NRK Meny
Normal

– Nøkkelen er å stanse Rooney

USAs trener Bob Bradley går høyt ut før gruppekampen mot England lørdag kveld, og satser på at amerikanerne skal ta sin første VM-seier over England på 60 år.

Wayne Rooney

Wayne Rooney i aksjon for England i den siste treningskampen før VM.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

USAs trener Bob Bradley

Bob Bradley er selvsikker før møtet med England.

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / Afp
Fabio Capello

Fabio Capello holder spillerne på pinebenken.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Da USA slo England 1-0 i VM i 1950 var det rett og slett en sensasjon. Bradley mener at spillerne han har tatt med seg til Sør-Afrika har alle forutsetninger for å kopiere bragden fra Brasil, skriver ESPN.

– En seier over England ville virkelig vært en fantastisk måte å starte VM på. Men det ville ikke vært en like stor overraskelse som tidligere, vi har fått mer og mer respekt opp gjennom årene, sier Bradley.

Vraket David James

England og USA møtes i den første kampen i gruppe C på Royal Bafokeng Stadium kl. 20.30, og England stiller med følgende lag:


Robert Green, Glen Johnson, John Terry, Ledley King, Ashley Cole, Aaron Lennon, Frank Lampard, Steven Gerrard, James Milner, Wayne Rooney, Emile Heskey.

Dette betyr at Fabio Capello vraker veteran David James i mål til fordel for West Hams Robert Green.

USA stiller med følgende elleve spillere fra start:

Tim Howard, Steve Cherundolo, Oguchi Onyewu, Jay DeMerit, Carlos Bocanegra, Clint Dempsey, Michael Bradley, Ricardo Clark, Landon Donovan, Jozy Altidore, Robbie Findley.

- Rooney må stoppes

England og USA har gode sjanser til å gå videre fra gruppe C, som også består av Algerie og Slovenia.

– Jeg svarte ja på spørsmålet om jeg forventer å vinne på grunn av arbeidet vi har lagt ned, og hva vi tror vi kan klare. Vi går ut på banen for å vinne, og det sier jeg med all respekt for våre motstandere, sier Bradley.

En spiller Bradley har litt ekstra respekt for, er Wayne Rooney.

– Å stoppe Wayne Rooney er nøkkelen. Han er en utrolig viktig spiller, og kommer hit etter en supersesong (for Manchester United). Å holde følge med ham og gjøre jobben vanskelig for ham er en viktig forutsetning for å vinne kampen, sier Bradley.

Les også: Her heter alle Wayne Rooney

Ventet med lagoppstillingen

Fabio Capello tar utfordringen med knusende ro, men advarer mot et hardarbeidende og godt organisert USA-lag.

– Laget mitt er i orden. Vi har trent godt, og spillerne er veldig fokuserte, noe som er viktig her. USA er farlige på dødballer, så vi må være kompakte, sier Capello ifølge AFP.

Italieneren har en helt frisk tropp og bestemte tidlig for en lagoppstilling, men den fikk ikke spillerne vite noe om før to timer før kampstart, skriver TeamTalk.

– Jeg snakker alltid med spillerne i siste liten. Noen ganger er presset større, men det betyr at alle er klare til å spille. De kommer til å være fysisk og psykisk klare mens de venter på å få vite hvem som skal spille, sier Capello.

Les også: Scholes angrer på at han sa nei til VM

– Jeg eksisterer for å vinne

Capello har vunnet ligaen med alle klubbene han har trent, blant dem storlag som AC Milan, Real Madrid og Juventus. Likevel mener han at et VM-gull med England ville overgått alle seriemesterskapene, skriver Sky News.

– Jeg har bygget lag og jobbet med lag. Alt som betyr noe for meg er å vinne. Vi spiller for å vinne. Jeg eksisterer for å vinne, sier Capello.

Les også: Capello skal bryte Englands VM-forbannelse

Wayne Rooney er også sikker på at England har kvalitetene som trengs for å hente hjem VM-gullet.

– Det er ingen tvil om at vi har spillerne og kvaliteten til å lykkes i VM. Vi frykter ingen, er beskjeden fra Manchester Uniteds målmaskin.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Følg kampen spark for spark her!

Nettradio: Hør kampen på P1

Fotballnyheter