Suarez-dobbel ga kvartfinale

Luis Suarez scoret begge målene da Uruguay slo Sør-Korea 2-1 i den første åttedelsfinalen i VM.

NRKSport.no fulgte kampen

Luis Suarez

Luis Suarez jubler etter det første målet sitt mot Sør-Korea

Ajax-spilleren Suarez avgjorde kvartfinalen ti minutter før slutt med et nydelig mål.

Han fikk ballen på siden etter en corner, og etter å ha trukket seg fri skrudde han ballen i motsatt kryss fra hjørnet av 16-meteren.

- Siden jeg var barn er dette øyeblikket jeg har drømt om. Dette er et øyeblikk som aldri kommer igjen, sa Suarez etter kampen.

Tre minutter før slutt var Lee Dong Guk helt alene med Uruguays-keeper Fernando Muslera, men målvakten klarte akkurat å stoppe skuddet som var på vei mellom beina hans.

Dermed ebbet kampen ut med seier til Uruguay. Laget møter nå vinneren av kveldens åttedelsfinale mellom USA og Ghana i kvartfinalen.

Tidlig ledelse etter tabbe

Uruguay tok ledelsen åtte minutter ut i kampen etter en tabbe av Sør-Koreas målvakt Jung Sung Ryong.

Diego Forlan slo et skrudd innlegg fra venstre, og keeper prøvde å gå ut for å ta det flate innlegget, men feilvurderte og slapp ballen forbi seg.

Dermed kunne Suarez sette ballen i åpent mål fra litt spiss vinkel.

Luis Suarez har akkurat gitt Uruguay ledelsen 1-0.

Sør-Korea presset

Etter scoringen hadde Sør-Korea det meste av spillet både i resten av omgangen og etter pause.

Midt i 2. omgang fikk laget endelig uttelling for presset da Uruguay ikke klarte å klarere etter et frispark og Lee Chung Yong headet inn utligningen.

Det var det første målet Uruguay har sluppet inn mesterskapet. Portugal er nå det eneste laget uten baklengsmål så langt i VM.

Etter målet ble sør-koreanerne litt mindre offensive, noe som straffet seg da Suarez scoret vinnermålet ti minutter før slutt.

Første gang på 40 år

Det er første gang siden 1970 at Uruguay kvalifiserer seg for kvartfinalen i VM.

Den gang slo laget Sovjetunionen 1-0 i kvartfinalen, og endte til slutt på 4. plass i mesterskapet.

Det lille landet med under 4 millioner innbyggere står forøvrig med to VM-gull og 14 sør-amerikanske mesterskap.