Tyskerne frykter Norges storscorere

OTTAWA (NRK): Tysklands landslagssjef Silvia Neid unngikk pressen hele uken. Da hun omsider snakket, var hun opptatt av Norges spissduo.

norges angripere og silvia neid

Silvia Neid (i midten) har notert seg at både Ada Hegerberg (t.v) og Isabell Herlovsen er i scoringsform.

Foto: Scanpix

– Norge har noen veldig gode angripere. Jeg tenker spesielt på Ada Hegerberg og Isabell Herlovsen, men listen går bare videre. De har mange å ta av, sier Silvia Neid, faktisk helt uoppfordret etter først å ha svart på et helt annet spørsmål.

Landslagstreneren har selvsagt notert seg at Norges spisspar har vist scoringsform før gruppespillskampen mot Tyskland.

Isabell Herlovsen scoret to og Hegerberg ett da Thailand ble slått 4-0 søndag. I tillegg bøtter de inn mål for klubblagene sine.

Tyskland-sjefen har riktignok angripere i målform på sitt eget lag. Tyskerne slo til med hele 10-0 mot Elfenbenskysten i åpningskampen.

– Vi har fått en god start på gruppespillet, men har ikke noen problemer med å omstille oss til ny motstander som Norge, sier Neid.

Ga seg selv munnkurv

Den tyske landslagssjefen har nærmest lagt lokk på alt rundt laget helt siden de ankom VM for halvannen uke siden.

Hun nektet å prate med pressen etter seieren mot Elfenbenskysten, og hun avfeide glatt FIFAs krav om at hun skal stille på pressekonferanse etter kamp - noe hun kan vente seg en bot for.

I motsetning til Norge, som kjører åpne treninger med publikum på sidelinjen, har Tyskland dessuten valgt å lukke sine treninger helt. Verken publikum eller pressen har vært velkomne.

Derfor var det svært mange pressefolk til stede da Neid og spilleren Lena Goessling kalte inn til pressekonferanse før Norge-kampen.

– Den første seieren ga oss selvtillit, men kampen mot Norge blir en helt annerledes kamp. De er et mye sterkere lag, sier Goessling.

FBL-WC-2015-WOMEN-GER-TRAINING

Neid har holdt kortene tett til brystet i VM. En fem minutters seanse for fotografene er det eneste hun har tillatt på treningsfeltet, og hun har kun gjort intervjuer en gang.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Spesielt forhold til Norge

Norge og Tyskland har møttes en rekke ganger gjennom historien, og i flere finaler. Neid var selv med da Tyskland tapte mot Norge i VM-finalen i 1995.

På NRKs spørsmål om Norge er en spesiell motstander for dem, svarer Neid bekreftende.

– Ja, man kan si det. Vi har kjent hverandre lenge, og jeg og Even Pellerud har kjent hverandre lenge. Vi liker hverandre og vi snakker en del sammen, men i morgen er de motstandere og da legges alt sånt bort, sier Neid.

En tysk journalist lurte også på hva hennes personlige høydepunkt mot Norge er. Det var lett å svare på.

– EM-finalen for to år siden da vi ble europamestere, slår hun fast.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.