NRK Meny
Normal

Moyes tordnet mot dommerne etter tredje tap på rad: – De er til å le av

Manchester United har fått et vanskelig utgangspunkt etter å ha tapt 2-1 for Sunderland i ligacupens første semifinalekamp tirsdag. En omdiskutert straffe fikk det til å koke over for David Moyes etter kampen.

Borini scorer mot United

AVGJORDE PÅ STRAFFE: Fabio Borini sender Sunderland opp i ledelsen med en straffescoring midtveis i andre omgang.

Foto: Scott Heppell / Ap

Fyldig livereferat: Sunderland - Manchester United 2-1

– Det føles som om vi spiller like mye mot dommere som mot andre lag om dagen. Jeg er ikke fornøyd med frisparket som førte til 1-0, heller ikke straffesparket som ga 2-1. Men vi må bare fortsette å jobbe, sier en skuffet United-manager David Moyes etter kampen.

David Moyes

FORTVILER: David Moyes var lite fornøyd med dommerstaben i tirsdagens ligacupsemifinale mot Sunderland.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Tirsdagens semifinalekamp var Uniteds tredje kamp i 2014. Alle tre kampene har endt med tap – Uniteds verste tapsrekke siden mai 2001.

Det er også første gang på 14 år at United taper borte mot Sunderland.

– Vi spilte ikke spesielt dårlig i dag. Jeg trodde det var vi som skulle ha frispark ved det første baklengsmålet, men dommeren blåste andre veien. Jeg kunne ikke tro at han blåste mot oss. Det var en forferdelig avgjørelse, sier Moyes.

– Dommerne er til å le av for tiden. Vi fikk til og med gult kort for nettopp å le av en dommeravgjørelse i dag, sier Moyes oppgitt.

Borini-straffe avgjorde

Sunderland tok ledelsen like før pause etter et selvmål av Ryan Giggs. I andre omgang utliknet Nemanja Vidic til 1-1 med et kraftfullt hodestøt. Men rundt 20 minutter etter hvilen fastsatte Fabio Borini sluttresultatet til 2-1 med et velplassert straffespark.

Sunderland-manager Gus Poyet var storfornøyd etter seieren.

– Det virker som det virker å spille som vi gjør mot de store lagene. Det var veldig jevnt, og noen ganger bikker kampen i din favør. Det er ikke lett å slå Manchester United, men nå har vi i hvert fall en ledelse før returkampen. Det er lenge siden vi har vært i en finale så vi skal gjøre vårt beste, sier Poyet.

Protesterte heftig

Straffesparket var imidlertid svært omdiskutert.

Adam Johnson stormet inn i United-feltet, og gikk overende da han fikk nærkontakt med Uniteds Tom Cleverley. TV-bildene var imidlertid tvetydige om Johnson hadde tilstrekkelig kontakt med Cleverley til å kunne rope på straffespark.

Dommer André Marriner var imidlertid ikke i tvil - og pekte på straffemerket. United-spillerne protesterte voldsomt, og brasilianske Rafael pådro seg gult kort for de voldsomme reaksjonene.

United var på desperat utlikningsjakt i sluttminuttene, men Sunderland holdt unna på heorisk vis.

Unggutten Adnan Januzaj hadde flere muligheter til å sørge for uavgjort, men 18-åringen traff ikke mål på noen av sine forsøk.

– Både spillerne og supporterne våre var fantastiske i dag. Dette skal avgjøres over to kamper og jeg gleder meg stort til returkampen. Jeg føler ikke noe press, sier Moyes.

Returoppgjøret spilles på Old Trafford onsdag 22. januar.

Manchester Uniteds resultater i 2014:

  • Man. United - Tottenham 1-2 (Premier League)
  • Man. United - Swansea 1-2 (FA-cupen)
  • Sunderland - Man. United 2-1 (Ligacupen)
David Moyes

TREDJE TAP PÅ RAD: David Moyes og hans Manchester United har nå tapt tre kamper på rad - alle tapene har kommet i 2014.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.