NRK Meny
Normal

Telegraph: – Mancini får sparken denne uka

Samme avis som var først ute med nyheten om Sir Alex Fergusons avgang, melder nå at Roberto Mancini (48) kan få sparken som City-manager innen tirsdag.

Britain Soccer FA Cup Final Roberto Mancini

Roberto Mancini opplevde City-karrierens største nedtur i gårsdagens FA-cupfinale på Wembley. Laget hans var storfavoritter, men tapte 1-0 for Wigan.

Foto: Jon Super / Ap

Mancini fikk se laget sitt tape 1-0 for Wigan i FA-cupfinalen lørdag kveld - en kjempeskrell for den italienske manageren.

Roberto Mancini

Roberto Mancini tuslet av Wembley-gresset som tapende FA-cupfinalist lørdag kveld.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Les om kampen: Fotballmirakel på Wembley - Wigan slo City

– Får sparken før sesongslutt

Det pinlige tapet sendte sjokkbølger gjennom fotball-England, og søndag ettermiddag skriver Telegraph, som var først ute med å melde at Sir Alex Ferguson gir seg som United-manager, at Mancini har gjort sin siste kamp som City-manager.

Citys intensjoner om å sparke Mancini denne uka er også gjengitt av The Times.

Ifølge den velinformerte avisen kan Mancini få sparken allerede før tirsdagens møte med Reading, eller etter den siste hjemmekampen mot Norwich den 19. mai.

– Telegraph erfarer at Abu Dhabi-eierne har mistet tillit til Mancinis evne til å ta laget fremover, skriver avisen.

Ryktene om Mancinis fratredelse startet fredag kveld, da Málaga-manager Manuel Pellegrini ble lansert som Mancinis arvtager.

Mancini rettet kritikk mot styret

Mancini kommenterte ryktene om hans avskjedigelse etter lørdagens FA-cuptap, og 48-åringen gikk rett i strupen på sin egen arbeidsgiver.

– Hvis det stemmer, er jeg dum. Jeg vet ikke hvorfor klubben ikke har stoppet disse ryktene fra å komme ut. Jeg tror ikke ryktene stemmer, sa Mancini til et samlet britisk pressekorps.

– Dette er bare vås. Jeg kommer til å være her neste sesong også, forsikret Mancini lørdag kveld.

Mancini har fire år igjen av kontrakten med de lyseblå fra Manchester. Italieneren har sittet ved City-roret siden desember 2009, og har ledet klubben til én FA-cuptittel (2011) og ett seriemesterskap (2012) - i tillegg til seriesølv i år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.