NRK Meny
Normal

SMS-varslet Lund Hansen før strafferedning: – Måtte le da han reddet

Alexander Lund Hansens strafferedning mot Odd var nøye planlagt. RBK-keeperen fikk nemlig en hjelpende tekstmelding av Starts Jesper Mathisen før kampen.

RBK tekst

Jesper Mathisen (innfelt) sendte SMS til RBK-keeper Alexander Lund Hansen med tips om hvor Frode Johnsen ville skyte på et eventuelt straffespark. Det hjalp Rosenborg til seier over Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Jesper Mathisen intervjues

Jesper Mathisen kunne ikke annet enn å flire da han skjønte at straffetipset hadde gått inn.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg fikk en SMS av Jesper Mathisen i dag tidlig. Der stod det hvilken vei Frode Johnsen kom til å skyte om Odd fikk straffe, avslører Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen overfor NRK etter 1-0-seieren mot Odd søndag kveld.

Og én time inn i kampen på Skagerak Arena fikk Lund Hansen muligheten til å dra nytte av den hjelpende tekstmeldingen. Tore Reginiussen handset på et innlegg fra Frode Johnsen, og sistnevnte fikk prøve seg fra ellevemeteren.

– Jeg stod bare og ventet. Jeg hadde jo fått et tips om hvor han skulle sette straffen. Og det stemte, smiler Lund Hansen til NRK.

– Måtte le da jeg så det

Han stoppet straffesparket med en kontrollert redning, og ble med det avgjørende for at Rosenborg til slutt vant kampen mot Odd. Lund Hansen kunne dermed sende en stor takk til Starts midtstopper.

Alexander Lund Hansen

Alexander Lund Hansen kan sende en stor takk til Jesper Mathisen etter strafferedningen mot Odd.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mathisen, som selv var sterkt delaktig i Starts hjemmeseier mot Hønefoss søndag kveld, kunne ikke annet enn å flire da han fikk med seg det som hadde skjedd på Skagerak Arena.

– Jeg måtte bare le da jeg skjønte at Odd faktisk hadde fått straffe og at Lund Hansen hadde reddet for Rosenborg. Da måtte jeg bare sjekke hvilken vei Johnsen hadde skutt. Og det var jo den veien jeg hadde tipset om, flirte Mathisen til NRK.no søndag kveld.

Gode kamerater

Han forklarer bakgrunnen for SMS-tipset på følgende måte:

– Vi (Start) spilte treningskamp mot Odd tidligere i mars. Da scoret Frode Johnsen på straffe, forteller Mathisen, før han fortsetter.

– Jeg og Lund Hansen er kamerater fra tiden sammen i Start. Vi snakker jevnlig sammen, og i dag tidlig lurte Lund Hansen på om jeg hadde noen tips om Odd. Da var det bare å si at «får Johnsen muligheten fra straffemerket, ta sjansen ned til høyre», smiler Mathisen.

– Jeg skal score uansett

Frode Johnsen

Frode Johnsen var en skuffet mann etter straffebom og tap for Rosenborg i serieåpningen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Frode Johnsen, som i likhet med Jesper Mathisen fylte år søndag, fikk langt fra den bursdagen han hadde håpet på.

– Sånn er livet. Det er for dårlig, men man kan jo ikke grave seg ned, sa Johnsen ifølge NTB.

Da han ble opplyst om Mathisens tekstmelding til Lund Hansen, trakk han skuffet på skuldrene.

– Jeg skal score uansett, sa Odd-spissen om straffemissen.

Han ergret seg samtidig over at han ikke fikk en ny mulighet fra ellevemeteren, etter at innbytter Adem Güven ble lagt i bakken inne i Rosenborgs 16-meter drøye kvarteret før slutt.

– Jeg ser av TV-bildene i etterkant at vi skulle hatt en straffe til. Men dommerne kan ikke se alt, de heller, sa Johnsen.

Fotballnyheter