NRK Meny
Normal

Robben om Uniteds trøstemål: – Feiret som de hadde vunnet kampen

Manchester United var i himmelen i et lite minutt, men ble til slutt rundspilt av Bayern München. Arjen Robben var likevel ikke overbevist av hjemmelagets forestilling.

Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (C) celebrates with teammates after scoring during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Bayern Munich vs Manchester United in Munich, southern Germany, on April 9, 2014. Bayern won 3-1. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Arjen Robben scoret selv ett av Bayern Münchens tre mål hjemme mot Manchester United.

Laster innhold, vennligst vent..

– De første minuttene etter pause var en katastrofe. Vi var sløve og jeg kunne ikke tro det jeg så, men så tok det seg opp igjen, sier Bayern Münchens Arjen Robben til Viasat 4.

Bayern Munich's Croatian striker Mario Mandzukic celebrates after scoring the 1-1 during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Bayern Munich vs Manchester United in Munich, southern Germany, on April 9, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Mario Mandzukic feirer etter å ha utlignet kun ett minutt etter Uniteds scoring.

Til tross for 3-1 i Tyskland og 4-2 sammenlagt mot Manchester United er ikke midtbaneeleganten helt fornøyd med enkelte perioder av kampen.

– Du kan ikke tillate deg en slik prestasjon i mesterligaen. Målet vårt er å nå finalen, sier Robben.

Evra-suser

Bayern München er regjerende mestere og var klare forhåndsfavoritter mot Manchester United, som har hatt en tung sesong i Premier League. Likevel holdt United tyskerne til 1-1 hjemme i England i forrige uke.

– Vi visste vi måtte spille med mye press og jeg synes vi skapte ganske mye. Vi har karakteren i laget til å avgjøre kamper som dette, sier Robben.

United fikk være i himmelen i en liten stundt etter perioden Robben snakker om. Patrice Evra sendte gjestene i ledelsen da han dunket ballen uttagbart bak Manuel Neuer etter 58 minutters spill til 1-0-ledelse.

Robben fryktet løpet var kjørt da United fikk ballen i mål.

– Vi visste det ville bli vanskelig, for de fikk en boost av å score og feiret som om de hadde vunnet kampen. Men plutselig viste vi at vi kan å spille fotball vi også, sier han.

Tre kjappe fra Bayern

Lykken viste seg nemlig å bli svært kortvarig for United.

Bayern München gikk rett i angrep etter Evras scoring og Mario Mandžukic fikk til slutt hodet på ballen som han regelrett stupte i mål.

– Spillerne gjorde en stor jobb i kveld. Den eneste forbrytelsen var at vi lot dem utligne bare noen sekunder senere, sier United-manager David Moyes.

Den raske utligningen så ut til å ta litt piffen av Manchester United, og bare syv minutter etter økte hjemmelaget ledelsen nok en gang.

Thomas Müller fikk strukket frem en fot og pirket inn et innlegg fra Arjen Robben. Her må nok Uniteds målscorer Patrice Evra ta på seg litt av skylden, som lot Robben få ganske fritt spillerom.

15 minutter før slutt fikk Robben selv æren av å sette spikeren i kisten. Han rundet halve United-forsvaret før han satte ballen i mål via Nemanja Vidics tå.

– Vi satte oss selv i en fantastisk posisjon, men det raske 1-1-målet var et hardt slag. Jeg trodde vi kunne score en gang til, men alt i alt er dette et tap vi bare må ta, sier Uniteds midtbanespiller Michael Carrick.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.