Hopp til innhold

Tromsø måtte bite i kunstgresset i cupen

Tromsø ligger på 2. plass i eliteserien, men måtte bite i gresset i cupkampen mot 1. divisjonslaget Alta.

Video Alta i ledelsen

Kjempetreff av Aleksandar Vasilev sendte Alta i føringen.

NRK.no/sport fulgte Alta - Tromsø

Det skiller 24 plasser i seriesystemet mellom de to nordnorske lagene, men hjemme i Finnmarkshallen var det 1. divisjonslaget Alta som var best. Tromsø røk dermed ut av cupen i den 4. runden, mens Alta er det første laget fra Finnmark som er klare for kvartfinalen. Det satt publikum i hallen tydelig pris på.

- Det er stort at et lite lag fra Finnmark er klar for kvartfinalen i cupen, sa Alta-trener Rune Berger til NRK etter kampen.

Hva tror du om Altas sjanser videre i cupen? Diskuter nederst i saken!

Alle resultater fra cupens 4. runde

Les også: Alta slo Tromsø ut av cupen

Fullt fortjent

Alta var klart mest aggressiv fra første spark fra ballen og hadde de klart farligste sjansene i begynnelsen av kampen. Magnus Nikolaisen holdt blant annet på å sende Alta i ledelsen etter bare seks minutter, men en fantomredning av Marcus Sahlman hindret scoring.

Dermed var det fullt fortjent at hjemmelagt også gikk opp i ledelsen etter 27 minutter da Aleksandar Vasilev satte ballen i mål etter et frispark fra drøye 20 meter. Den 25-årige forsvarsspilleren fra Makedonia scoret med det sitt første mål for Alta.

- Det er ikke så ofte jeg scorere så dermed var det desto mer moro at det skjedde i dag, sa målscoreren Vasilev til NRK etter kampen. Han er inne i sin andre sesong i Alta.

Tromsø hadde en stor mulighet til å utlikne like før pause, men keeper Samuel Dirscher fikk en hånd på skuddet skuddet fra Remi Johansen slik at ballen gikk over mål.

- Fantasiløse

Etter hvilen hadde Tromsø som ventet ballen mest, men de var uvanlig tamme foran målet til Alta. Tidenes toppscorer i eliteserien, Sigurd Rushfeldt, var en av de som bare var en skygge av seg selv i kampen.

- Det var helt greit ettersom vi ikke var gode nok i dag. Vi skapte lite i dag og var fantasiløse, mens de jobbet beinhardt, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til NRK etter kampen.

Samtidig forsvarte de gule og blå seg bra og var også farlige på kontringer. El-Hadj Sega Ngom skulle ha økt til 2-0 rett etter pause men klarte å sette ballen utenfor fra fire meter.

- Alta vant fullt fortjent og var det beste laget, sa tidligere Tromsø-profil Bjørn Johansen.

Nett-TV: Stor Alta-sjanse

Video Stor sjanse for Alta

Stor sjanse for Alta rett etter pause.

Hvem Alta møter i kvartfinalen blir klart fredag kl. 12.10. Se trekningen direkte på NRK1.

Saken blir oppdatert.

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB