NRK Meny
Normal

FIFA om Suarez-dommen: – Vi kan ikke tolerere slik oppførsel

RIO DE JANEIRO (NRK.no): Luis Suarez får ikke trene med noe lag før til høsten. Uruguay-spissen er utestengt fra all fotballaktivitet i fire måneder etter å ha bitt en motstander i VM.

FBL-WC-2014-URU-SUAREZ-FILES

Giorgio Chiellini viser frem det som angivelig var bitemerker etter at han havnet i en duell med Luis Suarez. FIFA trodde på italieneren og har straffet Suarez for hendelsen.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

FIFas disiplinærutvalg har bestemt at Luis Suarez skal suspenderes i ni kamper i FIFA-regi, samt utestenges fra all fotballaktivitet i fire måneder.

Straffen får Uruguay-spissen for å ha bitt italienske Giorgio Chiellini i skulderen under siste kamp i VM-gruppespillet.

– Vi kan ikke tolerere slik oppførsel på en fotballbane, og spesielt ikke i et VM når millioner av øyne ser stjernene på banen. Disiplinærutvalget tok hensyn til alle hensyn og forhold i saken. Beslutningen trer i kraft så snart den er kommunisert, sa Claudio Sulser, leder av FIFAs disiplinærnemnd.

Uruguay har nå tre dager på seg til å anke avgjørelsen, men mye tyder på at resten av VM går uten årets toppscorer i Premier League.

Artikkelen fortsetter under videoen

Biter Suarez?

Her kan du se hendelsen som førte til utestengelsen av Suarez.

700.000 i bot

Straffen betyr trolig også at han er suspendert fra å trene og spille kamper for klubblaget Liverpool.

Suárez vil ventelig spille sin første kamp etter karantene mot Newcastle 1. november.

Liverpool har sendt ut en kort pressemelding etter at dommen ble klar.

«LFC vil vente til vi har hatt tid til å se FIFA-rapporten før vi gir kommentarer», skriver klubben.

Suárez er i tillegg ilagt en bot på 100.000 sveitsiske franc (drøyt 700.000 norske kroner).

Rundt 100 journalister var samlet i salen under pressekonferansen - og alle ville stille spørsmål om Luis Suarez. Likevel ble seansen raskt avbrutt da FIFAs Delia Fischer sa at hun ikke hadde mer hun kunne si.

Deretter fortsatte FIFA med sitt planlagte program - en ren skryte-pressekonferanse om opplegget FIFA Fan Fest.

Se hele pressekonferansen her (artikkelen fortsetter under):

FIFA har straffet Luis Suarez hardt etter biteepisoden i kampen Uruguay-Italia. Han er utestengt fra all fotball i 4 måneder, de neste 9 landskampene for Uruguay og må betale 700.000 NOK i bot.

Se FIFAs pressekonferanse om dommen i bitesaken.

Kan bytte klubb

Det ble først meldt at Suarez trolig ikke kunne bytte klubb under suspensjonstiden. Både Real Madrid og Barcelona er blitt koblet til spissen i sommer.

En stund etter pressekonferansen om Suarez var over, kom imidlertid FIFAs talskvinne tilbake til journalistene for å fortelle at hun nå hadde sjekket saken nærmere - og konklusjonen er at Suarez kan bytte klubb.

Det er tredje gang angriperen må sone for biting. Han har også bitt motspillere under spill for Ajax og Liverpool.

Suárez er blitt utestengt i hele 34 kamper siden 2010, men uten å ha fått et eneste rødt kort.

Laster Twitter-innhold

«Overfall» og «usportslig oppførsel»

Den offisielle beskrivelsen fra FIFA er at Suárez er utestengt fra all fotball som følge av «overfall» og «usportslig oppførsel overfor annen spiller».

Videre heter det i FIFAs redegjørelse:

«Spilleren Luis Suárez må også stå over ni (9) offisielle kamper. Den første kampen som må sones er VM-kampen mellom Colombia og Uruguay 28. juni. De øvrige kampene skal sones i Uruguays neste VM-kamper, så langt laget kvalifiserer seg, eller i påfølgende offisielle kamper som landet spiller».

«Spilleren er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter (administrativt, sportslig eller øvrige) i en periode på fire (4) måneder».

«Spilleren ilegges stadionutestengelse fra alle baner i perioden suspensjonen gjelder».

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.