NRK Meny
Normal

Fotballkjæresten til Tarik: – Hva er det du sier om kvinnefotball?!

Etter de kritiske uttalelsene om kvinnefotball fikk Tarik Elyounoussi i dag tidlig en krass tekstmelding fra kjæresten som kjemper om opprykk til Toppserien.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi legger seg flat etter gårsdagens kommentarer om kvinenfotball - som blant annet fotballkjæresten Hedda Vedeler (innfelt) reagerte på. Her er Elyounoussi etter tapet i VM-kvalifiseringskampen mot Sveits på Ullevaal tidligere i høst.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagsspiller Elyounoussi hevder han forsto lite da følgende tekstmelding fra Sarpsborg 08s Hedda Vedeler tikket inn:

«Hva er det du har sagt om kvinnefotball?»

– Jeg spurte henne «Hva har jeg sagt?», jeg forsto ikke hva hun mente, sier han til NRK.no og legger til:

– Det jeg sa kom helt feil ut.

Elyounoussi har lenge vært sammen med 1. divisjonsspiller Vedeler, som nå kjemper om opprykk til Toppserien med Sarpsborg 08.

Legger seg flat

Det Tariks fotballkjæreste referer til er landslagsspillerens uttalelser på tirsdagens pressetreff.

Da NRK.no spurte hva han tror er grunnen til at det er en kvinnelandskamp som har trukket flest TV-seere i 2013 svarte han følgende:

– De gjør jo mange rare valg og det er morsomme ting som skjer. Det gjør kanskje at det blir mer underholdende å se på. Man kan jo skyte fra midtbanen og score mål. Men det skal ikke være sånn. Det skal være mer underholdende å se på oss enn kvinnene, sa Hoffenheim-proffen.

Dagen derpå legger midtbanespilleren seg paddeflat.

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Jeg har full respekt for kvinnelandslaget og kvinnefotball. Jeg satt selv og så på EM i sommer og heiet på de norske kvinnene. Jeg har ikke noe i mot kvinnefotball, og det er feil å sammenligne herre- og kvinnefotball, det er to forskjellige arenaer.

– Jeg har en kjæreste som spiller fotball, det sier jo litt. Dessuten kjenner jeg godt Isabell (Herlovsen) og Marita Skammelsrud (landslagsspillere, journ. anm.) som jeg har gått i klasse med, sier han.

– Skulle ikke sagt det

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er en av flere som har reagert på landslagsspillerens utspill.

– Vurdér damefotball med de de konkurrerer med og ut i fra biologiske fysiske forutsetninger. Med de prestasjoner gutta har bør vi holde kjeft, skriver Nordlie på Twitter.

– Forstår du at det har kommet reaksjoner, Tarik?

– Jeg har tydeligvis sagt noe jeg ikke skulle si, men jeg står her nå og sier jeg har full respekt for kvinnelandslaget og det de har oppnådd. Vi har sikker noe å lære av dem, de kom tross alt til EM-finalen, mens vi ikke har vært i et mesterskap siden 2000.

Onsdag ettermiddag reiser Elyounoussi og resten av landslaget til Slovenia for å forberede seg til fredagens VM-kvalifiseringskamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.