NRK Meny
Normal

Giggs hylles av lagkompisene: – «Giggsy» har det som trengs

Ryan Giggs (40) kunne ikke drømt om få en bedre manager-debut: United-stjernene lekte seg med Norwich på Old Trafford og vant hele 4–0. Etter kampen ble Giggs hyllet av målscorerne.

Giggs

Den sylferske Manchester United-manageren Ryan Giggs applauderte spillerne etter nedsablingen av Norwich. Giggs fikk også skryt i retur fra flere av spillerne.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Wayne Rooney

Wayne Rooney brølte av glede etter å ha scoret to for Manchester United. Han var svært delaktig i Ryan Giggs første seier som United-manager.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Han (Ryan Giggs) er bygget for å være en manager. «Giggsy» har de rette kvalitetene for å bli den neste sjefen, sier tomålsscorer Wayne Rooney ifølge Sky Sports.

Ryan Giggs ble utnevnt som midlertidig Manchester United-manager da David Moyes fikk sparken denne uken. Den spillende manageren tok noen tøffe grep fra første stund: Han satte både seg selv og Juan Mata ut av laget mot Norwich. Marouane Fellaini var ikke engang på benken.

Men hans første laguttak ble en suksess. Wayne Rooney og innbytter Juan Mata scoret to mål hver i målkalaset og sikret en solid 4-0-seier.

– Vi har hatt en tøff uke. Vi forstår at det var mye negativitet rundt oss, men vi blir såret av det og ønsker å gjøre ting riktig – i dag viser vi at vi er et topplag, sier Rooney.

– En nytelse

Juan Mata hyller nå mannen som satte ham ut av laget.

– Det har vært en nytelse å spille under denne manageren. Jeg husker fra jeg var liten hvordan han spilte. Han er en perfekt «Manchester United-person». Men hvem som blir den neste manageren er ikke opp til oss – vi får bare nyte det mens han er sjef, sier Juan Mata.

Ryan Giggs forteller at tanken på å vrake Juan Mata fra start gjorde natten før kampen til et mareritt.

Juan Mata

Juan Mata scoret to mål for United i 4-0-seieren på Old Trafford. Her jubler han sammen med Valencia.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og responsen fra spillerne. Jeg fikk ikke sove i går kveld fordi jeg måtte vrake spillere som Juan Mata fra startelleveren. Jeg er lagkameraten deres, så det å benke dem var virkelig tøft, sier Ryan Giggs ifølge Sky Sports.

Han beskriver prosessen med laguttaket som «ekstremt tøft».

– Jeg ville ha erfarne spillere fra start, fordi jeg visste at det ville være en følelsesmessig ladet kamp og jeg visste at de ikke ville skuffe meg. Jeg stoler på dem alle, sier Giggs.

Kunne endelig smile igjen

De ellers så bortskjemte United-supporterne har hatt lite å glede seg over denne sesongen under David Moyes – og Giggs var derfor svært klar i sin tale da han tok over klubben:

– Jeg har sagt til spillerne at de må kose seg, og gi fansen noe å smile av. Det har vært en tøff sesong for alle.

I dag var smilene tilbake igjen på Old Trafford. Både på og utenfor banen.

Michael Carrick forteller at den nye sjefen ble en viktig motivasjonsfaktor før og under kampen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-NORWICH 170617372

Ryan Giggs lekte seg i sin første kamp som Manchester United-manager.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg er ikke sikker på hva forskjellen var. Det var en veldig god atmosfære. Spillerne ville legge ned en god innsats for Giggs, han er en legende her og vi ville ikke skuffe ham. Vi ville få et resultatet, spille litt god fotball og gi fansen noen å glede seg over. Spesielt i andre omgang gjorde vi det, sier Carrick i et TV 2-sendt intervju.

Fikk en varm velkomst

Ryan Giggs fikk en enorm velkomst av United-supporterne da han kom ut av spillertunnellen før kampstart. Den spillende manageren så – ikke overraskende – litt preget ut da han gikk forbi autografjegerne og videre til sjefsstolen.

Men etter hvert som minuttene gikk og målene rant inn ble Giggs varm i dressen og vartet til og med opp med litt triksing på sidelinjen.

Manchester United har nå 60 poeng og ligger på en 7. plass på tabellen. Norwich må kjempe resten av sesongen mot nedrykk ettersom de ligger på svak 17. plass.

Norwich møter Chelsea og Arsenal i de to siste kampene og får dermed en meget tøff avslutning på sesongen.

Manchester United

Ryan Giggs, Nicky Butt og Paul Scholes utgjorde i lang tid en forrykende United-midtbane. Nå skal de tre legendene få laget på rett kjøl – fra sidelinjen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.