NRK Meny
Normal

Scoret 8 mål på én omgang

Tottenham overkjørte Wigan.

Jermain Defoe
Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

Tottenham ga Wigan en real leksjon i hvordan man scorer mål i fotball under søndagens Premier League-kamp. Spurs ga seg ikke før det de hadde sendt ni baller i nettet bak Wigan-keeper Chris Kirkland.

Kampfakta Tottenham - Wigan

Tabell Premier League

Da dommeren blåste av kampen sto det hele 9-1 til Tottenham, det er lagets største seier i Premier League-historien - og bare Manchester United har en større seier i Premier League med 9-0 mot Ipswich i 1994/1995-sesongen.

Det som er vel så oppsiktsvekkende er at Tottenham bare ledet 1-0 til pause etter scoring av Peter Crouch.

5 x Defoe

I 2. omgang skjedde det imidlertid noe med Tottenham og Jermain Defoe som spilte hovedrollen i målshowet med sine fem scoringer - den første allerede fem minutter ut i omgangen. Deretter raknet det fullstendig for Wigan.

Defoe, som nå er toppscorer i Premier League med 11 mål, hadde knapt rukket å feire sin første scoring før han satte inn 3-0. Tre minutter senere reduserte tidligere Brann-spiller Paul Scharner for Wigan etter at han brukte hånda (!) til å få kontroll over ballen, men det gikk bare ett minutt før Defoe var frempå igjen og scoret sitt tredje mål på syv minutter og fullførte sitt hat trick.

Aaron Lennon spilte en glitrende kamp for Tottenham hjemme på White Hart Lane og scoret 5-1-målet. Defoe hadde imidlertid ikke gitt seg og mens Tottenham-fansen sang «We want ten!» scoret han igjen 20 minutter før slutt. Og igjen tre minutter før slutt.

Historisk

Dermed er Defoe en av bare tre spillere som har scoret fem mål i en og samme kamp i Premier League. Også Alan Shearer og Andy Cole kan skilte med det samme.

Tottenham fortsatte å score helt til dommeren blåste i fløyta for siste gang. To minutter før slutt fikk Wigan-keeper Kirkland ballen i ryggen etter at David Bentleys frispark traff tverrliggeren. Ballen spratt deretter pent og pyntelig i mål bak målvakten som helt sikkert har hatt hyggeligere dager på jobben.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 Paul Scharner.

Den noe spesielle fargekombinasjonen på hodet til Wigans tidligere Brann-spiller, Paul Scharner, hjalp ikke Wigan i kampen mot Tottenham. Selv om Scharner scoret for Wigan, v.h.a. hånda, tapte laget hans hele 9-1.

Foto: Adrian Dennis / Scanpix/AFP

Niko Kranjcar fullførte ydmykelsen av Wigan med sin 9-1-scoring via tverrliggeren tre minutter på overtid.

Tottenham befestet dermed 4. plassen på tabellen med like mange poeng som Arsenal på plassen foran.

Wigan ligger nå på 15. plass, tre poeng over nedrykkstreken, med 17 minusmål. Det er mest av alle lagene i årets Premier League.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.