NRK Meny
Normal

- Som å vinne i Lotto!

At fotballforbundet vil utvide eliteserien fra 14 til 16 lag er gull verdt for de to nyopprykkede lagene Molde og HamKam.

Lars Tjærnås
Foto: Richardsen, Tor / Scanpix

Det kan bety minst to sesonger i den øverste divisjonen. - Som å vinne i Lotto, sier sportssjef i HamKam Lars Tjærnås.

Kan tenke langsiktig

- Det gir de lagene som er i eliteserien i 2008 en mulightet til å tenke et helt annet og langsiktig perspektiv, og det er viktig på flere fronter. Det er viktig i forhold til publikum og samarbeidspartnere, sier han.

En utvidelse av eliteserien vil i tilfelle bli vedtatt på fotballtinget til våren, på Hamar. Også nyopprykkede Molde ser klare fordeler, sier styreleder Oddne Hansen.

- Kampen om nedrykket er borte til neste år. Det gjør at vi kan vinne langsiktig, og kanskje spesielt få frem de unge talentene på en bedre måte, sier han.

Og planene for fornyelse er klare i Molde. - Først og fremst neste år, men vi er også klar over at vi kan tenke i et toårsperspektiv, sier Hansen.

Og om det å rykke opp til eliteserien er som å vinne i Lotto, så er det å rykke opp i år enda bedre, sier Tjærnås: - Det å rykke opp i år er et år der du får gull-Lotto, for å billdelegge det litt,, sier han.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.