Telegraph: – Mancini får sparken denne uka

Samme avis som var først ute med nyheten om Sir Alex Fergusons avgang, melder nå at Roberto Mancini (48) kan få sparken som City-manager innen tirsdag.

Britain Soccer FA Cup Final Roberto Mancini

Roberto Mancini opplevde City-karrierens største nedtur i gårsdagens FA-cupfinale på Wembley. Laget hans var storfavoritter, men tapte 1-0 for Wigan.

Foto: Jon Super / Ap

Mancini fikk se laget sitt tape 1-0 for Wigan i FA-cupfinalen lørdag kveld - en kjempeskrell for den italienske manageren.

Roberto Mancini

Roberto Mancini tuslet av Wembley-gresset som tapende FA-cupfinalist lørdag kveld.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Les om kampen: Fotballmirakel på Wembley - Wigan slo City

– Får sparken før sesongslutt

Det pinlige tapet sendte sjokkbølger gjennom fotball-England, og søndag ettermiddag skriver Telegraph, som var først ute med å melde at Sir Alex Ferguson gir seg som United-manager, at Mancini har gjort sin siste kamp som City-manager.

Citys intensjoner om å sparke Mancini denne uka er også gjengitt av The Times.

Ifølge den velinformerte avisen kan Mancini få sparken allerede før tirsdagens møte med Reading, eller etter den siste hjemmekampen mot Norwich den 19. mai.

– Telegraph erfarer at Abu Dhabi-eierne har mistet tillit til Mancinis evne til å ta laget fremover, skriver avisen.

Ryktene om Mancinis fratredelse startet fredag kveld, da Málaga-manager Manuel Pellegrini ble lansert som Mancinis arvtager.

Mancini rettet kritikk mot styret

Mancini kommenterte ryktene om hans avskjedigelse etter lørdagens FA-cuptap, og 48-åringen gikk rett i strupen på sin egen arbeidsgiver.

– Hvis det stemmer, er jeg dum. Jeg vet ikke hvorfor klubben ikke har stoppet disse ryktene fra å komme ut. Jeg tror ikke ryktene stemmer, sa Mancini til et samlet britisk pressekorps.

– Dette er bare vås. Jeg kommer til å være her neste sesong også, forsikret Mancini lørdag kveld.

Mancini har fire år igjen av kontrakten med de lyseblå fra Manchester. Italieneren har sittet ved City-roret siden desember 2009, og har ledet klubben til én FA-cuptittel (2011) og ett seriemesterskap (2012) - i tillegg til seriesølv i år.

Fotball

 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Arsenals seiersrekke ble brutt

  For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med 0-0 mot Crystal Palace.

  Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

  Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. (NTB)

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Alastair Grant / Reuters