Hopp til innhold

Uruguay anker – Suarez-straffen slaktes i hjemlandet

Presidenten i det uruguayanske fotballforbundet kaller straffen Luis Suarez fikk «overdreven», og lagkamerater og politikere raser mot dommen.

Luis Suarez

Luis Suarez trøstes av et medlem av den uruguayanske trenerstaben etter å ha mottatt dommen fra FIFA.

Foto: STRINGER/BRAZIL / Reuters

Luis Suarez ble suspendert i fire måneder og de neste ni landskampene av FIFA torsdag ettermiddag.

Wilmar Valdez, president i det uruguayanske fotballforbundet, sier straffen er «fullstendig overdreven», og bekrefter at forbundet vil anke dommen.

– Vi mener vedtaket er helt hinsides, for oss var det ingen omtvistelige bevis for å rettferdiggjøre en så tøff straff, sier Valdez.

– Vi har sett flere eller lignende aggressive hendelser enn den som involverer Luis Suárez, og likevel handlet de (FIFAs disiplinærnemnd) ikke som de gjør nå, sier han videre.

Harme og avmakt

Suarez blir slaktet over hele verden etter å ha bitt Georgio Chiellini, men i hjemlandet er det FIFA som får stryk.

Brazil WCup Luis Suarez Luis Suarez

Suarez holder seg til tennene etter å ha bitt Chiellini. Torsdag ettermiddag ble han utestengt fra all fotball i fire måneder.

Foto: Hassan Ammar / Ap

– Harme og avmakt. Det er hva vi alle føler. Vi ønsker alle en mer rettferdig verden, men en slik verden eksisterer ikke. De som bestemmer, bestemmer. Vi er fortsatt stolt over ham. Det fortjener han. Ingenting vil stoppe oss. Vi vil fortsette med ydmykhet, stå samlet, være besluttsomme og gå med hevet hode, het det fra Uruguay-kaptein Diego Lugano, som tidligere beskyldte Chiellini for å overspille etter bittet.

– Vi vil alltid være med deg. Heia Suarez, skrev Uruguays fotballforbund på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Bare den elektriske stolen mangler

Tidligere utenriksminister Sergio Abreu gikk enda lenger i sin kritikk av FIFA

– Bare den elektriske stolen mangler. En sak er straff, en annen er hvordan den blir iverksatt. Til herrene i FIFA, nå er vi alle Suárez. Mot seier, skrev han.

Biter Suarez?

Fotball