Normal

United vant etter briljant hælspark

Juan Mata valgte å lobbe med hælen da han fikk ballen 20 meter før mål. Sekunder senere jublet United-spillerne mens forsvarerne stod måpende igjen.

Juan Mata

ELEGANT: Juan Mata setter inn 1-1 på straffe. Men det var hælsparket hans i andre omgang som skulle stjele denne sakens overskrift.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Kveldens store øyeblikk på Old Trafford skjedde etter 52 minutter. Manchester United slet med å score mot solide Wolfsburg, og på stillingen 1-1 så det ut til at Louis van Gaals menn skulle få et fryktelig utgangspunkt etter to mesterligakamper.

Det var da Juan Mata fikk en høy ball sprettende mot seg på omtrent 20 meters hold, midt foran mål.

Elegant hælspark

Det var egentlig en umulig pasning å gjøre noe med - men Juan Mata er i kanonform.

Så den lille teknikeren løftet beinet nesten opp i hodehøyde og hælsparket ballen mot mål.

Wolfsburg-forsvaret var på vei ut, og ble fullstendig satt ut av den høye hælpasningen. De stod som plantet idet ballen landet rett i beina på United-stopper Chris Smalling, som pirket inn det avgjørende målet.

– Du vet aldri hva han kommer til å gjøre, for han har så mye kvalitet. Jeg bare tok sjansen, sier målscorer Chris Smalling til Viasat.

Har funnet seg til rette på kanten

Mata skapte straffespark i første omgang da han framprovoserte en hands, og satte selv inn straffen med et knallhard og høyt plassert skudd. Dermed endte han for andre kamp på rad med både mål og målgivende pasning.

27-åringen hadde til tider en tøff sesong i fjor, da mange mente han led av å spille for langt ut på kanten. Men i år har Mata briljert fra den samme posisjonen ute til høyre.

Onsdag var han strålende, og traff blant annet med 98 prosent av pasningene sine. Det sier litt når man holder på med høye hælspark-gjennomspill.

City-seier

Også Manchester City snudde sin kamp på onsdag. De vant til slutt 2-1 over Borussia Mönchengladbach. Se alle resultater her.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter