Utrolig straffedrama ga ny Jerv-sensasjon

(Hødd–Jerv 6-7 etter straffer) Jerv har gått som en rakett fra 3. divisjon til å kjempe om Eliteserie-plass. Etter et utrolig straffedrama mot Hødd fortsetter sensasjonslaget oppturen.

Jerv

NY TRIUMF: Jerv har vært en sensasjon i årets sesong og nå gjenstår et hinder før de kan kjempe om opprykk til Eiteserien. Bilde er fra en tidligere kamp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Men det var hjemmelaget Hødd som var på vei til opprykksfinale i 1. divisjon i 91 minutter. Så dukket Jervs Omoijuanfo opp og knuste drømmen om opprykksfinale - og det var bare første gang i kveld at opprykksdrømmen som lå minutter frem i tid ble knust.

Men dramaet var ikke over. For etter at ekstraomgangene ble spilt uten at noen av lagene scoret måtte det straffesparkkonkurranse til. Også der så det igjen stygt ut for Jerv, akkurat som mot slutten av kampen i ordinær tid.

Utrolig straffemiss

For det var Jerv som også der havnet under etter at bortelagets Antwi bommet. Men da Hødd også i straffesparkkonkurransen kunne avgjøre misset hjemmelagets Karlsen totalt.

Han tok kort fart og gikk for en kjipp som absolutt ikke var vellykket. Jerv-keeperen trengte bare å ta opp armene og fange ballen midt i målet. Og vondt ble verre da også Aasbakk bommet på sin straffe som sjuendemann på sitt lag.

18-åring avgjorde

Dermed lå presset på den ungen Grimstad-gutten Collett som kunne avgjøre for Jerv og helt sensasjonelt sende dem til finale i opprykkskvalifiseringen i 1 divisjon mot Kristansund.

Jerv har vært de siste årenes rakett i norsk fotball. Klubben rykket opp fra 3. divisjon i 2013. Deretter gikk de rett opp til 1. divisjon i fjor. Og i kveld kjempet overraskelseslaget fra Sørlandet om spill i opprykksfinalen mot Kristiansund. Vinner de finalen kommende uke også er det bare et hinder igjen før Jerv eventuelt fullført et utrolig opprykks-hat trick.

Tidligere søndag ble Kristiansund klar for finalen mellom 1. divisjonslagene som skal spille om retten til å møte det tredje dårligste Eliteserie-laget i en play off. Hvem som venter der blir klar etter siste runde i Eliteserien søndag kveld.

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters