TIL snudde kampen

Bøttevis av misbrukte målsjanser så ut til å ødelegge kvelden for Tromsø. Så gjorde trener Steinar Nilsen to bytter.

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen og Steinar Nilsen (H)

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Ruben Yttergård Jenssen avgjorde kampen til 2-1 med sitt første mål i Eliteserien, da han banket ballen bak Ivar Rønningen i HamKam-målet.

Målet kom syv minutter før full tid da innbytterne Adriano Munoz og Ruben Yttergård Jensen leverte vakkert samspill.

Les også: NRK fulgte kampen

Dermed beholder Tromsø sin bronseplass. HamKam på sin side synker enda lenger ned i nedrykksgjørma etter at Lillestrøm vant på Åråsen. Hamar-laget har ikke vunnet på 16 bortekamper, det er ny rekord i Eliteserien.

Sjokkåpning av HamKam

Lenge så det ut til at det skulle bli poengdeling mellom et Tromsø som sløste med sjansene og et hardt kjempende hedemarkslag.

Allerede etter åtte minutter sjokkerte HamKams spiss Olivier Karikezi publikummet på Alfheim. Med en kirurgisk avslutning på direkten etter en heading av Viking-aktuelle Roman Kienast, skaffet han en perfekt start for bortelaget. Det var for øvrig det siste vi så av en svært svak Kienast i denne kampen.

Ny Rønningen-tabbe

Men HamKam-benken hadde ikke fått satt seg igjen før TILs superspiss Morten Moldskred skapte balanse i regnskapet, godt hjulpet av keeper Rønningen. Spissen ble spilt fri på høyrekanten og på spissen av 16-meteren møtte han en utrustende Rønningen. Moldskred er nok vesentlig raskere enn HamKam-keeperen på 100 meteren, og kunne enkelt vippe ballen i mål.

Dermed må Rønningen, som forrige runde sonet karantene, føre nok en tabbe i protokollen. Den forrige kom sist kamp han spilte.

Sløste, men vant

Allikevel, HamKam hadde ikke vært HamKam om ikke de kjempet og slåss resten av omgangen. På forhånd var det ventet at Hamar-laget skulle tette igjen godt bakover for å demme opp for Moldskred og Sigurd Rushfeldt, og den taktikken lyktes godt i første omgang.

I andre omgang tok hjemmelaget fullstendig over og skapte sjanse etter sjanse. Spesielt Rushfeldt hadde nok sovet dårlig i natt hadde det ikke vært for Jensens scoring like før slutt. Veteranen brant flere feite sjanser, og Tromsø vant sjansestatistikken 10-3.

Avgjørende runder i vente

Hjemmelaget viste styrke og trener Nilsen kløkt med sine bytter. Det kommer laget til å trenge når de i neste runde reiser til Oslo for å møte Vålerenga. Deretter er det Rosenborg hjemme før Fredrikstad venter i et potensielt toppoppgjør.

Også HamKam går en svært spennende runde i møte. Neste søndag venter Lillestrøm på motsatt banehalvdel hjemme på Briskeby.

Fotballnyheter