Utrolig straffedrama ga ny Jerv-sensasjon

(Hødd–Jerv 6-7 etter straffer) Jerv har gått som en rakett fra 3. divisjon til å kjempe om Eliteserie-plass. Etter et utrolig straffedrama mot Hødd fortsetter sensasjonslaget oppturen.

Jerv

NY TRIUMF: Jerv har vært en sensasjon i årets sesong og nå gjenstår et hinder før de kan kjempe om opprykk til Eiteserien. Bilde er fra en tidligere kamp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Men det var hjemmelaget Hødd som var på vei til opprykksfinale i 1. divisjon i 91 minutter. Så dukket Jervs Omoijuanfo opp og knuste drømmen om opprykksfinale - og det var bare første gang i kveld at opprykksdrømmen som lå minutter frem i tid ble knust.

Men dramaet var ikke over. For etter at ekstraomgangene ble spilt uten at noen av lagene scoret måtte det straffesparkkonkurranse til. Også der så det igjen stygt ut for Jerv, akkurat som mot slutten av kampen i ordinær tid.

Utrolig straffemiss

For det var Jerv som også der havnet under etter at bortelagets Antwi bommet. Men da Hødd også i straffesparkkonkurransen kunne avgjøre misset hjemmelagets Karlsen totalt.

Han tok kort fart og gikk for en kjipp som absolutt ikke var vellykket. Jerv-keeperen trengte bare å ta opp armene og fange ballen midt i målet. Og vondt ble verre da også Aasbakk bommet på sin straffe som sjuendemann på sitt lag.

18-åring avgjorde

Dermed lå presset på den ungen Grimstad-gutten Collett som kunne avgjøre for Jerv og helt sensasjonelt sende dem til finale i opprykkskvalifiseringen i 1 divisjon mot Kristansund.

Jerv har vært de siste årenes rakett i norsk fotball. Klubben rykket opp fra 3. divisjon i 2013. Deretter gikk de rett opp til 1. divisjon i fjor. Og i kveld kjempet overraskelseslaget fra Sørlandet om spill i opprykksfinalen mot Kristiansund. Vinner de finalen kommende uke også er det bare et hinder igjen før Jerv eventuelt fullført et utrolig opprykks-hat trick.

Tidligere søndag ble Kristiansund klar for finalen mellom 1. divisjonslagene som skal spille om retten til å møte det tredje dårligste Eliteserie-laget i en play off. Hvem som venter der blir klar etter siste runde i Eliteserien søndag kveld.

Fotballnyheter