NRK Meny
Normal

Tvedten gir seg på landslaget

Håndballandslaget mister nok en profil. Håvard Tvedten gir seg for Norge, to dager etter at Børge Lund meldte det samme.

Ålborg, Danmark 20140112.Håvard Tvedten under håndballandskampen mellom Norge og Island i håndball-EM i Ålborg søndag. Norge tapte 31-26.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aalborg-spiller Håvard Tvedten har slitt med motivasjonen for landslagsspill i flere måneder. Nå har han sagt nei til mer spill for Norge.

– Med inngangen til en ny landslagskvalifisering føles det vemodig, men helt naturlig å sette punktum nå, skriver Tvedten (36) på sin egen Instagram-konto.

Ålborg, Danmark 20140114.Børge Lund på sidelinjen under håndballandskampen mellom Norge og Spania i håndball-EM i Ålborg tirsdag. Norge tapte 25-27.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Børge Lund gir seg også på landslaget.

Kantspilleren har vært en av Norges viktigste spillere i en årrekke. Han har spilt 208 landskamper og scoret 809 mål siden debuten i 2000.

Motivasjonssvikt

Det siste året har han imidlertid slitt med motivasjonen. Etter å ha blitt vraket fra landslagstrener Christian Berges tropp til Golden League i mars, meldte Tvedten at han ville ta en pause for å få lysten på mer landslagsspill tilbake.

Det har Danmarks-proffen ikke lykkes i.

– Jeg håpet motivasjonen skulle komme ved å ta en pause, men istedet føles det mer rett enn noen gang å stoppe nå, sier han, og legger til:

– Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått representert Norge i en idrett jeg elsker, så mange ganger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine aller beste minner.

Tvedten understreker at han ikke er ferdig som håndballspiller.

– Jeg gleder meg nå til å konsentrere meg om videre spill i både serie og Champions League for klubben min, Aalborg håndbold. Og jobber fortsatt knallhardt hver dag for å skape underholdning for håndballfrelste dansker, skriver han.

Lund ferdig

Dermed forsvinner nok en rutinert spiller fra landslaget. I helgen ga Børge Lund beskjed om at han gir seg på landslaget. Også han har vært en av Norges mest betrodde spillere.

– Jeg har hatt en flott reise. Jeg har fått spille med mange fantastiske spillere. Jeg har fått reist rundt i hele verden og opplevd mye spennende. Om et halvt år er jeg 36 år. Det er på tide å la andre overta, sa Lund til an.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia