NRK Meny
Normal

Straffedrama da Sunderland slo ut United

Problemene tårner seg opp for Manchester United-manager David Moyes. Onsdag ble klubben slått ut av Sunderland på straffer i semifinalen i ligacupen,

Johnny Evans

Johnny Evans scoret målet som lenge så ut til sende Manchester United til ligacupfinalen. Men det var før det egentlige dramaet begnte

Foto: Jon Super / Ap

Kampfakta: Manchester United - Sunderland 2-1 eeo (sammenlagt 3-3, 1-2 på straffer)

Kampen endte 2–1 til United etter 120 minutters spill. Men i ekstraomgangene var det Sunderland som vant med samme sifre.

Dermed er Moyes drøm om å vinne noe i sin første sesong som United-manager enda mer urealistisk. De hadde sjansen til en finale mot byrival City, men kom aldri så langt.

9000 bortefans gikk av skaftet

I stedet var det Sunderland som kunne gå av skaftet. 9000 tilhengere hadde fulgt laget til Old Trafford. De nektet å forlate stadion før lenge etter kampslutt.

For United-manager David Moyes gikk det hele fra vondt til verre. Han var under stort press fra før. Nå er presset enormt. Og det på en kveld da han gjennomførte Uniteds dyreste spillerkjøp noensinne ved å sikre seg Juan Mata.

Fra grått til dramatisk

En kamp som lenge var nokså grå og kjedelig, ble plutselig spekket av drama på slutten av ekstraomgangene.

Det hadde stått 1–0 til United siden slutten av første omgang, og dermed 2–2 sammenlagt. Ettersom bortemål ikke teller etter ordinær tid i England, gikk kampen til ekstraomganger.

Ett minutt før de var slutt utliknet Sunderland på en keepertabbe. Craig Gardner smelte til fra over 20 meter, og Uniteds keeper David de Gea fomlet ballen i mål. Da så det ut som et nytt tilbakeslag for United.

Men i de aller siste sekundene gikk Adnan Januzaj til dødlinja, la inn foran mål der Javier Hernandez plutselig dukket opp og hamret ballen i nettaket.

Da stod det 2-1, og det måtte straffer til.

Straffe-nerver

Og så fulgte straffesparkkonkurransen. Da lå nervene tjukt utenpå spillerne, og det ble flere bom en tellende resultater. Adam Johnson kunne avgjøre det med Sunderlands femte straffe, men den ble reddet.

Det gjorde ikke noe. Vito Mannone reddet Rafaels straffe, og alt var avgjort. Sunderland skal møte Manchester City på Wembley søndag 2. mars.

Manchester United tok ledelsen sju minutter før pause. Danny Welbeck videresendte en corner til Johnny Evans som headet inn 1–0. Da var lagene like langt, ettersom Sunderland vant hjemmekampen sin med 2-1 .

United dominerte første omgang, men slet med å skape sjanser. Etter pause begynte Sunderland godt, men det var likevel United som etter hvert overtok og var nærmest målet som hadde gitt finaleplass.

De hadde sjansen med et frispark fra 17 meter i de siste sekundene av overtiden, men Adnan Januzajs skudd – nærmest en lobb – ble reddet av keeper.

Da gikk kampen til ekstraomganger. Lite skjedde, og det hele tikket mot 1–0. Da ville United hatt fordel av sitt bortemål i Sunderland for to uker siden.

Men slik så det bare ut til det var spilt i 118 minutt. Det var da kampen egentlig begynte.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.