Eriksson klar for City

Sven-Göran Eriksson har sagt ja til å ta over som trener i den engelske eliteserieklubben Manchester City, melder Sky TV.

Ny City-manager Sven-Göran Eriksson
Foto: MATT DUNHAM / AP

Svensken trakk seg som engelsk landslagssjef etter VM i fjor sommer, og etter det har han ikke hatt noen rolle i fotballen, men nå er 59-åringen tilbake for fullt.

Han ble aktuell som sjef i Manchester City etter at den tidligere thailandske statsministeren Thaksin Shinawatra kjøpte klubben.

Thaksin jobber med å få en aksjemajoritet på 75 prosent i klubben. Han sier selv han venter å nå dette målet i løpet av denne uken, og kilder forteller at det er først da det vil komme en endelig bekreftelse på at Eriksson er ansatt.

Foreløpig ønsker ikke klubben å gi noen kommentarer til denne saken, men en kilde skal ha sagt til nyhetsbyrået Reuters at svensken foreløpig ikke formelt har skrevet under noen avtale.

Godt rykte

Sven-Göran Eriksson har et godt rykte og er svært kvalifisert til denne jobben, har Thaksin sagt om den tidligere engelske landslagssjefen. De to skal ha møttes ganske nylig.

Det er ventet at Eriksson kommer til å ta med Roland Andersson som sin assistenttrener i Manchester City.

- Vi har snakket sammen flere ganger de siste dagene, og Eriksson har fortalt meg at han vurderer en jobb som manager i Manchester City. Det er også riktig at vi har diskutert en eventuell jobb for meg i klubben, sier Roland Andersson som kommer fra jobben som assistent for det svenske landslaget.

Han sier at han ikke er kjent med at Sven-Göran Eriksson har underskrevet noen formell avtale med City ennå, så derfor har det heller ikke vært aktuelt for ham å ta stilling til noe konkret tilbud på det nåværende tidspunktet.

Svennis overtar trenerjobben i Manchester-klubben etter Stuart Pearce som fikk sparken i mai.

Fotballnyheter