NRK Meny
Normal

Tromsø måtte bite i kunstgresset i cupen

Tromsø ligger på 2. plass i eliteserien, men måtte bite i gresset i cupkampen mot 1. divisjonslaget Alta.

Video Alta i ledelsen

Kjempetreff av Aleksandar Vasilev sendte Alta i føringen.

NRK.no/sport fulgte Alta - Tromsø

Det skiller 24 plasser i seriesystemet mellom de to nordnorske lagene, men hjemme i Finnmarkshallen var det 1. divisjonslaget Alta som var best. Tromsø røk dermed ut av cupen i den 4. runden, mens Alta er det første laget fra Finnmark som er klare for kvartfinalen. Det satt publikum i hallen tydelig pris på.

- Det er stort at et lite lag fra Finnmark er klar for kvartfinalen i cupen, sa Alta-trener Rune Berger til NRK etter kampen.

Hva tror du om Altas sjanser videre i cupen? Diskuter nederst i saken!

Alle resultater fra cupens 4. runde

Les også: Alta slo Tromsø ut av cupen

Fullt fortjent

Alta var klart mest aggressiv fra første spark fra ballen og hadde de klart farligste sjansene i begynnelsen av kampen. Magnus Nikolaisen holdt blant annet på å sende Alta i ledelsen etter bare seks minutter, men en fantomredning av Marcus Sahlman hindret scoring.

Dermed var det fullt fortjent at hjemmelagt også gikk opp i ledelsen etter 27 minutter da Aleksandar Vasilev satte ballen i mål etter et frispark fra drøye 20 meter. Den 25-årige forsvarsspilleren fra Makedonia scoret med det sitt første mål for Alta.

- Det er ikke så ofte jeg scorere så dermed var det desto mer moro at det skjedde i dag, sa målscoreren Vasilev til NRK etter kampen. Han er inne i sin andre sesong i Alta.

Tromsø hadde en stor mulighet til å utlikne like før pause, men keeper Samuel Dirscher fikk en hånd på skuddet skuddet fra Remi Johansen slik at ballen gikk over mål.

- Fantasiløse

Etter hvilen hadde Tromsø som ventet ballen mest, men de var uvanlig tamme foran målet til Alta. Tidenes toppscorer i eliteserien, Sigurd Rushfeldt, var en av de som bare var en skygge av seg selv i kampen.

- Det var helt greit ettersom vi ikke var gode nok i dag. Vi skapte lite i dag og var fantasiløse, mens de jobbet beinhardt, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til NRK etter kampen.

Samtidig forsvarte de gule og blå seg bra og var også farlige på kontringer. El-Hadj Sega Ngom skulle ha økt til 2-0 rett etter pause men klarte å sette ballen utenfor fra fire meter.

- Alta vant fullt fortjent og var det beste laget, sa tidligere Tromsø-profil Bjørn Johansen.

Nett-TV: Stor Alta-sjanse

Video Stor sjanse for Alta

Stor sjanse for Alta rett etter pause.

Hvem Alta møter i kvartfinalen blir klart fredag kl. 12.10. Se trekningen direkte på NRK1.

Saken blir oppdatert.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.