Kypros med hjelp til Norge - tok poeng fra gruppeleder Sveits

Sveits leder Norges VM-kvalifiseringsgruppe, og er storfavoritt til å gå direkte til Brasil-VM i 2014. Men lørdag ble det kun ett poeng mot Kypros.

Sveits Kypros

Elias Charalambous (t.h.) og resten av Kypros-spillerne kjempet til seg ett poeng mot Sveits i VM-kvaliken. Det kan være til god hjelp for Norge.

Foto: YORGOS KARAHALIS / Reuters

Til tross for at Norge gikk på et skuffende tap hjemme mot Albania fredag, tapte de kun ett poeng til gruppeleder Sveits denne helgen.

Sistnevnte klarte nemlig kun 0-0 borte mot Kypros lørdag, og misbrukte med det muligheten til å få en klar luke i toppen av gruppe E.

Norge fire poeng bak

Olsen

Egil Olsen var langt fra fornøyd etter det skuffende Albania-tapet. Norges landslagssjef kan imidlertid glede seg over at Sveits avga poeng mot Kypros.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Etter halvspilt VM-kvalifisering leder Sveits (11 poeng) med to poeng på Albania og Island. Norge ligger på fjerdeplass med syv poeng.

Dermed har Egil «Drillo» Olsens mannskap både første- og andreplassen innen rekkevidde.

Mens førsteplassen gir direktebillet til VM i Brasil neste sommer, gir andreplassen play-off-kamper mot en annen gruppetoer.

Sveits klart best

Foran glisne tribuner - med kun 3572 tilskuere til stede - hadde sveitserne mye ball og flest sjanser.

Kypriotenes keeper Antonis Georgallides stod imidlertid en glimrende kamp, og da Valentin Stocker bommet på åpent mål på slutten, klarte ikke Sveits å få den avgjørende scoringen.

Sveits' landslagssjef Ottmar Hitzfeld var utestengt og kunne ikke lede laget fra benken. Han er imidlertid tilbake fra karantene når Sveits fortsetter kvalifiseringen 1. juni - hjemme mot nettop Kypros.

Fotballnyheter