Hopp til innhold

Moyes tordnet mot dommerne etter tredje tap på rad: – De er til å le av

Manchester United har fått et vanskelig utgangspunkt etter å ha tapt 2-1 for Sunderland i ligacupens første semifinalekamp tirsdag. En omdiskutert straffe fikk det til å koke over for David Moyes etter kampen.

Borini scorer mot United

AVGJORDE PÅ STRAFFE: Fabio Borini sender Sunderland opp i ledelsen med en straffescoring midtveis i andre omgang.

Foto: Scott Heppell / Ap

Fyldig livereferat: Sunderland - Manchester United 2-1

– Det føles som om vi spiller like mye mot dommere som mot andre lag om dagen. Jeg er ikke fornøyd med frisparket som førte til 1-0, heller ikke straffesparket som ga 2-1. Men vi må bare fortsette å jobbe, sier en skuffet United-manager David Moyes etter kampen.

David Moyes

FORTVILER: David Moyes var lite fornøyd med dommerstaben i tirsdagens ligacupsemifinale mot Sunderland.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Tirsdagens semifinalekamp var Uniteds tredje kamp i 2014. Alle tre kampene har endt med tap – Uniteds verste tapsrekke siden mai 2001.

Det er også første gang på 14 år at United taper borte mot Sunderland.

– Vi spilte ikke spesielt dårlig i dag. Jeg trodde det var vi som skulle ha frispark ved det første baklengsmålet, men dommeren blåste andre veien. Jeg kunne ikke tro at han blåste mot oss. Det var en forferdelig avgjørelse, sier Moyes.

– Dommerne er til å le av for tiden. Vi fikk til og med gult kort for nettopp å le av en dommeravgjørelse i dag, sier Moyes oppgitt.

Borini-straffe avgjorde

Sunderland tok ledelsen like før pause etter et selvmål av Ryan Giggs. I andre omgang utliknet Nemanja Vidic til 1-1 med et kraftfullt hodestøt. Men rundt 20 minutter etter hvilen fastsatte Fabio Borini sluttresultatet til 2-1 med et velplassert straffespark.

Sunderland-manager Gus Poyet var storfornøyd etter seieren.

– Det virker som det virker å spille som vi gjør mot de store lagene. Det var veldig jevnt, og noen ganger bikker kampen i din favør. Det er ikke lett å slå Manchester United, men nå har vi i hvert fall en ledelse før returkampen. Det er lenge siden vi har vært i en finale så vi skal gjøre vårt beste, sier Poyet.

Protesterte heftig

Straffesparket var imidlertid svært omdiskutert.

Adam Johnson stormet inn i United-feltet, og gikk overende da han fikk nærkontakt med Uniteds Tom Cleverley. TV-bildene var imidlertid tvetydige om Johnson hadde tilstrekkelig kontakt med Cleverley til å kunne rope på straffespark.

Dommer André Marriner var imidlertid ikke i tvil - og pekte på straffemerket. United-spillerne protesterte voldsomt, og brasilianske Rafael pådro seg gult kort for de voldsomme reaksjonene.

United var på desperat utlikningsjakt i sluttminuttene, men Sunderland holdt unna på heorisk vis.

Unggutten Adnan Januzaj hadde flere muligheter til å sørge for uavgjort, men 18-åringen traff ikke mål på noen av sine forsøk.

– Både spillerne og supporterne våre var fantastiske i dag. Dette skal avgjøres over to kamper og jeg gleder meg stort til returkampen. Jeg føler ikke noe press, sier Moyes.

Returoppgjøret spilles på Old Trafford onsdag 22. januar.

Manchester Uniteds resultater i 2014:

 • Man. United - Tottenham 1-2 (Premier League)
 • Man. United - Swansea 1-2 (FA-cupen)
 • Sunderland - Man. United 2-1 (Ligacupen)
David Moyes

TREDJE TAP PÅ RAD: David Moyes og hans Manchester United har nå tapt tre kamper på rad - alle tapene har kommet i 2014.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Fotball

 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB