Hopp til innhold

Giggs hylles av lagkompisene: – «Giggsy» har det som trengs

Ryan Giggs (40) kunne ikke drømt om få en bedre manager-debut: United-stjernene lekte seg med Norwich på Old Trafford og vant hele 4–0. Etter kampen ble Giggs hyllet av målscorerne.

Giggs

Den sylferske Manchester United-manageren Ryan Giggs applauderte spillerne etter nedsablingen av Norwich. Giggs fikk også skryt i retur fra flere av spillerne.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Wayne Rooney

Wayne Rooney brølte av glede etter å ha scoret to for Manchester United. Han var svært delaktig i Ryan Giggs første seier som United-manager.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Han (Ryan Giggs) er bygget for å være en manager. «Giggsy» har de rette kvalitetene for å bli den neste sjefen, sier tomålsscorer Wayne Rooney ifølge Sky Sports.

Ryan Giggs ble utnevnt som midlertidig Manchester United-manager da David Moyes fikk sparken denne uken. Den spillende manageren tok noen tøffe grep fra første stund: Han satte både seg selv og Juan Mata ut av laget mot Norwich. Marouane Fellaini var ikke engang på benken.

Men hans første laguttak ble en suksess. Wayne Rooney og innbytter Juan Mata scoret to mål hver i målkalaset og sikret en solid 4-0-seier.

– Vi har hatt en tøff uke. Vi forstår at det var mye negativitet rundt oss, men vi blir såret av det og ønsker å gjøre ting riktig – i dag viser vi at vi er et topplag, sier Rooney.

– En nytelse

Juan Mata hyller nå mannen som satte ham ut av laget.

– Det har vært en nytelse å spille under denne manageren. Jeg husker fra jeg var liten hvordan han spilte. Han er en perfekt «Manchester United-person». Men hvem som blir den neste manageren er ikke opp til oss – vi får bare nyte det mens han er sjef, sier Juan Mata.

Ryan Giggs forteller at tanken på å vrake Juan Mata fra start gjorde natten før kampen til et mareritt.

Juan Mata

Juan Mata scoret to mål for United i 4-0-seieren på Old Trafford. Her jubler han sammen med Valencia.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og responsen fra spillerne. Jeg fikk ikke sove i går kveld fordi jeg måtte vrake spillere som Juan Mata fra startelleveren. Jeg er lagkameraten deres, så det å benke dem var virkelig tøft, sier Ryan Giggs ifølge Sky Sports.

Han beskriver prosessen med laguttaket som «ekstremt tøft».

– Jeg ville ha erfarne spillere fra start, fordi jeg visste at det ville være en følelsesmessig ladet kamp og jeg visste at de ikke ville skuffe meg. Jeg stoler på dem alle, sier Giggs.

Kunne endelig smile igjen

De ellers så bortskjemte United-supporterne har hatt lite å glede seg over denne sesongen under David Moyes – og Giggs var derfor svært klar i sin tale da han tok over klubben:

– Jeg har sagt til spillerne at de må kose seg, og gi fansen noe å smile av. Det har vært en tøff sesong for alle.

I dag var smilene tilbake igjen på Old Trafford. Både på og utenfor banen.

Michael Carrick forteller at den nye sjefen ble en viktig motivasjonsfaktor før og under kampen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-NORWICH 170617372

Ryan Giggs lekte seg i sin første kamp som Manchester United-manager.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg er ikke sikker på hva forskjellen var. Det var en veldig god atmosfære. Spillerne ville legge ned en god innsats for Giggs, han er en legende her og vi ville ikke skuffe ham. Vi ville få et resultatet, spille litt god fotball og gi fansen noen å glede seg over. Spesielt i andre omgang gjorde vi det, sier Carrick i et TV 2-sendt intervju.

Fikk en varm velkomst

Ryan Giggs fikk en enorm velkomst av United-supporterne da han kom ut av spillertunnellen før kampstart. Den spillende manageren så – ikke overraskende – litt preget ut da han gikk forbi autografjegerne og videre til sjefsstolen.

Men etter hvert som minuttene gikk og målene rant inn ble Giggs varm i dressen og vartet til og med opp med litt triksing på sidelinjen.

Manchester United har nå 60 poeng og ligger på en 7. plass på tabellen. Norwich må kjempe resten av sesongen mot nedrykk ettersom de ligger på svak 17. plass.

Norwich møter Chelsea og Arsenal i de to siste kampene og får dermed en meget tøff avslutning på sesongen.

Manchester United

Ryan Giggs, Nicky Butt og Paul Scholes utgjorde i lang tid en forrykende United-midtbane. Nå skal de tre legendene få laget på rett kjøl – fra sidelinjen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Fotball

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland