Tromsø best i nord - klar for NM-semifinale

Bodø-Glimt fikk endelig ballen i mål på overtid av cup-kvartfinalen mot Tromsø, men målet ble annullert for offside. Dermed er «Gutan» klar for semifinale.

Zdeněk Ondrášek scoret det første målet i kvartfinalen mot Bodø/Glimt.

Tromsø leder kvartfinalen

«Slaget om nord» på Alfheim var til tider en jevn affære, men Tromsø slapp med skrekken da Aram Khalilis 1-1-scoring ble avblåst for offside nesten tre minutter på overtid.

Dermed er Tromsø kun én kamp unna å få spille finalen på Ullevaal, etter at en Zdenek Ondrasek-scoring fra første omgang ble kampens eneste tellende.

– Nå er jeg meget godt fornøyd. Spillerne er profesjonelle og gjør alltid jobben, skrøt Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til NRK etter kampen.

Ønsker hjemmekamp

Dermed venter enten Molde, Hødd eller vinneren av Brann-Strømsgodset i siste hinder før cupfinalen.

– Vi tar dem vi får. Det viktigste er å få hjemmekamp i semifinalen. Uansett, semifinale passer oss utmerket, sa en optimistisk Høgmo.

Kampens eneste scoring kom halvveis ut i den første omgangen, da Zdenek Ondrasek tok ansvar for «Gutan». Spissen fra Tsjekkia ble servert på fem meter av angrepskollega Aleksandar Prijovic, og satte ballen enkelt og kontrollert forbi Pavel Londak i Glimt-målet.

  • Se scoringen i videovinduet over!

– Dette var som forventet. Bodø-Glimt la seg lavt, og vi skapte en rekke sjanser, sa Høgmo.

Artikkelen fortsetter under bildet

Zdenek Ondrasek

Zdenek Ondrasek scoret kampens eneste mål i cup-kvartifnalen mot Bodø-Glimt. Dermed er Tromsø klar for semifinale.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Skulle punktert

Han var imidlertid misfornøyd med at «Gutan» aldri klarte å avgjøre kampen.

– Vi skapte fem-seks store sjanser, og burde punktert kampen med en 2-0-scoring. Én av de sjansene bør gi mål, slår Tromsø-treneren fast.

Bodø-Glimt-trener Cato Hansen mener Tromsø fortjener en plass i NM-semifinalen, men er samtidig klar på at Glimt kunne fått mer ut av kampen.

– Jeg synes ikke Tromsø er gode. Vi hadde fortjent en scoring på slutten, men vi fikk ikke noe gratis i dag. Det var mange situasjoner som ikke gikk vår vei, oppsummerte Hansen.

Han fikk se et Bodø-Glimt som aldri ga opp, men som ikke kom nærmere enn Khalilis offside-scoringer nesten tre minutter på overtid.

Aram Khalili satte ballen i mål to minutter på overtid var på veil til å feire da dommeren var ute med offside-flagget.

Så nære, men for nært

Fotballnyheter