Tromsø måtte bite i kunstgresset i cupen

Tromsø ligger på 2. plass i eliteserien, men måtte bite i gresset i cupkampen mot 1. divisjonslaget Alta.

Video Alta i ledelsen

Kjempetreff av Aleksandar Vasilev sendte Alta i føringen.

NRK.no/sport fulgte Alta - Tromsø

Det skiller 24 plasser i seriesystemet mellom de to nordnorske lagene, men hjemme i Finnmarkshallen var det 1. divisjonslaget Alta som var best. Tromsø røk dermed ut av cupen i den 4. runden, mens Alta er det første laget fra Finnmark som er klare for kvartfinalen. Det satt publikum i hallen tydelig pris på.

- Det er stort at et lite lag fra Finnmark er klar for kvartfinalen i cupen, sa Alta-trener Rune Berger til NRK etter kampen.

Hva tror du om Altas sjanser videre i cupen? Diskuter nederst i saken!

Alle resultater fra cupens 4. runde

Fullt fortjent

Alta var klart mest aggressiv fra første spark fra ballen og hadde de klart farligste sjansene i begynnelsen av kampen. Magnus Nikolaisen holdt blant annet på å sende Alta i ledelsen etter bare seks minutter, men en fantomredning av Marcus Sahlman hindret scoring.

Dermed var det fullt fortjent at hjemmelagt også gikk opp i ledelsen etter 27 minutter da Aleksandar Vasilev satte ballen i mål etter et frispark fra drøye 20 meter. Den 25-årige forsvarsspilleren fra Makedonia scoret med det sitt første mål for Alta.

- Det er ikke så ofte jeg scorere så dermed var det desto mer moro at det skjedde i dag, sa målscoreren Vasilev til NRK etter kampen. Han er inne i sin andre sesong i Alta.

Tromsø hadde en stor mulighet til å utlikne like før pause, men keeper Samuel Dirscher fikk en hånd på skuddet skuddet fra Remi Johansen slik at ballen gikk over mål.

- Fantasiløse

Etter hvilen hadde Tromsø som ventet ballen mest, men de var uvanlig tamme foran målet til Alta. Tidenes toppscorer i eliteserien, Sigurd Rushfeldt, var en av de som bare var en skygge av seg selv i kampen.

- Det var helt greit ettersom vi ikke var gode nok i dag. Vi skapte lite i dag og var fantasiløse, mens de jobbet beinhardt, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til NRK etter kampen.

Samtidig forsvarte de gule og blå seg bra og var også farlige på kontringer. El-Hadj Sega Ngom skulle ha økt til 2-0 rett etter pause men klarte å sette ballen utenfor fra fire meter.

- Alta vant fullt fortjent og var det beste laget, sa tidligere Tromsø-profil Bjørn Johansen.

Nett-TV: Stor Alta-sjanse