NRK Meny
Normal

Keeperkrise i Alta kan hjelpe Sarpsborg 08 til opprykk

Finnmarkingene kan bli tvunget til å bruke utespillere i mål i de to siste kampene. En av dem er mot opprykksjagende Sarpsborg.

Video Alta - Sarpsborg 09.05.10

Alta spillerne jublet etter scoring i det målrike oppgjøret mellom Alta og Sarpsborg tidligere i år. Den gang endte kampen 4-4. Foran de to siste serierundene står Alta uten keeper og kan risikere å bruke en utespiller i mål.

Foto: Nyhetsspiller

Årsaken er at lagets to keepere er utilgjengelige i serieinnspurten. I tillegg har ikke klubben råd til å bruke tredjekeeper Karl Magnus Eide. Bruker de ham, må Alta betale 70.000 kroner i utdanningskompensasjon til gamleklubben hans.

– Nordkinn har sagt fra seg sin del av utdanningskompensasjonen som var på omlag 20.000 kroner, mens Vadsø-klubben Norild krever sin del utbetalt. Det gir oss en keeperkrise foran de to siste serierundene. De er i sin fulle rett til å kreve det, men konsekvensen er at vi ikke har keeper til helga, forklarer sportssjef i Alta IF Rune Berger til Altaposten.

LES OGSÅ:

Hente ny keeper eller bruke utespiller?

Tredjekeeperen har spilt en kamp for laget, men dersom han skal spille mer, så må han ha proffkontrakt. Derfor utløses kompensasjonen. Nå er klubben usikre på hvordan de skal avslutte sesongen.

– Et alternativ er å søke dispensasjon for å hente inn en ny keeper, men heller ikke her kan vi bruke penger vi ikke har. Det andre alternativet er å bruke en utespiller i mål, sier Berger.

Alta møter Ranheim og Sarpsborg 08 i de to siste kampene i eliteserien. Sarpsborg ligger i øyeblikket på andreplass, mens Ranheim er på en fjerdeplass. Alta ligger som nummer ni.

LES OGSÅ:

Video Alta mangler keeper i serieinnspurten

VIDEO: Alta mangler keeper i serieinnspurten.

Står langt fra hverandre

Sportssjefen i Alta håper sier de har gitt opp å få til en avtale med Eides tidligere klubb.

– Vi har dårlig tid og står så langt fra hverandre at vi ikke bruker mer tid på denne saken. Det betyr at Kalle ikke vokter målet til helga, sier Berger.

– Det handler om å hjelpe oss i en vanskelig situasjon, men også om å gi unggutter sjansen på et høyere nivå. Og det sier seg selv at vi ikke kan betale opp mot 70.000 kroner for en spiller når vi ikke vet om han blir å spille mer enn et par kamper.

Bjørkan gir seg som trener i Alta

Onsdag ettermiddag fikk forøvrig både spillere og klubb beskjed om at Aasmund Bjørkan ikke kommer til å trene Alta IFs 1.divisjonslag neste sesong, skriver Altaposten.

– Jeg har hatt to fantastiske år i Alta IF, og fått lov til å jobbe med en veldig god og flott spillergruppe. Så jeg skal innrømme det at det er litt sårt. Det har vært to flotte år, sier Bjørkan til NRK.

Bjørkan sier at det ikke er noe godt trekk for karrieren, men han vil se mer til sin tre år gamle sønn i Bodø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: