Hopp til innhold

TIL snudde kampen

Bøttevis av misbrukte målsjanser så ut til å ødelegge kvelden for Tromsø. Så gjorde trener Steinar Nilsen to bytter.

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen og Steinar Nilsen (H)

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Ruben Yttergård Jenssen avgjorde kampen til 2-1 med sitt første mål i Eliteserien, da han banket ballen bak Ivar Rønningen i HamKam-målet.

Målet kom syv minutter før full tid da innbytterne Adriano Munoz og Ruben Yttergård Jensen leverte vakkert samspill.

Les også: NRK fulgte kampen

Dermed beholder Tromsø sin bronseplass. HamKam på sin side synker enda lenger ned i nedrykksgjørma etter at Lillestrøm vant på Åråsen. Hamar-laget har ikke vunnet på 16 bortekamper, det er ny rekord i Eliteserien.

Sjokkåpning av HamKam

Lenge så det ut til at det skulle bli poengdeling mellom et Tromsø som sløste med sjansene og et hardt kjempende hedemarkslag.

Allerede etter åtte minutter sjokkerte HamKams spiss Olivier Karikezi publikummet på Alfheim. Med en kirurgisk avslutning på direkten etter en heading av Viking-aktuelle Roman Kienast, skaffet han en perfekt start for bortelaget. Det var for øvrig det siste vi så av en svært svak Kienast i denne kampen.

Ny Rønningen-tabbe

Men HamKam-benken hadde ikke fått satt seg igjen før TILs superspiss Morten Moldskred skapte balanse i regnskapet, godt hjulpet av keeper Rønningen. Spissen ble spilt fri på høyrekanten og på spissen av 16-meteren møtte han en utrustende Rønningen. Moldskred er nok vesentlig raskere enn HamKam-keeperen på 100 meteren, og kunne enkelt vippe ballen i mål.

Dermed må Rønningen, som forrige runde sonet karantene, føre nok en tabbe i protokollen. Den forrige kom sist kamp han spilte.

Sløste, men vant

Allikevel, HamKam hadde ikke vært HamKam om ikke de kjempet og slåss resten av omgangen. På forhånd var det ventet at Hamar-laget skulle tette igjen godt bakover for å demme opp for Moldskred og Sigurd Rushfeldt, og den taktikken lyktes godt i første omgang.

I andre omgang tok hjemmelaget fullstendig over og skapte sjanse etter sjanse. Spesielt Rushfeldt hadde nok sovet dårlig i natt hadde det ikke vært for Jensens scoring like før slutt. Veteranen brant flere feite sjanser, og Tromsø vant sjansestatistikken 10-3.

Avgjørende runder i vente

Hjemmelaget viste styrke og trener Nilsen kløkt med sine bytter. Det kommer laget til å trenge når de i neste runde reiser til Oslo for å møte Vålerenga. Deretter er det Rosenborg hjemme før Fredrikstad venter i et potensielt toppoppgjør.

Også HamKam går en svært spennende runde i møte. Neste søndag venter Lillestrøm på motsatt banehalvdel hjemme på Briskeby.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP