NRK Meny
Normal

Tyskland vant trøstepremien

Midtbanespilleren Sami Khedira scoret like før slutt og Tyskland gjorde dermed som i 2006 - vant bronsefinalen.

Kampfakta: Uruguay - Tyskland 2-3

Bronsefinalen er kampen ingen lag vil spille, men med senkede skuldre og lite press blir kampen ofte underholdende.

4,05 er antallet scorede mål i bronsefinalene i VM-historien mot 2,86 i selve finalen.

Tyskland mot Uruguay var intet unntak og inneholdt fem mål. Til slutt var det et redusert Tyskland som trakk det lengste strået ved hjelp av Sami Khediras første landslagsmål.

Ballacks erstatter avgjorde

Sami Khedira har vært på banen i samtlige av Tysklands kamper, men han skulle aldri vært med.

Da kaptein Michael Ballack ble skadet før mesterskapet ble det ryddet plass for Stuttgart-spilleren som kun hadde spilt fem kamper før VM, og Tysklands landslagssjef Michael Löw viste tydeligvis hva har gjorde.

Khedira har spilt samtlige kamper så langt i mesterskapet og har vist at han vokser med oppgaven, men han hadde ikke scoret før bronsefinalen.

Det gjorde han etter 82 minutter mot Uruguay. Midtbanespilleren fikk ballen i feltet og headet bort i det lengste hjørnet.

(saken fortsetter under)

Per Mertesacker og Sami Khedira

Sami Khedira gratuleres av Per Mertesacker.

Foto: Gero Breloer / Ap

- Vi ville vinne og gjøre en vakker kamp til. I dag ga vi alt for det. Vi har et ungt lag, og for de fleste var dette første sluttspill. Vi har en del å gå på, og vi vil vinne mer i framtiden, sa Khedira etter kampen.

Den tunisiskættede midtbanespilleren har vært god i ankerrollen ved siden av Bastian Schweinsteiger, og lørdag satte han inn Tysklands 16. og siste mål i VM-turneringen.

- Alle som har fulgt oss i VM har sett at vi har det gøy sammen og at treneren har sveiset oss godt sammen. Det vil glede oss mye om Joachim Low fortsetter som landslagssjef, sa Khedira.

Med Khediras mål vant Tyskland sin fjerde bronsefinale i historien. Ingen andre lag har vunnet mer enn to. Uruguay har ikke vært like heldige og tapte sin tredje bronsefinale.

Men det kunne ha vært annerledes.

Tverrliggeren stoppet Forlan

Diego Forlan scoret sitt femte mål i VM like etter pause. På et lekkert volleyskudd sendte han ballen via bakken og opp i mål.

Etter at Khedira hadde sendt Tyskland i ledelsen kunne han gjort det igjen. På et frispark fra 20 meter tre minutter på overtid smalt han ballen i tverrliggeren.

Selv om det var veldig nære virket ikke Forlan skuffet etter kampen.

- Å ende blant de fire beste lagene er spektakulært. I starten av turneringen trodde vi aldri at vi skulle få oppleve øyeblikk som dette. Vi var lystne på å vinne bronsemedaljene, men vi kommer til å huske de positive opplevelsene, sa Forlan etter kampslutt.

Diego Forlan

Diego Forlan var svært nærme å sette inn sitt sjette mål i VM, tre minutter på overtid.

Foto: MIKE HUTCHINGS / Reuters

Bare Pelé er bedre

At Forlan har scoret fem mål for Urugauy kan anses som en overraskelse, men at Thomas Müller har gjort det samme for Tyskland kan sies å være en bombe.

20-åringen var ukjent for de fleste utenfor Tyskland før VM, men slik er det ikke lenger. Mot Uruguay scoret han kampens første mål og sitt femte totalt.

(saken fortsetter under)

Thomas Mueller feirer sitt mål

Thomas Müller har vært en av de absolutt største positive overraskelsene i VM.

Foto: OLEG POPOV / Reuters

Med det er han den nest yngste spilleren som har scoret fem mål i et VM. Kun den brasilianske legenden Pelé har gjort det i yngre alder.

Før finalen ligger Forlan og Müller likt med David Villa og Wesley Sneijder i kampen om å bli VMs toppscorer. De to sistnevnte har riktignok en siste mulighet i morgen.

Blekkspruten tippet rett igjen

Blekkspruten Paul holder stand som dyrerikets fotballorakel. Han tippet riktig vinner også i Tysklands sjuende og siste VM-kamp.

Paul tippet bronsefinalen:

Video Blekkspruten Paul tipper bronsefinalen

Blekkspruten tippet for femte gang i sluttspillet tysk seier. Paul tippet også riktig de to gangene Tyskland tapte, mot Serbia i gruppespillet og mot Spania i semifinalen.

Søndag spilles finalen der Paul har tippet spansk seier over Nederland.

Matematisk er sannsynligheten for å tippe rett vinner sju ganger på rad 0,78 prosent.

FK fotball chattet med leserne underveis i kampen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter