre og jeg tror at det om fem år ikke er et alternativ man kommer utenom, slår Winsnes fast.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.