United-supportere skeptiske til Moyes: – Ville gått for Solskjær

MANCHESTER/OSLO (NRK.no): David Moyes ligger an til å bli ny manager for Manchester United, men supporterne utenfor Old Trafford ønsker seg en nordmann istedenfor.

Ferguson og Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har et godt forhold til Sir Alex Ferguson og er fortsatt populær blant Manchester Uniteds supportere. Flere av dem ønsker seg Solskjær som ny manager.

Foto: JON SUPER / AP

53155265MU009_Everton_ManUt Everton v Manchester United

Moyes og Ferguson side om side ved en tidligere Premier League-kamp. Ferguson har gjort sitt som manager i Manchester United, og britiske medier hevder Moyes er hans arvtager - til skepsis fra flere supportere.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

– Jeg tror vi kunne trengt en av Fergusons tidligere spiller. Bruce, Keane og Hughes har alle erfaring. Men jeg tror Ole Gunnar Solskjær er den jeg har mest tro på. The Baby-faced Assassin, vi savner ham her, sier en United-supporter til NRK utenfor Old Trafford.

Onsdag kom den overraskende nyheten om at Alex Ferguson gir seg som manager for Manchester United etter sesongen.

Spekulasjonene om hvem som skal bli Fergusons etterfølger er allerede i full gang, og anerkjente The Times hevder å vite at det er Everton-manager David Moyes som får oppgaven om å føre storklubben videre.

Moyes-skepsis

Det faller ikke helt i smak hos flere av supporterne NRK møtte i Manchester mandag.

– Er han (Moyes) rett for klubben? Jeg er usikker, sier United-supporter Gary Potter til NRK, og legger til:

– Jeg tror United-jobben er for stor for ham, selv om han er en spennende ung manager.

For Potter ønsker seg også Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg ville gått for Ole, sier Potter.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Noen vil ha Solskjær til å overta etter Ferguson

Flere av Manchester United-supporterne utenfor Old Trafford er skeptiske til David Moyes, men Everton-manageren kan bli presentert som Fergusons erstatter allerede torsdag.

– Fortsatt en mulighet

Sky Sports-reporter Frasier Dinton vil ikke utelukke at Solskjær kan bli mannen som overtar etter Ferguson.

– Det er fortsatt en mulighet, det ville ikke overraske meg. Han ville være et veldig populært valg blant fansen og spillerne som er her. Han kjenner klubben og systemet godt, og er en helt og en legende på Old Trafford, sier han til NRK.

Likevel er han forberedt på en annen mann i managerstolen fra 2013/2014-sesongen.

– Slik jeg forstår det er David Moyes i førersetet når det gjelder å overta for Ferguson akkurat nå, sier Dinton.

Kryptisk Solskjær

Solskjær selv ble som mange andre overrasket da han fikk høre nyheten om Ferguson onsdag formiddag.

Flere enn United-supportere har lansert nordmannen som mulig arvtager. Solskjær ville verken avkrefte eller bekrefte om han har vært aktuell, men Molde-treneren gikk likevel langt i å avkrefte et tilbud fra United.

– Klubben har helt sikkert tatt sitt valg og jeg har min mening om hvem jeg tror det blir og hvem det burde være, sa han til NRK.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP